.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Lifestyle / Putovanja

Ignite: O životu kod nas i u inostranstvu

09.03.2017.

Peti Ignite događaj zakazan je za sredu 15. marta, a ovaj put održava se pod sloganom "Should I stay or should I go". Na brodu Zeppelin, od 19 do 20.30 časova posetioci će imati priliku da čuju iskustva naših ljudi koji su živeli ili još uvek žive u inostranstvu, kao i stranaca koji su se trajno ili trenutno nastanili u našoj zemlji.

.

Koji su motivi za odlazak iz zemlje, a koji za ostanak, šta je to naše sugrađane i sugrađanke privuklo dalekim i nepoznatim destinacijama, a šta je strance koji dolaze sa različitih krajeva sveta privuklo nama? Kakva su njihova iskustva i da li su odluke da odu ili ostanu bile prave, saznaće oni koji budu prisustvovali petom Ignite događaju.

Jedna od govornica je tridesetjednogodišnja Željka Milošević koja je, zahvaljujući muzici kojom se bavi skoro ceo život,  proputovala svet i stekla brojna korisna iskustva i poznanstva. Pored nje, govoriće i Lana Ranis, koja je davne 1974. godine, sa svojih 28 godina, otišla da živi u Ameriku. Međutim, nakon više od 30 godina tokom kojih se bavila brojnim profesijama, pre skoro deset godina odlazi u penziju i vraća se u rodni Novi Sad. Lana se danas može sresti u Američkom kutku, gde volonterski drži časove konverzacije engleskog jezika.

Svoja iskustva i impresije o životu u potpuno drugačijoj kulturi, podeliće i Novosađanin Siniša Krišan koji već nekoliko godina živi i radi na indonežanskom ostrvu Bali, a jedna od govornica biće i Rada Krajnović koja je rođena u gradu Milvokiju, u američkoj državi Viskonsin, a koja je nakon četiri decenije života i rada u Americi odlučila da se vrati u Srbiju. Ona će pričati o razlozima koji su je naveli da se odluči na ovaj korak i kako je izgledao njen put prilogođavanja našoj kulturi i običajima.

Ištvan Đermani prvih 18 godina života proveo je u Zrenjaninu, a nakon toga odlučio je da se oproba na nekom od stranih fakulteta, koje je u inostranstvu uspešno i završio. Danas živi i radi na relaciji Mađarska - Srbija, a kako taj život izgleda pokušaće, kao i drugi govornici, da objasni kroz petominutne, brze i kratke prezentacije, koje su karakteristične za Ignite kao globalni pokret, koji služi da se nove ideje iz različitih sfera života predstave publici u neformalnom okruženju.

Prisustvo je besplatno, a brod Zeppelin nalazi se na novosadskom Keju žrtava Racije.

 J. Z. 

.
"Lagana vožnja dobrim putem, kroz prirodne lepote u potrazi za savršenim danom, ima neku magičnu moć nad čovekom". Borivoje Buca…
.
Allemansratten ili "pravo svakog čoveka" je reč koju Švedska ima u svom zakonu, a odnosi se na pravo svakog čoveka da luta Švedskom…
.
Na internetu postoji veliki broj lokacija na kojima možete dobiti savete za dobar bekpeking, tj. putovanje samo s rancem na leđima.…
Program
Kalendar događaja
April 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Da li plaćate slušanje muzike?