...
TRENUTNO18:00 - 19:00Superoperater

Društvo / Aktivizam

Poziv za osnovni trening iz izgradnje mira

13.06.2024.

Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd pozvao je zainteresovane da se prijave za Osnovni trening iz izgradnje mira, koji će biti održan od 18. do 28. oktobra 2024. u Ulcinju.

.

foto: nenasilje.org

"Ukoliko živite na prostorima bivše Jugoslavije, imate više od 21 godinu, došli ste do trenutka kada se pred vama otvaraju brojna pitanja: Kakav smo to 'mir' kreirali/e? Kakvom miru težimo? Da li su nam isti strahovi i kako se nositi sa sveprisutnim nasiljem u društvu? Zanima vas kako žive ljudi u susednim zemljama i želeli biste da vaš društveni angažman znači više od redovnog (ne)izlaska na izbore i neobaveznih komentarisanja političkih odluka koje donosi neko drugi, spremni ste na sopstvena propitivanja i slušanja drugih, pozivamo vas da se prijavite na CNA Osnovni trening iz izgradnje mira", navodi se u pozivu.

Trening iz izgradnje mira je vid mirovnog obrazovanja koji CNA praktikuje više od 25 godina, radeći sa ljudima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije i Crne Gore i potičući na taj način prekograničnu saradnju i izgradnju poverenja u regionu bivše Jugoslavije.

Teme koje se najčešće obrađuju na treningu su: nasilje, razumevanje sukoba, suočavanje s prošlošću, izgradnja mira, nenasilna akcija, kreativna razrada konflikta, uloge polova u društvu, identitet i nacionalni identitet, različitosti, diskriminacija itd.

Za sve učesnike/ce će biti obezbeđen smeštaj u dvokrevetnim sobama, na bazi punog pansiona, sa doručkom, ručkom i večerom. Troškove smeštaja, hrane, puta i potrebnih materijala za rad pokriva organizator.

Rok za prijave je 10. septembar 2024. godine, biće odabrano 20 prijava. Detaljnije informacije se mogu pronaći na ovom linku.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Međunarodnoj svemirskoj stanici se bliži uništenje

Nasa je za potrebe kompanije "Spejs eks" opredelila 843 miliona dolara kako bi Međunarodna svemirska stanica bila bezbedno – uništena.

.

Nove generacije stari problemi

Poslednju epizodu emisije "U kakvoj zemlji želim da živim?", u ovoj sezoni, posvetili smo razgovoru sa četvoro mladih sa Zapadnog…

.

Kineska letelica donela kamenje sa tamne strane Meseca

Kineska lunarna sonda vratila se na Zemlju sa prvim uzorcima tla i stena sa neistražene, udaljene strane Meseca.

.

Jedanaesti festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu od 27. do 29. juna

Prema navodima organizatora, ovogodišnji festival "Mirdita, dobar dan" u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija), Građanskih inicijativa (Srbija) i…

.

Istraživači koriste AI za analizu kosmičkih eksplozija

Veštačka inteligencija koristi se u novim istraživanjima analize kosmičkih eksplozija, piše sajt BBC Tech.

.

Otvorene prijave za Regionalnu školu kvalitetnog novinarstva

Portal Oštro poziva sve zainteresovane da se prijave za Regionalnu školu kvalitetnog novinarstva "Od ideje za priču do vizualizacije sadržaja" koja…

  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Superoperater
  • 19:00 Škripa
  • 20:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo