.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Kultura / Pozorište

Publika prihvatila Dogvil

25.12.2014.

   Nakon Beogradske premijere, predstava Dogvil odigrana je 22. i 23. decembra u novosadskoj Fabrici SKC-a

.

   Predstava Dogvil – slobodno dođite, u režiji Kokana Mladenovića je scenska adaptacija istoimenog filma iz 2003. Predstava je scenski komad izgrađen na tekstu Larsa fon Trira. Glumačku ekipu čine Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić dok muziku za predstavu uživo izvode Marko Grubić, Andrijana Belović i Jamal Al Kisvani iz benda Vroom

   Autore pozorišne predstave najviše zanima specifična pozorišna psihologija izolacije koja ostavalja dugoročne posledice na pojedinca. Predstava je nastala kao plod dugogodišnje saradnje Marka Grubića i Kokana Mladenovića, a zanimljivo je da su najpre su nastali songovi čije tekstove potpisuje Kokan, a muziku Marko.  

   Nakon razgovora sa kreativnom ekipom vidan je entuzijazam koji imaju pred turneju po gradovima Srbije i rešenost da se jasna poruka prenese. Prema rečima Mladenovića, najupečatljivija poruka je sadržana u tekstovima songova, naročito stihu 'naša situacija – samookupacija'.

   Poligonalni karakter teksta i višeslojnost sadržaja ostavljaju jak utisak na publiku. Puna sala je više puta aplauzom reagovala, u toku predstave, pozdravila glumce i muzičare. Tokom izvođenja songova, na filmskom platnu puštani su filmski kolaži koje su snimali studnenti arihtektonskog fakulteta.

   Intervju sa Kokanom, Markom i Andrijanom nakon premijere u Novom Sadu, o planovima, temama i motivima u predstavi i samom nastanku i budućem životu predstave, emitovali smo u programu O radija. Željno iščekujemo ponovno igranje na novosadskoj sceni, kada ćemo čuti koje su reakcije publike u Srbiji i regionu.

   V.K.

.
Ne dajte kišnom vikendu da vam pokvari predstojeću nedelju!
.
Nakon 24. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu, Srpsko narodno pozorište tokom celog aprila putuje po Srbiji.
.
Akademski glumac Srpskog narodnog pozorišta Igor Pavlović već godinama svoje interesovanje i rad na polju pozorišta proširuje…
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?