...
TRENUTNO16:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Putovanja

Za koju godinu hotel u svemiru

04.03.2021.

Korporacija "Orbital asembli" nedavno je otkrila nove detalje o svom ambicioznom projektu, svemirskom hotelu "Vojadžer" – prvoj svemirskoj stanici sa veštačkom gravitacijom koja će biti podignuta u niskoj Zemljinoj orbiti i u kojoj će moći da se smesti 400 "gostiju".

.

Ta korporacija osnovana je sa ciljem kolonizacije svemira. Nedavno su organizovali prezentaciju kako bi privukli potencijalne investitore, marketinške partnere i entuzijaste koji se nadaju da će jednog dana rezervisati sobu na stanici "Vojadžer". 

Tim iskusnih Nasinih veterana, pilota, inženjera i arhitekata obrazložio je svoju nameru o izgradnji "svemirskog hotela" u niskoj Zemljinoj orbiti koji će se rotirati oko svoje ose dovoljno brzo kako bi generisao veštačku gravitaciju.

Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, "Vojadžer" bi postao najveća građevina koju je čovek uspeo da izgradi u svemiru, potpuno opremljena za smeštaj 400 ljudi. Sklapanje "hotela" trebalo bi da počne oko 2025. godine.

Unutar ovog blistavog prstena nalaziće se tematski restorani, saloni za uživanje u pogledu, bioskopi, koncertne dvorane, barovi, biblioteka, teretana i spa centar.

Na "Vojadžeru" će biti sklopljena 24 integrisana modula za stanovanje od kojih će svaki biti površine 20 sa 12 metara. S obzirom na to da će imati veštačku gravitaciju, hotel će imati funkcionalne toalete, tuševe i posetiocima će omogućiti razne rekreativne aktivnosti na nov način. 

Međutim, pre nego što stanica počne da se okreće, njeni graditelji moraju da uspostave neophodnu orbitalnu infrastrukturu, a pre toga izgrade neke manje modele na Zemlji kako bi testirali svoj plan. 

Izvor:www.rts.rs

Možda te još zanima:

.

Ruska orbitalna stanica može da radi beskonačno dugo

Nova ruska orbitalna stanica, na čijem projektu radi raketno-kosmička korporacija "Energija", može da radi beskonačno dugo, pokazuju dokumenta korporacije u…

.

Tata lansirao Đenku

Želite da odete u stilu? Večnost na Mesecu košta 12.500 dolara.

.

A ja i Žuga ni na more

Kompanija "Virdžin galaktik" objavila je da su počele završne pripreme za prvi suborbitalni svemirski let letelica "Spejsšip 2" iz svemirske…

.

Važno je zaštititi najmlađe gejmere

Srpska asocijacija industrije video igara (SGA) i UNICEF u Srbiji potpisali su sporazum o saradnji sa ciljem da se deca i mladi, koji koriste igre i…

.

Zašto je 3D mozak bolji od onog iz laboratorijske tegle

Naučnici koji uzgajaju male količine moždanog tkiva, omogućavaju na taj način analizu rasta i razvojatog  važnog organa, a mogu imati…

.

Češka energetska revolucija – grejanje na nuklearni otpad

Uglju je odzvonilo, a gas je skup. Zato je ideja iz Češke upravo revolucionarna – za centralno grejanje koristilo bi…

  • 14:00 Gost O radija
  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo