...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Sport

Novosađnin najperspektivniji bejzbol igrač

04.08.2015.

Novosađanin Danilo Cvijović jedan je od najperspektivnijih bejzbol igračaa u Evropi, što potvrđuje njegov poziv za "Major League" kamp u Holandiji.

.

Cvijović je upravo u tom elitnom kampu sa pedesetoro mladih i veoma kvalitetnih igrača, a izabran je za poziciju hvatača (catcher).

"Trenutno u Srbiji niko nije ostvario uspeh u jačim ligama u inostranstvu, ali u našoj reprezentaciji na takmičenju u Japanu igralo je šest igrača iz Novog Sada, što pokazuje da je klub dobar. Međutim, najteže nam je to što nemamo svoj teren", kaže trener bejzbol i softbol kluba "Novi Sad" Nikola Vučević.

Bejzbol je dugo zastupljen u Jugoslaviji, počeo je da se igra '74. godine u Ljubljani, a u Splitu još tridesetih godina prošlog veka, kada su mornari iz SAD-a doneli bejzbol kod nas!

Prvi novosadski bejzbol klub zvao se "Tulips", a sada "Novi Sad" igra interligu u kojoj učestvuju i mađarski, hrvatski, slovenački, austrijski i slovački klubovi.

"Razlika između bejzbola i softbola je u tome da bejzbol uglavnom igraju muškarci i to sa manjom lopticom, na većem terenu u odnosu na softbol, koji većinom igraju žene i deca", dodaje Vučević.

U bejzbol i softbol klubu "Novi Sad" trenutno ima oko tridesetoro dece, a prema rečima trenera Vučevića bilo bi više da klub ima svoj teren. Jedini teren u Srbiji za bejzbol postoji samo u Beogradu.

Bejzbol igra devet igrača, igra se sastoji iz dva segmenta – odbrane i napada. Oni sa rukavicama su u odbrani, dok su igrači sa palicama u napadu. Cilj odbrane je da izbaci tri udarača, a napada da optrči sve baze, kako bi osvojili poen. Kad odbrana izbaci tri udarača, ekipe menjaju pozicije napda i odbrane i tako devet puta.

D.V.

 

Možda te još zanima:

.

Za i protiv tvitova

Tvitter radi na novim reakcijama, pozitivnim i negativnim, koje se nalaze uz opcije za retvitovanje i odgovaranje, a potvrđeno je…

.

Ekran na odmotavanje stiže u Ameriku

LG posle Južne Koreje svoj ekran na odmotavanja lansira i na američko tržište i to po ceni od 100.000 dolara. 

.

Britka sablja

Marta Tasić je šesnaestogodišnjakinja koja se bavi mačevanjem. Članica je kluba Sinđelić, dve godine zaredom, šampionka Srbije u kadetskoj, juniorskoj…

.

Olimpijada (ni)je dostupna svima

Citius, altius, fortius (brže, više, jače) reči su Anri Didona, dominikanskog kaluđera koji je svoje časove fizičkog vaspitanja počinjao upravo…

.

Twitter ukida Fleets

Twitter je uveo popularne "storije" po uzoru na Facebook i Instagram i nazvao ih je Fleets, a sada će ih…

.

Tvrđava kao izazov za najbolje planinske bicikliste

Novi Sad će od 12. do 15. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu. Ovo elitno biciklističko takmičenje biće održano…

  • 16:40 O tome se priča
  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo