...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

Takmičenje rok bendova srž Festivala "Omladina"

02.04.2015.

Festival Omladina održaće biće održan 30. maja na malom stadionu u Subotici, najavili su organizatori iz Kancelarije za mlade gradaSubotica. 

.

Prema rečima člana organizacionog odbora Armana Mesaroša, zvezde ovogodišnjeg festivala biće bendovi "Repetitor" i "Partibrejkers" koji će nastupiti nakon proglašenja najboljeg mladog benda. Koncept festivala u potpunosti je izmenjen u odnosu na ranije godine, zahvaljujući tome što će o njemu ubuduće brinuti Kancelarija za mlade.

"Posle pauze od 20 godina Gabor Lenđel i Kornelije Kovač napravili su reinkarnaciju cele priče, a posle četiri godine festival je preuzela Kancelarija za mlade. Mladi će da ga organizuju, biće njegov deo i to je ta razlika između onoga što je postojalo proteklih godina i ubuduće", kaže Mesaroš.

Prema njegovim rečima, Festival Omladina biće muzički iako bi voleli da ga prošire i na druge oblasti.

"To ove godine, na žalost, nećemo moći da izvedemo zbog manjka para bićemo presrećni da ako taj jedan dan završimo kako smo planirali", kaže Mesaroš.

Festival Omladina nekada je bio najzdraviji subotički brend, a mladi iz organizacionog odbora pokušaće dam u vrate stari sjaj.

Stoga su odlučili da ove godine ugoste osam mladih bendova koji će se takmičiti za titulu najboljeg. Konkurs je otvoren do 10. maja, a rezultati će biti objavljeni do 20. maja. Pravo učešća imaju bendovi iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Žanrovskih ograničenja nema, a ocenjivaće se autorski pečat, a podrazumeva se da bendovi nemaju snimljen albu te da su u starosnom rasponu od 18 do 30 godina.

Uslove i način prijave možete videti ovde

P. K.

Možda te još zanima:

.

Festival Omladina - katapult za talente

Šansi za proboj mladih bendova premalo je u eri turbo-folka i tiranije neukusa, no zahvaljujući Kancelariji za mlade u Subotici…

.

Nišlije pobednici Omladine

Nišlije Tevarbulebra su pobednici ovogodišnjeg Festivala omladina u Subotici. Treće mesto zauzeli su beogradski Dingospo Dali  a drugo pančevci Raskid 13!

.

O radio uživo na Festivalu Omladina

O radio nastavlja sa LIVE prenosima koncerata i festivala, kao i sa intervjuima sa izvođačima koji na njima nastupaju. Ovoga…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo