...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Pozorište

Najmanje pozorište na svetu

20.05.2015.

Mnogi vlasnici pozorišta vole da se hvale kako njihova scena pruža intimni dogadjaj, a zapravo samo jedan teatar to zaista i nudi.

.

Reč je o Teatru za jednog (Theatre for One), "portabl" pozorište veličine 1,2 x 2,5 metara, u kom ima mesta za samo jednog gledaoca koji ima priku da vidi kratki komad u izvodjenju jednog glumca.
Teatar za jednog će biti postavljen na tri lokacije na Menhetnu tokom dva naredna meseca i nudiće besplatne trominutne predstave.

Na repertoaru su komadi raznog sadržaja, od priče o serijskom ubici koji se okomio na crnce, pa do drame o majci koja umire. Čak će biti izveden i jedan mjuzikl pod naslovom "Ljubavna pesma" koji izvodi Kevin Mambo, glumac i muzičar koji nastupa na Brodveju.

Mini-pozorište, projekat scenaristkinje i dobitnice Toni nagrade Kristin Džons, je veoma udobno, sa zidovima prekrivenim crvenim tapetama i prijatnim osvetljenjem. Oni koji su imali da zavire u njega kažu da je doživljaj sličan onom u ispovedaonici ili liftu.

"Pruža vam priliku da odmorite mozak, da mislima nekud otputujete. To je umetnost na neočekivanom mestu, a mi se trudimo i činimo neočekivane stvari", kazala je Debra Sajmon jedna od učesnica ovog zanimljivog projekta.

 

Izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Besplatne predstave za učenike i studente

Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, biće održan od 31. oktobra do 5. novembra u…

.

Počinje INFANT - pozorišni festival sa jasnom porukom

Jubilarni, pedeseti INFANT – internacionalni festival alternativnog i novog teatra - počinje 1. septembra uvodnom predstavom "Čovjek visine". U izboru…

.

Lekovita predstava za mlade

U Novom Sadu se već neko vreme igra predstava "Buđenje proleća - dečja tragedija", rađena po drami Franka Vedekinda iz…

.

Dramske radionice otvorene za sve

Novosadsko kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković" ponovo je bogatije za dramsku sekciju. Nekada su je vodila imena poput Mire Banjac…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo