...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Hiljadu čudesnih sunaca

18.11.2019.

Najbolja mlada naučnica iz Srbije, Aleksandra Cvetanović bez trunke dvoumljenja nam preporučuje knjigu "Hiljadu čudesnih sunaca", autora Haleda Hoseinija. Ovo je knjiga o portretu jedne zemlje (Avganistana) i dirljiva priča o prijateljstvu, ljubavi, porodici, ali i borbi i tragediji.

.

Ova knjiga objavljena je 2007. godine. Dok se u romanu "Lovac na zmajeve" autor bavi ulogom muškarca u porodici i avganistanskom društvu, roman "Hiljadu čudesnih sunaca" posvećen je avganistanskim ženama. Aleksandra kaže da se ovaj roman ne sme propustiti iz više razloga.

"Ovo je roman kome može da se priđe i koji se doživljava na više načina, a u kome svako od nas može pronaći nešto za sebe. Od ljubavi, istorije, religije ili čak fantastike. Roman koji je pisan jednostavnim i potpuno razumljivim stilom, a opet zahvata veoma temeljna filozofska, kulturološka i politička pitanja, smatram da, definitivno ne bi smeo da bude izostavljen sa liste obavezne literature", ističe Aleksandra.

Marijam i Lejla su glavne junakinje ovog romana, a oni koji su ga već čitali kažu da ga obavezno treba čitati hronološki, kako je i napisan, kao i da je ovo knjiga koja "zalepi" za stolicu, izmesti iz cipela i ostavi dugogodišnje utiske.

J.Božić

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo