...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Sport

Omlet u studenjaku

29.04.2015.

Odlična muzika, dizalica visoka 15 metara, energetska pića i mnoooogo jaja okupili su gomilu mladih u kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Četrnaest ekipa pokušalo je da spasi jaja na manifestaciji Red Bull Gravity Challenge – let, a ne omlet.

.

Pravila su jasna. Jaje treba baciti sa visine od 15 metara, a da ostane celo. Da se razumemo, jaje nije ni kuvano ni drveno, već presno, kokošije - najobičnije jaje. Da bi ostalo čitavo ekipe su konstruisale različite letelice za bezbedno prizemljenje jaja. Bilo je svega, a najviše varijacija na temu padobrana.

padobran1


Pojedinci su pokušali da budu kreativniji, pa je bilo letećih kutija, helikoptera, čak i sudopera.

letecakutija

sudopera

grudnjak

Žiri nije ocenjivao samo „opstanak kokošijeg embriona“ već i kreativnost letelice i performans.

invaders

Pobedila je ekipa Gear team koja je arhivatore iz kancelarije Državnog posla preselila u kampus. Boškić je, uz sponzorstvo Dobrosavljeva, lansirao letelicu, dok je farma Čvarkov donirala jaja.

Drugo mesto osvojila je ekipa Flyin’ Figuars. Oni su već veterani Red bull takmičenja i imaju titulu najboljih sa Flugtaga, a ovog puta morali su da se zadovolje vicešampionskim mestom. Jaje „nacionalne klase“ je ostalo celo, ali nije napustilo letelicu, pa je dobilo manje bodova od prvoplasiranog.

flyinfiguars

flojd

fica

Treće mesto osvojili su Jajnici. Čini se da je njihov cilj bio da razlupaju jaje. Imali su odličan performans tokom kojeg su objasnili prisutnima da oni prinose žrtvu svojoj boginji plodnosti i da će, ako jaje pukne, godina biti srećna i berićetna.

helikopter

vitez2

Žiri nije imao ni malo lak zadatak, a o kreativnosti ekipa odlučivali su brejkdenser Goofy, basket ekipa 3 na 3 "Dajte pare za čarape male" i prodekan prof. dr Dragan Šešlija.

ziri

Naredni Gravity Challenge biće održan u nekom drugom gradu, a vi pratite O radio i prvi saznajte gde.  

jaje

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Može jedan sendvič?

Šta lepše zimi greje od ugljenih hidrata u enormnim količinama? Malo toga. Zato smo odlučili da vas ugrejemo vrhunskim hedonizmom.…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo