...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Kuhinja

Piletina na kineski

06.02.2020.

Za danas su vam potrebni samo kineski štapići i prazan stomak.

.

Potrebno: Pileće meso - file (belo meso), mešavina povrća za kinesku klopu, soja sos, so, biber.

Priprema: U dubokom tiganju, na malo ulja i maslaca, prodinstajte pileći file isečen na trake. Čim dobije zlatnu boju, izvadite napolje i na istom ulju propržite povrće, prethodno kratko blanširano.

Nakon pet minuta, vratite meso i sve zajedno pržite još desetak minuta, uz dodavanje soja sosa i začina.

Za ovo jelo pirinač je stvar ukusa. Može, a i ne mora. Prijatno.

Možda te još zanima:

.

Nešto drugačiji burito

Šta je ono što priziva osmeh na lice i tera sive oblake? Svakako, hrana. Spremili smo jednu srolanu poslasticu. Burito…

.

Brokoli sa sirom

Ako vam uopšte nije do kuvanja, imamo recept koji će boravak za šporetom učiniti bezbolnim.

.

Pole za duh i telo

Pole, odnosno krompir sa slaninom, tradicionalni su i što je bitnije pravi comfort food za dušu i zdravlje. Zato smo…

.

Domaćinski pileći bubci

Današnji recept je poslastica za sve gurmane i one koji se tako osećaju.

.

Ćufte sa pestom

Ćufte na nešto drugačiji način.

.

Testenina sa pečurkama

Testo nam za sreću treba.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo