...
TRENUTNO12:45 - 13:00Lampica

Kultura

Salsa je lek za sve probleme

06.03.2015.

   Ako volite latino plesove, naročito salsu, u Novom Sadu se redovno organizuju salsa večeri koje predvodi Josip Živković, poznatiji kao Žile Gevara. Tako je sinoć u lokalu Casa de la Musica podijum celo veče bio pun!

.

Foto: Nataša Šaru

   Kako Žile kaže, salsom je počeo da se bavi radi rekreacije. Potom je krenuo na časove, a zatim i otišao na Kubu. Ono što ga je privuklo plesu su ritam i mogućnost da radi telom šta god poželi.

   "Vrlo je interesantno da ljudi svojim telom urade šta hoće. Upravo je salsa taj ples koji je pun iznenađenja i ko savlada te pokrete, vlada svojim telom i svojim duhom", kaže novosadski Gevara.

   Za studentkinju Jovanu Lacković salsa predstavlja izvor dobre energije i razlog da se uvek vrati ovom plesu.

   Premda mnogi smatraju da je ples više za žene nego muškarce, Peđa Bokšič, tridesetogodišnji profesor fizike, smatra da je salsa lek za sve probleme.

   "Salsa je kao sport, samo što ne morate da trčite; pruža mnogo ljubavi, uvek se držite za ruke, pa možete i da pričate ako želite."

   Ukoliko vas privlači ovaj ples, koliko u subotu 7. marta imate priliku da zaplešete u lokalu "Baby Blue", takođe sa Žiletom.

Nataša Šaru

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Besplatni časovi plesa u Školi "Milan Petrović"

Udruženje Freeteam pokret organizuje besplatne časove plesa, svakog petka od 20 časova, u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović",…

.

Svečano salsa veče u dvorcu "Eđšeg"

Free team pokret nakon dvomesečne sezone besplatnih časova salse, koji su se održavali u ŠOSO "Milan Petrović" na Novom naselju,…

.

Besplatni časovi salse svakog petka

Da li ste nekad igrali salsu? Ili baćatu? To su plesovi koje znaju mnogi u svetu i koje možete da…

.

Neizvestan početak nekih aktivnosti Kampusa

Pozivanje studenata da se prijave na aktivnosti koje organizuje Novosadski kampus traje već nedeljama. Kampus bi trebalo da animira studente…

.

Besplatne i raznovrsne radionice na PMF-u

Prirodno-matematički fakultet će od 1. marta u večernjim satima izgledati prilično drugačije! Obično su tada hodnici prazni, međutim, grupa entuzijasta…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo