...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Poziv za osnovni trening iz izgradnje mira

13.06.2024.

Centar za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd pozvao je zainteresovane da se prijave za Osnovni trening iz izgradnje mira, koji će biti održan od 18. do 28. oktobra 2024. u Ulcinju.

.

foto: nenasilje.org

"Ukoliko živite na prostorima bivše Jugoslavije, imate više od 21 godinu, došli ste do trenutka kada se pred vama otvaraju brojna pitanja: Kakav smo to 'mir' kreirali/e? Kakvom miru težimo? Da li su nam isti strahovi i kako se nositi sa sveprisutnim nasiljem u društvu? Zanima vas kako žive ljudi u susednim zemljama i želeli biste da vaš društveni angažman znači više od redovnog (ne)izlaska na izbore i neobaveznih komentarisanja političkih odluka koje donosi neko drugi, spremni ste na sopstvena propitivanja i slušanja drugih, pozivamo vas da se prijavite na CNA Osnovni trening iz izgradnje mira", navodi se u pozivu.

Trening iz izgradnje mira je vid mirovnog obrazovanja koji CNA praktikuje više od 25 godina, radeći sa ljudima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije i Crne Gore i potičući na taj način prekograničnu saradnju i izgradnju poverenja u regionu bivše Jugoslavije.

Teme koje se najčešće obrađuju na treningu su: nasilje, razumevanje sukoba, suočavanje s prošlošću, izgradnja mira, nenasilna akcija, kreativna razrada konflikta, uloge polova u društvu, identitet i nacionalni identitet, različitosti, diskriminacija itd.

Za sve učesnike/ce će biti obezbeđen smeštaj u dvokrevetnim sobama, na bazi punog pansiona, sa doručkom, ručkom i večerom. Troškove smeštaja, hrane, puta i potrebnih materijala za rad pokriva organizator.

Rok za prijave je 10. septembar 2024. godine, biće odabrano 20 prijava. Detaljnije informacije se mogu pronaći na ovom linku.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kineska letelica donela kamenje sa tamne strane Meseca

Kineska lunarna sonda vratila se na Zemlju sa prvim uzorcima tla i stena sa neistražene, udaljene strane Meseca.

.

Jedanaesti festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu od 27. do 29. juna

Prema navodima organizatora, ovogodišnji festival "Mirdita, dobar dan" u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija), Građanskih inicijativa (Srbija) i…

.

Istraživači koriste AI za analizu kosmičkih eksplozija

Veštačka inteligencija koristi se u novim istraživanjima analize kosmičkih eksplozija, piše sajt BBC Tech.

.

Seminar o mirovnim politikama "Uvod u promišljanje mira"

Omladinski centar CK13 vas poziva da se prijavite za učešće na Seminaru alternativnih politika “Uvod u promišljanje mira” koji će…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

.

Kako aplicirati za RYCO grantove - treninzi na Divčibarama i u Mokrinu

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) organizuje pripremne treninge za apliciranje na otvorene pozive “Omladinskog fonda za kulturu Zapadnog Balkana“, koji…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo