...
TRENUTNO15:00 - 16:00Superoperater

Kultura / Pozorište

Učestvuj u kreiranju pozorišnog programa

15.05.2019.

Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca koji će učestvovati u selekciji predstava za program Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

.

Grupa aktivnih gledalaca biće upoznata sa savremenim tendencijama u evropskoj umetnosti i kulturi, sa radom i programima evropskih organizacija i festivala i moći će aktivno da učestvuje u kritičkim debatama o programima kulture i u donošenju odluka o programima SKC-a.

Grupa će imati mogućnost da po svom izboru organizuje gostovanja nekih umetnika i predstava u Novom Sadu i moderira razgovore sa umetnicima nakon predstava.

Prema rečima organizatora, cilj je da se programi SKCNS-a prilagode potrebama publike, pre svega mlade publike, koja će aktivno učestvovati u izboru programa. Program je zamišljen kao upoznavanje i formiranje grupe aktivnih gledalaca, u okviru EU projekta BeSpectactive2! u koji je SKCNS uključen.

Da biste se se pridružili grupi i učestvovali u programu, potrebno je da se prijavite putem mejla na adresu skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs.

Projekat BeSpectactive2! je druga edicija međunarodnog četvrogodišnjeg projekta saradnje u kome učestvuje 19 partnera iz 14 zemalja. Posvećen je pre svega razvoju publike u izvođačkim umetnostima. U okviru projekta, 2021. godine u Novom Sadu - prestonici kulture biće organizovana velika medjunarodna Be Spectactive konferencija. 

 

  

 

Možda te još zanima:

.

Sex education: Baklja za teranje mraka zatucanosti

Žanr: komedija Režija: Lori Nan Stars: Asa Baterfild, Džilian Anderson, Nkuti Gatva, Ema Mekej

.

Pričajmo o filmu

U moru mejnstrim sadržaja na Jutjubu, pre nekoliko meseci pojavio se i kanal koji odudara od takvog sadržaja. Student srpskog…

.

Vredi pročitati: "Film i filozofija"

Branislav Aleksić, student srpske književnosti i osnivač jutjub kanala Filmadžija koji se bavi filmskim recenzijama, preporučio nam je knjigu Dominika…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Grad u kome i dalje živi pank

Hrvatski grad Rijeka, uz irski Galvej, ove godine nosi titulu Evropske prestonice kulture. Novosadska novinarka Milana Milovanov bila je na nedavnoj…

.

Atila Antal: Povezane vizije

Nakon završenih studija režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i mastera u Beogradu, Atila Antal uskoro brani svoju doktorsku…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 IN teen
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo