.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Pozorište

Učestvuj u kreiranju pozorišnog programa

15.05.2019.

Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca koji će učestvovati u selekciji predstava za program Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

.

Grupa aktivnih gledalaca biće upoznata sa savremenim tendencijama u evropskoj umetnosti i kulturi, sa radom i programima evropskih organizacija i festivala i moći će aktivno da učestvuje u kritičkim debatama o programima kulture i u donošenju odluka o programima SKC-a.

Grupa će imati mogućnost da po svom izboru organizuje gostovanja nekih umetnika i predstava u Novom Sadu i moderira razgovore sa umetnicima nakon predstava.

Prema rečima organizatora, cilj je da se programi SKCNS-a prilagode potrebama publike, pre svega mlade publike, koja će aktivno učestvovati u izboru programa. Program je zamišljen kao upoznavanje i formiranje grupe aktivnih gledalaca, u okviru EU projekta BeSpectactive2! u koji je SKCNS uključen.

Da biste se se pridružili grupi i učestvovali u programu, potrebno je da se prijavite putem mejla na adresu skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs.

Projekat BeSpectactive2! je druga edicija međunarodnog četvrogodišnjeg projekta saradnje u kome učestvuje 19 partnera iz 14 zemalja. Posvećen je pre svega razvoju publike u izvođačkim umetnostima. U okviru projekta, 2021. godine u Novom Sadu - prestonici kulture biće organizovana velika medjunarodna Be Spectactive konferencija. 

 

  

 

.
UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.
.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?