.
Trenutno
Danube Streamwaves Live
 Dušan Majkić i Predrag Novković
Lifestyle / Humor

Gde nas vodi klik na "going"?

17.08.2015.

Da li ste primetili da se, u ovo doba društvenih mreža, sa brojem "prijatelja" povećava i broj "iventova" za koje dobijate pozive? To mu nekako dođe i logično, zar ne? Međutim, ono što je zaista fenomenalno jeste kako vaši prijatelji procenjuju šta bi vas moglo zainteresovati i šta biste mogli "atendovati", ili ipak to apsolutno ne rade već idu po sistemu "select all". A tada dođemo do veoma šarene ponude zanimljivih/kreativnih/zarzaista/jelovorealno događaja.

.

Kako smo ljudi iz naroda, a pritom u novinarskoj branši, svakodnevno se susrećemo sa pozivima na raznorazne manifestacije. Neke od njih su nam ove sedmice veoma zaokupile pažnju, poneke ćemo i ispratiti, ali smo se na većinu od srca nasmejali. Kada su nas učinili srećnim, onda je zaista grehota da to ne podelimo sa vama i to objedinivši ih u jedan, ali zaista zanimljiv i ispunjen dan.

Ono što nas uče od malih nogu jeste da je u zdravom telu zdrav duh, pa vas vodimo na Šestu vojvođansku olimpijadu starih sportova u Bačkom Gradištu, gde ćete se oprobati u dvadesetak zaboravljenih disciplina i sportova, u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori, zabavljali pastiri čuvajući stada i omladina u igri.

"Cilj Olimpijade jeste da oživi zaboravljene veštine kojima su pre par vekova mladići pokušavali zadiviti svoje izabranice ili pobediti omladinu iz susednog sela. Danas se sportske discipline poput pilcike, ringlanja, štulanja, kandžijanja, natezanja mosora, luka i strele, borbe časti, džakanja, dragača, vranića nemaju ozbiljan takmičarski karakter, ali osiguravaju sjajnu zabavu kako učesnicima, tako i navijačima", poručuju organizatori a mi podržavamo.

olimpijada starih sportova

Idemo dalje. Pre nekoliko godina postojale su razne kampanje protiv konzumiranja droge, tako da se nadovezujemo sledećim iventom na koji morate odgovoriti potvrdno. U pitanju je splitski događaj "Recimo ne marihuani i metal glazbi". "Gostovat će bivši metalci koji su samin čudom ozdravili i našli boga u sebi i s vama će podjelit svoje iskustvo dok su bili zarobljeni u tijelu sotone. Dolaze nam dva doktora iz Ottawe (Kanada) koji će održat tribinu o marihuani - zašto je ona štetna, koji su rizici, problem adolescenata, kako reći ključno NE, te će vam objasniti uzročno-posljedičnu vezu između metal glazbe i marihuane". Dolazak na ovaj događaj potvrdilo je više od 34 hiljade ljudi!

recimo ne marihuani i metal glazbi

Kada se bolje sagleda, ova dva događaja izuskuju mnogo što fizičke što psihičke snage, pa je sasvim logično da i ogladnimo. Za tu boljku takođe postoji rešenje. "Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača" mu je ime, a već postoje naznake da će Sremske Karlovce upisati u anale gastronomske ponude Vojvodine.

Punog stomaka, zdravog i izvajanog tela na red dolazi ljubavni život, a s obzirom na to da Kupidon nikada ne spava a u 21. veku zdao se u projekte koji će pomoći svima da što lakše prepoznaju onog/onu pravu. Radionica pod nazivom "Kako biramo dečka/devojku" u Studenstskom kulturnom centru Beograda je obavezna lokacija za sve usamljene.

cvaraoke

U prirodi čoveka je da nakon burne noći oplevi frižider ili usputni fast food, ali mi i za to imamo rešenje, i to u kombinaciji lepo i korisno. Favorit i neprikosnoveni pobednik je događaj koji i pojedinci iz O redakcije čekaju sa nestrpljenjem. Još pet puta spavamo i tada stupamo na scenu, ni manje ni više nego na "Čvaraokama:Reboot ep.2". "Spremite svoje glasne žice i nervni centar za transfer blama, jer ovog petka uzimamo mikrofone u ruke i pokazujemo celom svetu koliko je zabavno biti Ken Li, sa druge strane jastuka (nanananana)". U petak je centar Univerzuma Novi Sad.

I za kraj vas šaljemo u Beograd na predavanje "Kako do povišice", jer ipak, izbili smo vam koji dinar iz džepa.

J.Mijatović

 

.
Verujemo da ste i vi među onima koji se često u životu zapitaju šbbkbb (šta bi bilo, kad bi bilo). Nije bitno na koju temu ili…
.
Slažemo se da nema ničeg lepšeg od pevanja omiljene pesme naglas punim plućima, osim u onim slučajevima kada je to pevanje ispraćeno…
.
Psihološkinja Sonja Ivković u Salonu u Radničkoj održala je predavanje o humoru. Govorila je o uticaju smisla za humor na subjektivni…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?