...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

SKCNS poziva u Omladinski teatar

28.03.2024.

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko volite pozorište i gluma je vaša strast, ukoliko ste se već oprobali na daskama koje život znače ali i ako nemate iskustva, a imate želju da se bavite pozorištem, Omladinski teatar je pravo mesto za vas. 

.

Foto: Pixabay

Učešćem u Omladinskom teatru, mladi će dobiti priliku da svoj talenat, sklonost i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, književnosti, scenskim umetnostima u najširem smislu, razvijaju i neguju na novoj sceni. Nova sala sa svom tehničkom opremom, kao i manje prostorije u novom objektu SKCNS-a, nude brojne mogućnosti za organizovanje rada u manjim ili većim grupama.

“Osnivanje Omladinskog teatra – studentske pozorišne družine, u sklopu rada SKCNS-a potreban je i značajan deo delatnosti naše ustanove, čiji je cilj, između ostalog i unapređenje i razvijanje kulturne produkcije i ponude za mlade. Naša ideja je da čuvamo, edukujemo i razvijamo umetnički duh mladih, da im obezbedimo prostor, vreme i alate, kako bi se izrazili na sceni pod stručnim i motivisanim mentorstvom”, kažu u SKCNS-u.

Mentorka je Tatjana Bokan, pozorišna, televizijska i filmska glumica, sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom i mladima, koje je stekla kroz školu glume koju je vodila.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti ovde

Svi koji se prijave biće obavešteni o datumu i satnici audicije za Omladinski teatar za koju treba da pripreme kratki monolog, pesmu ili imitaciju.


Nakon formiranja grupa, polaznici će se sretati u redovnim terminima, odnosno na probama, koje će se održavati dva puta nedeljno po tri sata, u zgradi Studentskog kulturnog centra Novi Sad (Ulica Vladimira Perića Valtera 5, Novi Sad).  

Završnica ovog procesa biće predstava koju će mladi izvesti pred publikom na sceni SKCNS-a.


A.K.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

Besplatne predstave za učenike i studente

Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, biće održan od 31. oktobra do 5. novembra u…

.

Počinje INFANT - pozorišni festival sa jasnom porukom

Jubilarni, pedeseti INFANT – internacionalni festival alternativnog i novog teatra - počinje 1. septembra uvodnom predstavom "Čovjek visine". U izboru…

.

Lekovita predstava za mlade

U Novom Sadu se već neko vreme igra predstava "Buđenje proleća - dečja tragedija", rađena po drami Franka Vedekinda iz…

.

Dramske radionice otvorene za sve

Novosadsko kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković" ponovo je bogatije za dramsku sekciju. Nekada su je vodila imena poput Mire Banjac…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo