...
TRENUTNO19:30 - 19:45Pesma dana

Kultura

Više od 150 izvođača na dočeku 7526. godine

12.01.2018.

Organizatori dočeka pravoslavne Nove godine, simbolično nazvanog Дoček 7526. u Novom Sadu, saopštili su da za taj događaj vlada veliko interesovanje, kao i da su za neke od programa ulaznice već rasprodate.

.

Programski koncept dočeka koji organizuje Fondacija "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" obuhvata ukupno 38 lokacija širom Novog Sada, među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, uz učešće više od 150 izvođača najrazličitijih žanrova.

Ulaznice za nastupe Divne Ljubojević, benda Laibach, sastava Imar čiji će specijalni gost biti Slobodan Trkulja, Kaliopi, Nikole Vranjkovića, Dušana Svilara sa tamburašima i modernog cirkusa KabareBre sa Aleksandrom Dujinom već su rasprodate, saopštili su organizatori.

Vrlo ograničen broj ulaznica preostao je za koncert Zorana Predina i Matije Dedića u Novosadskoj sinagogi, Paula Ritcha, Laga, Klausa i Teche u Fabrici, Neconea, Friday Swaga, Janchezza, Rasheeda i Yeah Lefta u Quarteru, Netixa, Codexa i Senzorra u Firchie Think Tank studiju, kao i Marčela & Napetog quinteta i Mutant Urban Dance Ansambla u Gerila Baru i Disko večeri u Ledenoj šumi.

Karte su dostupne na prodajnim mestima sistema Gigs Tix, a u saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu GigsTixa u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće koncerte dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje.

Kako navode organizatori, veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Filharmonija mladih u Sinagogi, opera za decu "Pepeljuga" Udruženja Visoko C u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice.

docek7526

Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert bendova Josip A Lisac i Dojo u klubu B612, u gimnaziju "Laza Kostić" dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor "Sveti Stefan Dečanski", a u Startit centar Peaceful Warriors.

U Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatoliija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava "Bloom".

Posle nedavnog dočeka 2018. godine, Fondacija "Novi Sad 2021" organizuje doček pravoslavne, odnosno, 7526. godine, kao uvertiru za buduće termine svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine u kojoj će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture.

"I dok je Дoček 2018. održan 31. decembra tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu. Šta ih spaja? Most interkulturalnosti u kojem se prepliću delovi visoke estetike sa popularnom kulturom, čime visoka kultura dobija novu publiku, a masovna dobija nove standarde i vrednosti, čineći je boljom i kvalitetnijom", navodi se u saopštenju organizatora.

Satnicu, mapu i kompletan program Дočeka 7526. godine dostupni su na sajtu Novi Sad 2021.

Možda te još zanima:

.

Doček 7526. godine na 21 lokaciji u Novom Sadu

Fondacija "Novi Sad 2021" najavila je da će ovog 13. januara na 21 lokaciji u gradu biti organizovan doček Nove…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo