...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Tom Odell: Romantika nikada neće izaći iz mode

11.07.2015.

Pre nego što je oduvao publiku svojim energičnim nastupom na Mejn stejdžu Egzit festivala, Tom Odel je svratio u mobilni studio Radio Novog Sada, gde smo razgovarali o njegovom fantastičnom nastupu i tome kakvi su njegopvi planovi za budućnost.

.

Žao nam je bilo što nismo imali nikakvu materijalnu nagradu da mu uručimo, pošto je definitivno jedan od najboljih mladih kantautora i  sa sobom nosi energiju koja inspiriše mnoge. 

"To je vrlo lepo od vas, hvala vam. Srećan sam što sam ovde i nadam se da ćete uživati u mom nastupu", rekao je nasmejani Tom.

"Specijalno ovim povodom", rekao je voditelj Pop Expresa Saša, "spremili smo ti iznenađenje – doveli smo u studio predstavnicu najmlađe generacije Radio televizije Vojvodine, Sofiju, koja je inače ženska verzija tebe!"

tom2 jpg

Nakon što mu je objasnila da se njeni prijatelji šale sa tim da je ženska verzija njega zato što ima plavu kosu i svira klavir, Sofija ga je pitala šta zna o Egzitu.

"Šta znam o Egzitu... Pa, znam da je u Srbiji, to je dosta dobar početak, zar ne? (smeh) Ne, zaista sam čuo dosta toga o festivalu, definitivno je dobro poznat u Engleskoj i ima dobru reputaciju, tako da ljudi žele da dođu i da se provedu ovde, ali znam za dosta izvođača koji stvarno žele da nastupaju na Egzitu."

Kao mali čovek iz radija, da li misliš da radio i dalje ima moć kakvu je nekada imao da od neke pesme napravi hit?"

"Iskreno, ne. Ne kažem da nema nikakvu moć, radio je i dalje aktuelan, ali u međuvremenu ga je internet nadvladao koji pruža mnogo informacija brzo i nekako je u poslednje vreme relevantnije koliko neka pesma ima pregleda, recimo, na Jutjubu, nego koliko je puta puštena na radiju. Naravno, kao što sam već rekao, mislim da radio i dalje ima neku svoju moć, ali u današnje vreme više komponenata određuje da li će neka pesma postati hit."

Za neke tvoje pesme kažu da su romantične a da li je po tvom mišljenju romantika u današnjem sve surovijem svetu možda izašla iz mode?

"Romantika nikada ne može izaći iz mode. To je najuzbudljivija stvar koja može da ti se desi – da budeš sa nekim sa kime ćeš deliti svoj život. Sa druge strane, pisati pesme o tome može biti vrlo zanimljivo."

Šta su sledeći koraci za tebe, kada možemo da očekujemo neki novi materijal?

"Upravo završavam svoj drugi album. Na njemu neće biti obrada zato što sam stvarno napisao mnogo pesama, pa ne želim da mi "propadnu". Doduše, uvek sam voleo proces učenja nečije pesme i ostavljanja nekog ličnog pečata na nju."

tom3 jpg

Navikli smo da imaš jako dobre naslove pesama, kao što su recimo Can't Pretend, Another Love, Sirens, I Know, da li možeš da nam kažeš neki naslov budućeg hita sa sledećeg albuma?

"Moje omiljene su Concrete i Constellations, mislim da će te dve pesme i biti najveći hitovi sa albuma. Nadam se da imate reč za concrete na srpskom."

Naravno da imamo, concrete se na srpskom kaže beton, a tebi hvala na ovom konkretnom razgovoru!

Možda te još zanima:

.

Tom Odel 12. februara u Beogradu

Popularni britanski kantautor Tom Odel nastupiće u Beogradu 12. februara 2019. godine u Hali sportova "Ranko Žeravica".

.

The Kills, Kasabian, Billy Talent i mnogi drugi na Sigetu

Organizatori muzičkog i umetničkog festivala Siget (Sziget) objavili su novih 18 imena ovogodišnjih izvođača koji će od 9. do 16.…

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

.

Vredi pročitati: "Sloboda" i "Bodi artist"

Profesor filozofije u gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj i muzičar u sastavima Professory i OSSA Quartet Aleksandar Turukalo ove nedelje nam…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Poziv za buduće producente

Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo