.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle

Oda crnom sakou

09.02.2015.

Da citiram Odri Hepbern, Pariz i crni sako su uvek dobre ideje.

.

   Oduvek važi pravilo da svaka žena u svom ormaru mora da ima LBD, odnosno little black dress - malu crnu haljinu. Iako se slažem sa tim stanovištem, ipak mislim da je danas potrebniji mali crni sako. Ili veliki. Nije bitno. Ili sako bilo koje druge boje? I to je okej. No, ostanimo na crnom jer ide dobro uz sve i klasika je.

   Zašto? Vrlo je jednostavno. Da citiram Odri Hepbern, Pariz i crni sako su uvek dobre ideje. Ako idete na neko mesto koje od vas zahteva da izgledate malo ozbiljnije nego inače - crni sako. Ako vam treba nešto da samo prebacite preko ramena jer ste obukle majicu kratkih rukava, a niste baš sigurne da je napolju dovoljno toplo - crni sako. Ako želite samo malo da izgledate sređenije, a ne idete nigde posebno - crni sako.

   Poenta je u tome da je crni sako prikladan za svaku životnu situaciju i da uvek izgleda dobro. Plus, odvlači pažnju sa svega ostalog. Recimo, ako obučete crni sako i obujete patike, i dalje ćete izgledati elegantnije nego inače (ne kažem da inače niste elegantni, nego... Pa, kapirate me, u svakom slučaju).

   Dakle, čak i kežual autfit u kombinaciji sa sakoom može da prođe SVUDA. Prilično sam sigurna da sako ide dobro i na trenerku, i da i dalje izgleda kao nešto što biste mogli da nosite i u Skupštini. Mislim, nisam isprobala, ovo je samo hipoteza.

   Sve u svemu, hvala ti, crni sakou, što postojiš i što me izvlačiš već godinama i što činiš da i osoba koja vrlo često fura Kortni Lav nokte i nosi izgrebane martine (ja) može da izgleda pristojno.

   P.S. Ukoliko ne verujete meni, verujte Eni Lenoks i Hozieru, pogledajte koliko dobro izgledaju u svojim (doduše, ekstravagantnim) crnim sakoima. 

enihozier jpg

Sofija Balać

.
Ako već duže vreme želiš da se tetoviraš, ali imaš poteškoća sa osmišljavanjem dizajna u glavi ili čak i sa samom idejom…
.
Pre nekog vremena, kompanija Apple omogućila je novo ažuriranje, odnosno iOS 13. Deo naše ekipe prešao je na ovu verziju, te vam…
.
Svi mladi vole da putuju, ali kako kao student platiti skupa putovanja? Poslednjih godina raste popularnost sajtova koji promovišu…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?