.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Sport

Novosađnin najperspektivniji bejzbol igrač

04.08.2015.

Novosađanin Danilo Cvijović jedan je od najperspektivnijih bejzbol igračaa u Evropi, što potvrđuje njegov poziv za "Major League" kamp u Holandiji.

.

Cvijović je upravo u tom elitnom kampu sa pedesetoro mladih i veoma kvalitetnih igrača, a izabran je za poziciju hvatača (catcher).

"Trenutno u Srbiji niko nije ostvario uspeh u jačim ligama u inostranstvu, ali u našoj reprezentaciji na takmičenju u Japanu igralo je šest igrača iz Novog Sada, što pokazuje da je klub dobar. Međutim, najteže nam je to što nemamo svoj teren", kaže trener bejzbol i softbol kluba "Novi Sad" Nikola Vučević.

Bejzbol je dugo zastupljen u Jugoslaviji, počeo je da se igra '74. godine u Ljubljani, a u Splitu još tridesetih godina prošlog veka, kada su mornari iz SAD-a doneli bejzbol kod nas!

Prvi novosadski bejzbol klub zvao se "Tulips", a sada "Novi Sad" igra interligu u kojoj učestvuju i mađarski, hrvatski, slovenački, austrijski i slovački klubovi.

"Razlika između bejzbola i softbola je u tome da bejzbol uglavnom igraju muškarci i to sa manjom lopticom, na većem terenu u odnosu na softbol, koji većinom igraju žene i deca", dodaje Vučević.

U bejzbol i softbol klubu "Novi Sad" trenutno ima oko tridesetoro dece, a prema rečima trenera Vučevića bilo bi više da klub ima svoj teren. Jedini teren u Srbiji za bejzbol postoji samo u Beogradu.

Bejzbol igra devet igrača, igra se sastoji iz dva segmenta – odbrane i napada. Oni sa rukavicama su u odbrani, dok su igrači sa palicama u napadu. Cilj odbrane je da izbaci tri udarača, a napada da optrči sve baze, kako bi osvojili poen. Kad odbrana izbaci tri udarača, ekipe menjaju pozicije napda i odbrane i tako devet puta.

D.V.

 

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?