...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Kultura

Top 5 pesama kojima valja započeti dan

19.03.2015.

   Postoje određene pesme koje bude pokretačku energiju i volju za životom u meni, a pošto ide proleće i lepo vreme, prosto nema smisla da se bilo ko budi uz tužnu muziku.

.

   Čvrsto verujem u to da muzika koju prvo čujemo/pustimo kad se probudimo uveliko utiče na naše raspoloženje tokom celog tog dana. Iako se meni često dešava da se probudim sa mišlju “Hmmmmm, danas mi se sluša samo Dejmijen Rajs”  i onda se posle ceo dan pitam ODAKLE SE STVORILA OVA MELANHOLIIJA OKO MENE?
   Elem, ono što pokušavam da kažem je da postoje određene pesme koje bude neku pokretačku energiju i volju za životom u meni, a pošto ide proleće i lepo vreme, prosto nema smisla da se bilo ko budi uz tužnu muziku.

   5. R.E.M. – Shiny Happy People

shiny jpg

   Apsolutno savršena pesma za jutro. Počinje lepo i mirno i polako vas dovodi do toga da želite da iskočite iz kreveta i igrate koreografiju sa kraja spota do iznemoglosti. Plus, kako da se ne kezite kao idiot kad vidite Majka Stajpa sa narandžastim kačketom na glavi kako skakuće kao dečak? Plus, ta šarena pozadina i fabulozna haljina Kejt Pirson. Sjajne stvari.


4. Sufjan Stevens – Chicago

illinois jpg

   Sufjan je anđeo među ljudima i ne možete me ubediti u suprotno. Generalno kad ga slušam imam “VAU TAKO SAM SREĆNA ŠTO SAM ŽIVA”  kliše momente, ali ova pesma je posebna priča. Prosto da se naježite od toga koliko je divna.


3. U2 – Beautiful Day

u2 jpg

   Zar ovo nije malo očigledan izbor, čujem vas kako pitate. Možda, ali to ga nikako ne čini manje savršenim ili nepotrebnim. Beautiful Day je uvek, uvek potrebna.


2. Elbow – A Day Like This

elbow jpg

   Kakva apsolutna divota od pesme. Kad bi svi s vremena na vreme proveli jedan ceo dan slušajući samo nju, svet bi bio lepše mesto, garantujem vam.


1. Arcade Fire – Ready To Start

arcade jpg

   Arkejdi su bend koji se nalazi na maltene svakoj mojoj top 5 listi i uopšte me ne grize savest zbog toga. Osim toga, po mom skromnom mišljenju, savršenija pesma za početak dana od ove ne postoji. Zato skačite iz kreveta, spremni ste da započnete novi strava dan!

 

Sofija Balać

   

Možda te još zanima:

.

TOP 5 Muzičkih spotova inspirisanih video igrama

Mnogi od nas odrasli su sakupuljajući pečurke, spasavajući princeze i makljajući negativce na malom ekranu. Baš zbog toga se video…

.

Najbolji regionalni singlovi

Pred vama je godišnji pregled najboljih singlova sa eks ju prostora u 2016. godini. Ova lista ipak nije sasvim potpuna,…

.

Pet najboljih filmova u 2016

Tek protekla, 2016. godina nije se proslavila filmskom produkcijom. Nekoliko neuspešnih blokbastera i još manje uspešnih nije zadovoljilo publiku, a…

.

Top 5 vašarskih slatkiša

Kakva god da je svetkovina, bila ona u Rumi, Itebeju ili Sonti, stvari su svuda iste - stariji se okupljaju…

.

Top 5 filmova za leto

Nagradu "Underground Spirit", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan rad na polju nezavisnog filma, dobila je ekipa španskih…

.

Top 5 điđana u saobraćaju (2)

Zbog velikog interesovanja čitalaca i preobilne ponude điđana, O radio je sastavio novu listu vrhunskih ludaka u saobraćaju. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo