.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Lifestyle / Putovanja

Putuj besplatno, ili bar jeftino

03.12.2014.

   Putovanja više nisu skup luksuz, jer postoji mnogo načina na koji možete da odete negde besplatno, upoznate se sa drugom kulturom i ljudima, pa čak i da radite za dobar cilj.

.

   Volontiraj

   Da li ste ikada razmišljali o volontiranju u inostranstvu? Jedna od sjajnih stvari kod volontiranja jeste što pomažete da se neki dobar cilj ispuni, ili da se za njega prikupe sredstva. Neke volonterske organizacije pronalaze smeštaj svojim volonterima, ponekad i prevoz, i te organizacije uglavnom podrazumevaju da se kod njih volontira godinu ili dve godine dana. Alternativa je da se priključite nekom kraćem projektu i prikupljate novac za njega. Neke lokalne organizacije koje podržavaju ovaj tip rada jesu lokalni Klub lavova (www.lionsclubs.org) i Rotari klub (www.rotary.org).


   Podeli auto ili stopiraj

   Putuj automobilom zajedno sa nekim i podelite troškove za gorivo. To uglavnom podrazumeva malo planiranja, pa zato postoje i sajtovi za to, kao što su thorntree.lonelyplanet.com, www.autohop.rs, i www.hitchhikers.org.

 

   Radi na kruzeru

   Na rečnim ili prekomorskim kruzerima postoji mnoštvo poslova, ali najbolja opcija za kratkotrajne ugovore jeste da se prijavite da obučavate ili zabavljate putnike. Jedna od agencija koja šalje ljude na kruzere jeste "Karneval" (www.carnival.com).

 

   Radi na organskoj farmi

   Organizacija "Mogućnosti za rad na organskim farmama širom sveta" (World-Wide Opportunities on Organic Farms) s vremena na vreme ima konkurs za volontere. Kontaktirajte lokalnu WWOOF kancelariju zemlje u kojoj želite da volontirate, a spisak zemalja možete da vidite na www.wwoof.org.

 

   Prihvati ekstremni izazov

   Jedan od novijih trendova u putovanjima jeste organizovanje izazova po svom izboru ili priključivanje već postojećoj ekspediciji - sve u ime dobrotvornog rada. Vi treba da se penjete na planinu ili se spremite za avanturu, pronađite sponzore, a kompanije koje se bave ovim tipom putovanja organizuju sve ostalo. Takve kompanije mogu da se nađu na sajtovima"Global Adventure Challenges" (globaladventurechallenges.com), "Across the Divide" (acrossthedivide.com) i"Charity Treks" (charitytreks.ca).


   Jasna Žugić

.
Istina je da Google Street View pruža 3D doživljaj planete, ali ako ne znate gde da odete, postoji jedan sajt koji će vas teleportovati…
.
More i evropski gradovi sa bogatom istorijom uvek su prvi na listi poželjnih destinacija za godišnji odmor, ali, nažalost, prvi…
.
Do godišnjih odmora ostalo je još dva meseca rada, ali ona slatka uvertira kreće za koji dan. Prvomajske praznike ljudi vole da…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?