...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle

Jedna ideja – trinaest priča

13.07.2017.

Performans "Zlatna noć - vile, carice i kraljice" biće održan 14. jula na Salašu 137 kraj Novog Sada. Ideja ovog umetničkog performansa je da ispita granice modne piste i uveže modnu industriju sa scenskom umetnošću.

.

Celokupan tim imaće manje od 24 sata da uvežba plesne, svetlosne i muzičke detalje u kombinaciji sa unikatnim haljinama, uz pomoć kojih će u salaškoj idili pokušati da stvore atmosferu magičnih svetova proteklih vekova. 

Publika će imati priliku da vidi performans nastao na Salašu 137, čiji autentičan prostor će umetnici prvo istražiti i koristiti sa ciljem da sa publikom zajedno otkriju nešto savremeno, ali u isto vreme i bezvremeno.

Haljine iz kolekcije "Vile, Carice i Kraljice" večernjeg su tipa i stvarane su od isključivo ručno oslikane svile i delova koji su heklani rukom. U pitanju je kolekcija od 13 haljina, a svaka nosi ime neke od važnih istorijskih ličnosti poput Kraljice Simonide, Mine Karadžić, Milene P. Barili, Carice Milice, Jelene Anžujske.

Tokom dana, pre i posle performansa, biće održana i prodajna izložba Sonje Judin, Verice Kovačević i autorki haljina Branislave Ledjenac i Lare Koprivice.

Više informacija možete saznati na facebook eventu.

Možda te još zanima:

.

Rad, odmor i burnout kao inspiracija za savremeno umetničko stvaralaštvo

“Kao da mirovanja nikada nije bilo. Kao da smo uvek hodali i trčali, bez prestanka i bez milosti. Kao da…

.

Pasaž fest počinje 31. avgusta

Još jedan interesantan letnji festival u Novom Sadu desiće se uskoro. U pitanju je drugi “Pasaž fest" nastao 2022.godine saradnjom…

.

Sa vatrom u rukama, osećaš se kao Bog

Muzika, ples, vatra - to su sastojci performansa koje izvode momci i devojke iz novosadskog studija "IGNIS". Iako vam možda…

.

Ništa ne treba shvatati preozbiljno

Stefan i akustični gadovi je grupa od nekoliko umetnika koji su glumci, muzičari, stendap komičari i sve to u isto…

.

Isključi mozak, uključi emocije

Performans kao vid umetnosti nastao je još šezdesetih godina prošlog veka, a poslednjih godina je sve popularniji. Naš sagovornik Rade…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. aprila

April u bojama stendap komedije, filmskih ciklusa i svirki...

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo