...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Sport

Održavanje bicikala zimi

08.01.2015.

   To što je napolju minus mnoge od nas ne sprečava da sednu na svoje ljubimce dvotočkaše i zapute se gde već. Pitali smo Ivana Arpaša iz Invicta Bikeshopa na koji način da čuvamo i servisiramo bicikl zimi.

.

 - Bicikli zimi nije zahtevno održavati. Treba ga tretirati isto kao i leti, tačnije kada je sezona, kako to već ljudi zovu. Bicikli u Srbiji je sezonsko prevozno sredstvo, ali u svetu je to prevoz koji se koristi čitave godine. Šta je bitno za održavanje zimi? Pa da se gume izduvavaju na što manje bara. 28- ica na nekih 3 bara, 26-ica do dva bara. Gume treba premazivati glicerinom da ne bi popucale, lanac dobro podmazivati i raditi redovan servis da bi mu produžili vek trajanja.

   Novosađana nema dosta, nema koliko bi trebalo da ih ima pošto nam je grad idealan za vožnju bicikla. Ali što sam primetio po servisu je to da se broj biciklista u Novom Sadu povećava iz godine u godinu, evo kod nas je 40 odsto više onih koji dolaze na servis za razliku od prošle godine.

 Mišljenje o stazama?

 - Pa generalno gledano Novi Sad je najbolje uređeni grad u Srbiji to se tiče biciklističkih staza, ali nema ih dovoljno. Treba na tome još da se poradi.

 Kritična masa zaslužna za veći broj biciklista?

 - Definitivno da jeste. Oni su u Novom Sadu jedini što rade nešto po pitanju  biciklista rekreativaca, ili onih koji idu na posao biciklom od tačke A do tačke B.

  Nadamo se da su vam ovi saveti pomogli i da ćete ukoliko već niste i vi biti strastveni vozači bajseva pa čak i zimi.

   Jelena Mijatović

Možda te još zanima:

.

Bajsologija - sajt za zaljubljenike u dvotočkaše

Trava, proleće, ekologija... hmmmm, proleće i ekologija? Kako najbolje spojiti ovo divno godišnje doba sa očuvanjem životne sredine? Pa vozeći…

.

Ništa gore od pokvarenog laptopa

Kod mnogih studenta laptopovi su zamenili listanje literature. Kako se u proteklih nekoliko meseci ceo proces studiranja preselilo na internet,…

.

Slabiji kvalitet slike za funkcionalan internet u doba krize

Evropska unija apeluje na Netflix i druge streaming servise da prestanu sa prikazivanjem sadržaja visoke rezolucije, kako bi internet nastavio da neometano funkcioniše.

.

Striming servisi lagano isteruju klasičnu televiziju

Televizija poslednjih godina doživljava sudbinu radija iz vremena kada se i sama pojavila, ili štampe u godinama kada je radio…

.

Google Stadia stiže u novembru

Servisa za streaming igara nikad dosta. Tim povodom, servis Google Stadia biće zvanično objavljen 19. novembra.

.

Youtube ukida poruke

Društvene mreže koliko god da služe za šerovanje fotki, statusa ili tvitova, u velikoj meri navikle su nas i na…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo