...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Konkurs za pozorišne projekte

24.06.2019.

Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne predstave u okviru projekta "Be SpectACTive!".

.

"Be SpectActive!" je međunarodni projekat u okviru EU programa Kreativna Evropa - Kultura, koji okuplja 19 partnera iz 15 zemalja širom Evrope, a Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS) je jedan od partnera. Suština projekta je građenje aktivne publike i participacija, pa svaki od partnera u svojoj zemlji osniva grupu "aktivnih gledalaca" sa kojima će zajednički raditi na projektu naredne četiri godine.  

Projekat se odvija u nekoliko faza, a sada je u toku druga, koja podrazumeva otvaranje konkursa za prikupljanje predloga projekata koje će finansirati i producirati Ustanova SKCNS. Poziv je otvoren za sve pozorišne kuće i trupe, kako profesionalne tako i amaterske, omladinske i ostale organizacije koje imaju adekvatnu ideju, a koja je u skladu sa načelima ovog projekta - pre svega participacija i interakcija pubike. 

Kako najavljuju organizatori, produkcija predstave je planirana tokom 2020. godine i početkom 2021. godine, a premijera tokom proleća 2021. u okviru programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2021. Za produkciju u Novom Sadu planirana su sredstva od 15.500 evra i troškovi tri umetničke rezidencije od 11 dana u Budimpešti, Pragu i Monpeljeu. Predstava će nakon premijere gostovati u drugim partnerskim državama.

Javni poziv za prikupljanje predloga projekata za međunarodnu koprodukciju predstave otvoren je do 1. novembra. Na sajtu www.skcns.org možete pronaći prijavni formular koji treba popuniti na engleskom jeziku i poslati na e-mail adresu bespectactivens@gmail.com.  

Više informacija o projektu možete naći na internet stranici http://www.bespectactive.eu.

Možda te još zanima:

.

Učestvuj u kreiranju pozorišnog programa

Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe…

.

Premijera predstave "Pege u srcu" 18. juna u Fabrici

Pozorišna predstava "Pege u srcu", u režiji Milorada Milinkovića, biće premijerno izvedena u subotu 18. juna u 21 čas u…

.

"Bunker fest" za vikend u Eđšegu

Ovogodišnje 16. izdanje "Bunker festa", pod nazivom "Momci iz garaže" biće održano 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.…

.

Upadajte na Upad!

Studentski kulturni centar Novi Sad je prošle godine pokrenuo Pozorišni festival "Upad", kako bi unapredio pozorišnu umetnost namenjenu mladima. Ovogodišnji…

.

Panonia Dry Sea Fest kao novi brend

Imajući u vidu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi…

.

Brod Teatar plovi i ove godine

Kulturni centar "Brod teatar" usidren je na obali Dunava, na Beogradskom keju (pored mosta Duga), od jula do avgusta i…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo