.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Kuhinja

Šta ćemo jesti: Bolonjez, a ni nalik

17.01.2019.

Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.

.

Foto: Pexels

U pitanju je mleveno meso sa špagetama koje se pravi na nešto drugačiji način od onoga što ste navikli da dobijete, kada u restoranu naručite pastu bolonjeze.

Potrebno je:

Pola kilograma mlevenog mesa (može mešano, a može i čisto svinjsko ili juneće)

Jedna veća glavica luka sitno naseckana (za vežbu skillsa)

Ulje/Mast

Pola litre paradajza za kuvanje

Pavlaka za kuvanje (nije obavezna)

Začini (so, biber, vegeta, crvena 'tucana' paprika, lovorov list, đumbir)

Jedna kocka goveđe supe za kuvanje

Priprema:

Luk dinstati na malo ulja/masti dok ne omekša i porumeni. Dodati meso, koje se dinsta sve dok ne pobeli, a kada se to desi dodati začine. Dinstati i dodati malo pavlake za kuvanje, a odmah potom i paradajz za kuvanje i sve zaliti sa dva decilitra vode. Pustiti da se krčka na laganoj vatri oko 45 minuta.

Odvojeno skuvati špagete ili neku drugu testeninu. Najbolje ide uz zelenu salatu.

Fun fact: Neće vam ostati za večeru.

J.M.

.
Kada na hranu gledate kao na člana porodice, a ne kao na nužno zlo, onda je jasno da ste zapatili ljubav. Naša sagovornica smatra…
.
Zahvaljujući aplikaciji Kitchen timer zaboravite na zagorela jela.
.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?