...
TRENUTNO10:10 - 10:20Pesma dana

Lifestyle

Mladima skup dan na Štrandu

22.06.2016.

Iako je kupališna sezona na Štrandu zvanično počela pre skoro dva meseca, a bazeni otvoreni već dve sedmice, gradska kupališta su zbog lošeg vremena gotovo prazna. Ipak, kada se vreme prolepša, znajte da vam je za prosečan dan na Štrandu, ali bez ikakvog ustručavanja, za ulaznicu, obrok, piće i sladoled, potrebno bar 500 dinara, a na bazenima i koji dinar više.

.

Studentkinja Milica, jedna od retkih posetiteljski najpopularnije gradske plaže, sedela je s drugaricom u kafiću. Kaže da cene i nisu baš pristupačne mladima.

"Na Štrand obično dolazim do polovine jula, posle idem u rodno mesto. Ulaznica je povoljna, košta samo 50 dinara, ali ako ću da jedem, osvežim se sladoledom i nešto popijem, treba mi bar 500 dinara, a to nije svakodnevno dostupno mladima", kaže Milica.

Ipak, konobari tvrde da su cene i više nego pristupačne.

"Domaća kafa je 90 dinara, espreso 110 dinara, espreso s mlekom 125 din. Točeno veliko pivo je 170, a malo 130 dinara. I gazirani i negazirani sokovi su oko 150, cedevita 110 dinara. Mladi najviše naručuju pivo, limunadu, koja je 130, ili ceđenu narandžu koja je 190 dinara", kaže Dejan, jedan od konobara na Štrandu.

strand2 jpg

Za hranu je potrebno potrošiti od 110 dinara, koliko košta krofna, do 300 dinara što je cena pilećeg belog mesa na roštilju. Srđan prodaje brzu hranu i kaže da su najtraženije palačinke i pljeskavice.

"Pljeska je 200, ćevapi 220 dinara. Palačinka s običnim kremom je 130, a s nutelom 180 dinara. Krofna je 110, mekika 120, a pancerota 160 dinara. Ljubitelji girica će za 100 grama morati da plate 130, a za isto toliko pomfrita 110 dinara", kaže Dejan.

Slične ugostiteljske sadržaje i cene imaju i otvoreni bazeni, ali su ulaznice skuplje. Slobodanka Brankov, portparolka Sportsko poslovnog centra Vojvodina, kaže da je celodnevna karta na Spensu za odrasle 300 dinara, a poludnevna 200, dok je ceo dan na bazenu na Sajmištu 250, dok karta posle 15 sati košta 150 dinara.

"Na otvorenim bazenima Spensa krenuli smo sa dnevnim žurkama po ugledu na svetske bazene. Ovaj bazen atraktivnim čini i noćno kupanje, koje će krenuti od 1. jula i biti od 20 do 23 sata. Na bazenima na Sajmištu će osim sportsko-rekreativnih programa, koji podrazumevaju terene za obojku, basket, mali fudbal i ne naplaćuju se dodatno, biti organizovani i razni dečji programi", kaže portparolka Brankov.

Osim bazena i Štranda, brojni su mladi Novosađani koji osveženje traže i na divljim plažama, najčešće Oficircu ili Bećarcu. Oficirac je popularan jer je mirniji od Štranda, a cene u kafićima su povoljnije. Bećarac najviše vole vlasnici pasa, gde se zajedno brčkaju sa svojim ljubimcem.

Radmila Leovac

Možda te još zanima:

.

Odbojka na pesku nije samo letnji sport

Neobjašnjivo je zašto su ljudi na ovim prostorima za neke sportove više, a za neke manje talentovani. Postoji puno činilaca,…

.

Šta može umetnost da učini za ekologiju?

Na štrandu je, za vikend, održana umetničko-ekološka akcija čišćenja plaže i razgovaralo se o ekologiji i eko-umetnosti, pod vođstvom kustoskinje…

.

Vožnja pored Dunava vraća u detinjstvo

Gradska legenda, dobar momak, u mladosti iskreni sportista, a potom, u najboljim godinama fanatični rekreativac. Ako tražite čoveka čiji je…

.

Kupanje bezbedno ukoliko se poštuju mere

Kako vreme prolazi, tako postajemo sve više svesni da nam je pandemija uskratila mnoge stvari. Pogotovo u ovim letnjim mesecima,…

.

Ponedeljkom Novosađani pokazuju humanost

Novosađani već šestu godinu za redom, tokom kupališne sezone na Štrandu, svakog ponedeljka mogu da učestvuju u akciji Gradskog zelenila…

.

Pariska noć na Štrandu

Zvuci prestonice Francuske kao u filmu "Ponoć u Parizu" Vudija Alena, čekaju vas na Štrandu u petak, 16. avgusta u…

  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo