.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura / Pozorište

"Požar.Laundž/Kontrast" tri puta u SNP-u

07.11.2016.

Predstava Požar.Laundž/Kontrast ili Tamo gde smo ostali u Srpskom narodnom pozorištu biće odigrana tri puta u novembru.

.

fotografije: Srđan Đurić

Predstava Požar.Laundž ili Tamo gde smo ostali, po tekstu rediteljke Mie Knežević i dramaturga Momčila Miljkovića, u novembru će biti odigrana tri puta, u sredu 9, četvrtak 24. i subotu 26. na Kamernoj sceni SNP-a. Cena ulaznice je 600 dinara, popust od 50 posto imaju student ii penzioneri.

Predstava govori o novosadskim požarima u kafeu Laundž (2008) i folkoteci Kontrast (2012) koji su zajedno odneli 14 mladih života. Tekst je zasnovan na istraživanju najvažnijih aspekata dokumentarne građe o tragičnim događajima u kojima su poginuli: Mirjana i Miloš Pekić, Milena Kolundžić, Branka Saković, Boris Bjekić, Dušica Kulaš, Marija Gavrančić, Vladan Dragović, Marina Aničić, Tamara Miladinović, Milena Dalmacija, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović i Renato Vuković.

Rediteljka Knežević kaže da je cilj predstave da iskustvima savremenog, dokumentarnog pozorišta prodre u lične i društvene dimenzije delikatnih uzroka i posledica požara u dva bivša novosadska okupljališta mladih. Traganje za istinom o događajima o kojima još nemamo jasnu sliku, kada se čini da je ta slika namerno zamagljena.

"Istina je izrelativizovana zato što ne postoje standardi – ni zakonski, ni praktično primenjivi, ni moralni. A u pitanju je bezbednost i osnovno ljudsko pravo, pravo na život", rekla je autorka.

Scenografiju potpisuje Miljena Vučković, kostimografiju Senka Ranosavljević, a organizator je Jovana Stojaković. Igraju: Alisa Lacko, Marko Savković, Sanja Ristić Krajnov, Lidija Stevanović, Draginja Voganjac, Sanja Mikitišin, Dimitrije Anđelković, Stefan Vukić, Marko Savić, Zoran Bogdanov, Dušan Jakišić, Miodrag Petrović, Dragan Kojić i Nina Rukavina.

I.M.

 

 

 

 

 

.
UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.
.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?