.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Kultura

Prijavi se na Art Kvart – Start!

01.10.2019.

Umetnički kursevi "Art Kvart – Start" namenjeni su svim omladincima uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od šest sekcija, u pet različitih delova grada, koje paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i gde nastaje zajedničko umetničko delo. 

.

Sekcije će voditi školovani umetnici, članovi udruženja Novo kulturno naselje, a šesta godina u kojoj se organizuju ove sekcije sa sobom donosi i novu slikarsku sekciju. U ovim umetničkim kursevima je prethodnih godina učestvovalo više od 250 mladih umetnika u najavi iz Novog Sada i okoline.

Svi zainteresovani mogu da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru (dramska, muzička, plesna, filmska, slikarska i vajarska), putem e-mail adrese: artkvartstart@gmail.com Sekcije će se održavati vikendom, u zavisnosti od sekcije, na Detelinari, Novom naselju, Centru, Petrovardinu i Adamovićevom naselju. 

Kao produkt različitih umetničkih sekcija nastaće kratkometražni film. Kroz tromesečni rad na radionicama mladi će imati prilike da se upoznaju sa oblastima savremene umetničke produkcije i tehnike. Imaće priliku da zajedno koncipiraju i osmisle završnu manifestaciju uz podršku mentora, mladih umetnika, i predstave rezultate i dela nastala na projektu.

U najširem smislu, projekat bi zadovoljio potrebe velikog broja mladih iz različitih delova grada i uputio ih jedne na druge. Sa druge strane, kroz umetničke tehnike i metode, radi se na podsticaju, oslobađanju i afirmiciji mladih u različitim oblastima kulture i umetnosti.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad.

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja, možete se obratiti na novokulturnonaselje@gmail.com

.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?