.
Trenutno
Music mix
Kultura

Top 5 prolećnih pesama

29.03.2015.

Stiglo proleće, stigao i prolećni top 5!

.

   5. Wolfmother - Vagabond

wolfmother jpg

Poletna i energična kao pravi prolećni dan. Prosto možete da osetite Sunce na koži u prelazu pesme koji kreće od 1:30. "Cause I'll tell you everything about living free", peva Endru Stokdejl, a vi se pravite kao da nemate nijednu brigu na svetu i prepustite se lepom vremenu.

   4. Vampire Weekend - A-Punk

apunk jpg

Vampire Weekend meni generalno zvuče kao proleće upakovano u zvuk (ako izuzmemo njihovu Hannah Hunt, to je tako očigledno letnja pesma), ali A-Punk nosi prolećnu krunu u celoj njihovoj diskografiji. Vesela je, zarazna, neodoljiva i ne sme ni slučajno da vam se ne nađe na prolećnoj plej listi.

   

   3. The National - Bloodbuzz Ohio

bloodbuzz jpg

U celoj diskografiji National-a ovo je možda najveselija pesma, pa je možda to razlog zašto ima prolećni vajb. A možda ima nešto i u kadrovima spota u kojima Met Bernindžer leži potrbuške na travi u parku, nisam sigurna. Bilo kako bilo, dopustite da vas roj pčela odnese u Ohajo.

   2. The Temper Trap - Sweet Disposition

temper jpg

Kad god čujem ovu pesmu, zamislim topao dan, grad zlatan od Sunca i gomilu ljudi koji užurbano hodaju i obavljaju svoje dnevne zadatke. Sweet Disposition je kasno proleće, ono koje nagoveštava da nas leto čeka iza ćoška.

   1. Regina Spektor - Us

regina jpg

Iako će vas ova pesma možda najviše asocirati na film 500 Days of Summer, ova pesma ipak više zvuči prolećno nego letnje. Prosto možete da čujete ptičice u klavirskom introu (kad smo već kod toga, i sama Redžina je vrlo pticolika... Mislim, ne kažem da je to loša stvar).

Sofija Balać

.
Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali uživo, ali ste…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Međunarodni festival "Prosefest" možete posetiti i ove godine od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada gde će vas…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?