.
Trenutno
Za i protiv
 Petar Klaić
Kultura / Pozorište

Konkurs za pozorišne projekte

24.06.2019.

Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne predstave u okviru projekta "Be SpectACTive!".

.

"Be SpectActive!" je međunarodni projekat u okviru EU programa Kreativna Evropa - Kultura, koji okuplja 19 partnera iz 15 zemalja širom Evrope, a Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS) je jedan od partnera. Suština projekta je građenje aktivne publike i participacija, pa svaki od partnera u svojoj zemlji osniva grupu "aktivnih gledalaca" sa kojima će zajednički raditi na projektu naredne četiri godine.  

Projekat se odvija u nekoliko faza, a sada je u toku druga, koja podrazumeva otvaranje konkursa za prikupljanje predloga projekata koje će finansirati i producirati Ustanova SKCNS. Poziv je otvoren za sve pozorišne kuće i trupe, kako profesionalne tako i amaterske, omladinske i ostale organizacije koje imaju adekvatnu ideju, a koja je u skladu sa načelima ovog projekta - pre svega participacija i interakcija pubike. 

Kako najavljuju organizatori, produkcija predstave je planirana tokom 2020. godine i početkom 2021. godine, a premijera tokom proleća 2021. u okviru programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2021. Za produkciju u Novom Sadu planirana su sredstva od 15.500 evra i troškovi tri umetničke rezidencije od 11 dana u Budimpešti, Pragu i Monpeljeu. Predstava će nakon premijere gostovati u drugim partnerskim državama.

Javni poziv za prikupljanje predloga projekata za međunarodnu koprodukciju predstave otvoren je do 1. novembra. Na sajtu www.skcns.org možete pronaći prijavni formular koji treba popuniti na engleskom jeziku i poslati na e-mail adresu bespectactivens@gmail.com.  

Više informacija o projektu možete naći na internet stranici http://www.bespectactive.eu.

.
UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.
.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?