...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Učestvuj u kreiranju pozorišnog programa

15.05.2019.

Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca koji će učestvovati u selekciji predstava za program Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

.

Grupa aktivnih gledalaca biće upoznata sa savremenim tendencijama u evropskoj umetnosti i kulturi, sa radom i programima evropskih organizacija i festivala i moći će aktivno da učestvuje u kritičkim debatama o programima kulture i u donošenju odluka o programima SKC-a.

Grupa će imati mogućnost da po svom izboru organizuje gostovanja nekih umetnika i predstava u Novom Sadu i moderira razgovore sa umetnicima nakon predstava.

Prema rečima organizatora, cilj je da se programi SKCNS-a prilagode potrebama publike, pre svega mlade publike, koja će aktivno učestvovati u izboru programa. Program je zamišljen kao upoznavanje i formiranje grupe aktivnih gledalaca, u okviru EU projekta BeSpectactive2! u koji je SKCNS uključen.

Da biste se se pridružili grupi i učestvovali u programu, potrebno je da se prijavite putem mejla na adresu skcnsbespectactiveselektor@earthpr.rs.

Projekat BeSpectactive2! je druga edicija međunarodnog četvrogodišnjeg projekta saradnje u kome učestvuje 19 partnera iz 14 zemalja. Posvećen je pre svega razvoju publike u izvođačkim umetnostima. U okviru projekta, 2021. godine u Novom Sadu - prestonici kulture biće organizovana velika medjunarodna Be Spectactive konferencija. 

 

  

 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Četrdeset dana"

Mladi pisac Danilo Todorović preporučio nam je knjigu svog kolege iz Smedereva Uroša Timića koji je pažnju ljubitelja fantastike privukao…

.

Sa kulturom kod kuće

Jutjub kanal Kulturnog centra Novog Sada je zvanična platforma ove institucije koja ima za cilj edukaciju i decentralizaciju kulture. Na…

.

The Outsider: priča o najgorim detinjim strahovima

Kada smo bili mali plašili su nas Babarogom. Ako ne budemo dobri, doći će Babaroga i pojesti nas, govorili su.…

.

Vredi pročitati "Zagrepčanku"

Novosadski biciklista Nikola Nikić svojim dvotočkašem proputovao je i doživeo mnogo zemalja i predela. Na putovanjima često čita knjige, a…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

Booksmart: štreberluk i priključenija

Ne tako davno, publika je morala da se zabrine kakve joj Holivud filmove o odrastanju plasira. Bilo da smo gledali…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo