...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Kultura

Top 5 prolećnih pesama

29.03.2015.

Stiglo proleće, stigao i prolećni top 5!

.

   5. Wolfmother - Vagabond

wolfmother jpg

Poletna i energična kao pravi prolećni dan. Prosto možete da osetite Sunce na koži u prelazu pesme koji kreće od 1:30. "Cause I'll tell you everything about living free", peva Endru Stokdejl, a vi se pravite kao da nemate nijednu brigu na svetu i prepustite se lepom vremenu.

   4. Vampire Weekend - A-Punk

apunk jpg

Vampire Weekend meni generalno zvuče kao proleće upakovano u zvuk (ako izuzmemo njihovu Hannah Hunt, to je tako očigledno letnja pesma), ali A-Punk nosi prolećnu krunu u celoj njihovoj diskografiji. Vesela je, zarazna, neodoljiva i ne sme ni slučajno da vam se ne nađe na prolećnoj plej listi.

   

   3. The National - Bloodbuzz Ohio

bloodbuzz jpg

U celoj diskografiji National-a ovo je možda najveselija pesma, pa je možda to razlog zašto ima prolećni vajb. A možda ima nešto i u kadrovima spota u kojima Met Bernindžer leži potrbuške na travi u parku, nisam sigurna. Bilo kako bilo, dopustite da vas roj pčela odnese u Ohajo.

   2. The Temper Trap - Sweet Disposition

temper jpg

Kad god čujem ovu pesmu, zamislim topao dan, grad zlatan od Sunca i gomilu ljudi koji užurbano hodaju i obavljaju svoje dnevne zadatke. Sweet Disposition je kasno proleće, ono koje nagoveštava da nas leto čeka iza ćoška.

   1. Regina Spektor - Us

regina jpg

Iako će vas ova pesma možda najviše asocirati na film 500 Days of Summer, ova pesma ipak više zvuči prolećno nego letnje. Prosto možete da čujete ptičice u klavirskom introu (kad smo već kod toga, i sama Redžina je vrlo pticolika... Mislim, ne kažem da je to loša stvar).

Sofija Balać

Možda te još zanima:

.

TOP 5 Muzičkih spotova inspirisanih video igrama

Mnogi od nas odrasli su sakupuljajući pečurke, spasavajući princeze i makljajući negativce na malom ekranu. Baš zbog toga se video…

.

Najbolji regionalni singlovi

Pred vama je godišnji pregled najboljih singlova sa eks ju prostora u 2016. godini. Ova lista ipak nije sasvim potpuna,…

.

Pet najboljih filmova u 2016

Tek protekla, 2016. godina nije se proslavila filmskom produkcijom. Nekoliko neuspešnih blokbastera i još manje uspešnih nije zadovoljilo publiku, a…

.

Top 5 vašarskih slatkiša

Kakva god da je svetkovina, bila ona u Rumi, Itebeju ili Sonti, stvari su svuda iste - stariji se okupljaju…

.

Top 5 filmova za leto

Nagradu "Underground Spirit", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan rad na polju nezavisnog filma, dobila je ekipa španskih…

.

Top 5 điđana u saobraćaju (2)

Zbog velikog interesovanja čitalaca i preobilne ponude điđana, O radio je sastavio novu listu vrhunskih ludaka u saobraćaju. 

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo