.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Kultura

Svetske muzičke zvezde kao biznismeni

31.03.2015.

Američki reper Džej Zi predstavio je u Njujorku novi striming servis "Tidal" koji će većim delom biti u vlasništvu muzičkih umetnika.

.

Na konferenciji u ponedeljak u studiju "Skajlajt" na Menhetnu, pored Džeja Zija stajale su svetske muzičke zvezde koje su predstavljene kao suvlasnici novog pretplatničkog servisa. Među njima su bili Bijonse, Rijana, Kanje Vest, Madona, Coldplay, Niki Minaž, Džek Vajt, Ališa Kiz, francuski duet Daft Punk i članovi benda Arcade Fire.

Muzičari će kao suvlasnici imati finansijske koristi od novog servisa, ali mnogo je veća simbolična važnost novog koncepta u poslu u kojem umetnici nemaju mnogo uticaja na način na koji se njihov rad distribuira i koristi.

Deo strategije Džeja Zija jeste i da muzičari na "Tidelu" emituju svoje nove pesme nedelju dana pre drugih servisa, čime će dobiti na ekskluzivnosti.

Muzički servis "Tidal", koji je Džej Zi nedavno kupio za 56 miliona dolara, imaće veliku konkurenciju, među kojima su "Spotify", "Deezer" i "Google Play".

Pevačica Ališa Kiz je, obraćajući se u ime muzičara, izrazila nadu da će "Tidal" promeniti kurs muzičke istorije, preneli su svetski mediji. Njihova misija prevazilazi trgovinu i tehnologiju, rekla je Ališa Kiz i dodala da im je namera da očuvaju važnost muzike u svojim životima.

Izvor: N1

.
Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali uživo, ali ste…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Međunarodni festival "Prosefest" možete posetiti i ove godine od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada gde će vas…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?