...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle

Nova godina na netu? Daj da probamo!

31.12.2020.

Kafei i klubovi širom srbije potiho su se spremali za proslavu nove godine. Računalo se malo na populizam, a malo na smirivanje situacije sa pandemijom, no ni jedno ni drugo se nije dogodilo u meri koja bi im omogućila da u novogodišnjoj noći prime goste željne provoda.

.

Ugostiteljima, kao i građanima, ostao je period tokom dana, do 18 časova. Evo kako je odluku o ukidanju novogodišnjih žurki obrazložio član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

“Na prvi pogled čini se da pada broj zaraženih i hospitalizovanih, ali i dalje je visok broj umrlih. Ovog puta moramo na drugačiji način dočekati Novu godinu, ne kao što smo navikli”, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, većina Kriznog štaba je bila za mere koje su predložene, da nema organizovanog dočeka Nove godine, ali ni reprize.

"Opet ćemo 11. januara procenjivati situaciju, kada ćemo videti hoćemo li popuštati ili pojačavati mere. Jedino što me plaši, da li će privatne žurke, manje ili veće, možda biti veliki rizik u narednom periodu", upozorio je on i predočio da oni koji prave takva okupljanja treba da znaju da su "možda i oni na redu, a da neće biti mesta u bolnicama".

Mladi u Novom Sadu, ako je suditi po našoj anketi, uglavnom razumeju situaciju i spremaju se više za odgovornu proslavu Nove godine nego eksplozivnu.

novagodina1 jpg

“Mislim da neću nigde ići, ostaću kod kuće s roditeljima i sestrom, možda pogledam neki film, videću. Naravno da mi nedostaju žurke, ali mislim da bi sada svi morali malo da se žrtvuju da ne bude posledica kasnije", kaže Goran (28).

Njegova sugrađanka Romina (22) navodi da će Novu Godinu dočekati u društvu nekoliko najboljih drugarica.

"Napravićemo neku sedeljku kod mene, nas četiri ili pet i to je to. Nije vreme za veće gužve, sve i da su dozvoljene žurke, ja ne bih išla".

Siniša (23) kaže da ga ne plaši mogućnost zaraze i smatra da je Krizni štab mogao malo i da nam da oduška.

"Pozvan sam u Beograd na neku manju žurku, možda i odem, još nisam odlučio. Razumem da je stanje ozbiljno, ali mislim da se malo preteruje s tim. Ljudima je potrebno da se opuste, ja znam da je meni potrebno", ističe Siniša.

Upravo zbog ovakvih stavova i kompletne situacije koja ih je uzrokovala, širom sveta se organizuju se online koncerti i žurke, koliko god to bilo nedovoljno da zadovolji naše apetite za slavljem.

novagodina jpeg

Evo nekoliko odabranih online događaja na koje možete obratiti pažnju:

U sklopu obeležavanja dve decenije EXIT festivala, EXIT TV u novogodišnjoj noći donosi specijalni višesatni program, u kome će se, među ostalima, naći i The Cure, The Prodigy, Migos, David Guetta, The Chainsmokers, Moby, Faithless, Motorhead, Jason Derulo, Atoms For Peace, Liam Gallagher, Damon Albarn, Hurts, Pet Shop Boys, Nile Rodgers, Fever Ray i mnogi drugi.

U organizaciji EPK Novi Sad 2021, publika će imati prilike da uživa u jednom od najuspešnijih događaja u 2020. godini u Novom Sadu, a to je multimedijalni operski spektakl "Rigoleto", izveden ispred Češkog magacina u okviru ovogodišnjeg "Kaleidoskopa kulture", u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem.

Operu, koja je prvi put izvedena na otvorenom nakon 170 godina od premijere, uz posebne vizuelne efekte, publika će, kao i sve ostale programe u okviru Dočeka, imati priliku da pogleda na platformi visitns.rs. 

Žurke će se prenositi na internetu širom sveta, a mi smo izdvojili nekoliko onih za koje mislimo da bi vas zanimale.

Eschaton’s NYE: The Dissolution, čuveni Studio 54 u kombinaciji sa savremenim teatrom hostovaće se na platformi Zoom u novogodišnjoj noći. Informacije kako uživati u ovom događaju nalaze se ovde. 

Radio WFPK će na svom stream servisu emitovati koncert benda My Morning Jacket. U pitanju je set iz 2017. godine, a pre seta slušaoci će imati priliku da čuju člana benda Patrika Halahana koji će pričati o set listi i planovima benda.

Novogodišnji koncert sa Bilijem Gibonsom, Džimijem Vonom, Su Poli, Krisom Lejtonom i Majkom Fleniginom biće strimovan u novogodišnjoj noći u 20 časova, po vremenu ustaljenom za Sidnej, London i obe obale SAD-a. Za ovaj koncert plaćaju se karte, a informacije se nalaze ovde.

novagodina2 jpg

Na Jutjubu će biti puštena virtuelna novogodišnja žurka na bezbroj linkova, ali ova može biti veoma zabavna. Rege, hip-hop, RnB, haus, gogo i još mnogo toga, čuće se na posebnom Jutjub kanalu od 9 do jedan iza ponoći. Ovaj strim je besplatan, ali je potrebno rezervisati "ulaz" na www.eventbrite.com

Možda i najveća besplatna atrakcija u novogodišnjoj noći biće koncert uživo legende hip-hop muzike Snoop Dogg-a koji nam donosi #GoBigShow uz brojna iznenađenja i odbrojavanje u njegovom stilu. Gledanje jeste besplatno, ali je potrebno rezervisati šifru na: eventbrite.com.

Za ljubitelej elektronike tu je TOMORROWLAND. DJ Zoom, Devin Crutcher, Carmen Hicks & The Hickies nastupaju uživo, a karte se kupuju na nyepartylife.com.

Online koncerte će imati i dve pop ikone: Džastin Biber na JustinBieberNYE.com i Dua Lipa i Kerol G sa svojim  "Hello 2021" virtuelnom žurkom na Jutjubu. Njima će se pridružiti i J Balvin, YG i Kane Brown.

I za kraj, začetnik elektronske muzike Žan Mišel Žar održače na novogodišnje veče virtuelni koncert u digitalizovanoj verziji crkve Notr Dam, koji će se moći da se prati besplatno i uživo na društvenim mrežama, a sponzorisaće ga Unesko.

Žar će svirati uživo iz studija koji se nalazi nedaleko od pariske katedrale, a njegov avatar će se pojaviti u digitalizovanoj verziji crkve i projektovaće se na nekoliko platformi.

Koncert pod nazivom "Dobrodošli na drugu stranu" trebalo bi da počne u 23:25 sati, a trajaće 45 minuta.

P.K.

Možda te još zanima:

.

Gde ćeš za Novu?

Polako se bliži najluđa noć u godini, 31. decembar, datum kada se opraštamo od stare i dočekujemo Novu godinu. Kako…

.

Matura je ove godine još važnija

Maj je posebno važan za učenike završnih godina srednjih škola. To je mesec koji je obeležen proslavama, druženjima, planovima o…

.

Da li sašiti haljinu za apsolventsko veče?

Apsolventske večeri su odložene, međutim, potraga za savršenom haljinom polako počinje. Uvek je bolje imati spremljeno sve na vreme. Stoga,…

.

Jutjub organizuje proslavu mature

U predhodnih nekoliko meseci prave učionice su zamenjene internet učionicama. Kako se sve preslilo u online svet, na red su…

.

Da li će biti apsolventskih večeri?

Apsolventsko veče većine fakulteta bilo je zakazano u maju. Međutim, zbog epidemije koronavirusa sve je otkazano. Mnogi studenti sada su…

.

Besplatan kurs francuskog jezika

Katedra za romanistiku Filološko-umetničkog fakulteta u saradnji sa Centrom za razvoj karijere prvi put ove godine, organizuje besplatan onlajn kurs…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo