...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Sport

Novosađnin najperspektivniji bejzbol igrač

04.08.2015.

Novosađanin Danilo Cvijović jedan je od najperspektivnijih bejzbol igračaa u Evropi, što potvrđuje njegov poziv za "Major League" kamp u Holandiji.

.

Cvijović je upravo u tom elitnom kampu sa pedesetoro mladih i veoma kvalitetnih igrača, a izabran je za poziciju hvatača (catcher).

"Trenutno u Srbiji niko nije ostvario uspeh u jačim ligama u inostranstvu, ali u našoj reprezentaciji na takmičenju u Japanu igralo je šest igrača iz Novog Sada, što pokazuje da je klub dobar. Međutim, najteže nam je to što nemamo svoj teren", kaže trener bejzbol i softbol kluba "Novi Sad" Nikola Vučević.

Bejzbol je dugo zastupljen u Jugoslaviji, počeo je da se igra '74. godine u Ljubljani, a u Splitu još tridesetih godina prošlog veka, kada su mornari iz SAD-a doneli bejzbol kod nas!

Prvi novosadski bejzbol klub zvao se "Tulips", a sada "Novi Sad" igra interligu u kojoj učestvuju i mađarski, hrvatski, slovenački, austrijski i slovački klubovi.

"Razlika između bejzbola i softbola je u tome da bejzbol uglavnom igraju muškarci i to sa manjom lopticom, na većem terenu u odnosu na softbol, koji većinom igraju žene i deca", dodaje Vučević.

U bejzbol i softbol klubu "Novi Sad" trenutno ima oko tridesetoro dece, a prema rečima trenera Vučevića bilo bi više da klub ima svoj teren. Jedini teren u Srbiji za bejzbol postoji samo u Beogradu.

Bejzbol igra devet igrača, igra se sastoji iz dva segmenta – odbrane i napada. Oni sa rukavicama su u odbrani, dok su igrači sa palicama u napadu. Cilj odbrane je da izbaci tri udarača, a napada da optrči sve baze, kako bi osvojili poen. Kad odbrana izbaci tri udarača, ekipe menjaju pozicije napda i odbrane i tako devet puta.

D.V.

 

Možda te još zanima:

.

Google potvrdio veliko ažuriranje za Chrome

Google je objavio novu verziju Chrome-a, koji koristi značajno manje memorije od prethodnih verzija, prenosi Forbes. 

.

Šta ima novo u svemiru?

Ako želite da za trenutak pobegnete od svakodnevice, imamo sajt za vas na kojem se možete informisati o tome čime…

.

Discord se rebrendira da bi se udaljio od gejminga

Ova kompanija je objavila da menja svoj fokus ka tome da svoj softver pretvori u mesto gde svako može da pronađe…

.

Alternativni wetransfer

Ako vam je potrebno brzo i brzo deljenje foldera ili datoteka, imamo sajt za vas. 

.

Za lepu letnju baštu

Ukoliko volite da imate i uređujete lepu, letnju baštu tokom leta, imamo aplikaciju za vas. 

.

Indija zabranila TikTok

Pored TikToka, Indija je zabranila desetine aplikacija koje su napravile kineske kompanije. Ministarstvo informacionih tehnologija ove zemlje saopštilo je "da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo