...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Regionalni literarni konkurs

01.02.2024.

Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs “Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, traže originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže sa putovanja.

.

Foto: Promo

“Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima”, stoji u pozivu. 

Svaki autor ima pravo da pošalje jednu priču. Maksimalna dužina je 5.000 reči na srpskom, hrvatskom, bosanskom ili crnogorskom jeziku. Prednost imaju radovi nastali za konkurs, pa organizatori mole da se naznači da li je putopis ranije objavljivan. 

Putopise šaljite na adresuklubputnika.kontakt@gmail.com sa naznakom Konkurs 2024 (bez navodnika i latinicom). Rok za slanje radova je 15. februar, a rezultati će biti objavljeni prvog dana proleća, 20. marta na sajtu klubputnika.org. Sve priče koje uđu u uži izbor dobiće komentare od članova žirija. 

Prva nagrada iznosi 200 evra, druga nagrada je 100 evra, a treća nagrada 50 evra.


Priče koje uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu klubputnika.org, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neka od budućih štampanih izdanja Kluba putnika.


A.K.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Bantustan

Psiholog Miša Raič nam za ovu nedelju preporučuje jedan nesvakidašnji putopis. U pitanju je "Bantustan", knjiga iza koje stoje autori…

.

Zlatno doba putopisa

Putovanja nisu više privilegija bogatih, kao nekad. Danas mnogi  imaju priliku da putuju i da pišu o tome. Čini se…

.

Vredi pročitati: Stevan Pešić "Katmandu"

Stevan Pešić je jedan od naših poslednjih velikih putopisaca, ali manje poznat mladjoj čitalačkoj publici.  Rodjen je 1936. u Kovilju.…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo