...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Majkić

Kultura

Takmičenje rok bendova srž Festivala "Omladina"

02.04.2015.

Festival Omladina održaće biće održan 30. maja na malom stadionu u Subotici, najavili su organizatori iz Kancelarije za mlade gradaSubotica. 

.

Prema rečima člana organizacionog odbora Armana Mesaroša, zvezde ovogodišnjeg festivala biće bendovi "Repetitor" i "Partibrejkers" koji će nastupiti nakon proglašenja najboljeg mladog benda. Koncept festivala u potpunosti je izmenjen u odnosu na ranije godine, zahvaljujući tome što će o njemu ubuduće brinuti Kancelarija za mlade.

"Posle pauze od 20 godina Gabor Lenđel i Kornelije Kovač napravili su reinkarnaciju cele priče, a posle četiri godine festival je preuzela Kancelarija za mlade. Mladi će da ga organizuju, biće njegov deo i to je ta razlika između onoga što je postojalo proteklih godina i ubuduće", kaže Mesaroš.

Prema njegovim rečima, Festival Omladina biće muzički iako bi voleli da ga prošire i na druge oblasti.

"To ove godine, na žalost, nećemo moći da izvedemo zbog manjka para bićemo presrećni da ako taj jedan dan završimo kako smo planirali", kaže Mesaroš.

Festival Omladina nekada je bio najzdraviji subotički brend, a mladi iz organizacionog odbora pokušaće dam u vrate stari sjaj.

Stoga su odlučili da ove godine ugoste osam mladih bendova koji će se takmičiti za titulu najboljeg. Konkurs je otvoren do 10. maja, a rezultati će biti objavljeni do 20. maja. Pravo učešća imaju bendovi iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Žanrovskih ograničenja nema, a ocenjivaće se autorski pečat, a podrazumeva se da bendovi nemaju snimljen albu te da su u starosnom rasponu od 18 do 30 godina.

Uslove i način prijave možete videti ovde

P. K.

Možda te još zanima:

.

Festival Omladina - katapult za talente

Šansi za proboj mladih bendova premalo je u eri turbo-folka i tiranije neukusa, no zahvaljujući Kancelariji za mlade u Subotici…

.

Nišlije pobednici Omladine

Nišlije Tevarbulebra su pobednici ovogodišnjeg Festivala omladina u Subotici. Treće mesto zauzeli su beogradski Dingospo Dali  a drugo pančevci Raskid 13!

.

O radio uživo na Festivalu Omladina

O radio nastavlja sa LIVE prenosima koncerata i festivala, kao i sa intervjuima sa izvođačima koji na njima nastupaju. Ovoga…

.

Stripovi koji uče o Holokaustu

Međunarodni je dan sećanja na žrtve Holokausta. Stara izreka kaže da je na ponavljanje istih grešaka osuđen svako ko te…

.

Druga strana bajke o Boni i Klajdu

Boni Parker upoznala je Klajda Beroua u trenutku kada joj je preko glave bilo i Dalasa i samotnjačkog života, nakon…

.

Umetnost se zasniva na emocijama

Vladislav Velkovski završio je studije multimedijalne režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Nikite Milivojevića i trenutno…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo