.
Trenutno
Music mix
Kultura

Poziv za program "Tandem Cultural Capitals"

17.04.2019.

Оrganizacija "Tandem za kulturu" u saradnji sa sedam Evropskih prestonica kulture, uključujući i Novi Sad, otvorila je konkurs "Tandem Cultural Capitals" za sve profesionalce u oblasti kulture: kulturne menadžere, slobodne umetnike, neprofitne organizacije, asocijacije, studentne, ustanove kulture sa idejom upoznavanja, saradnje, razmene iskustava, razvoja kulturnih sadržaja i novih, evropskih projekata.

.

Fondacija "Novi Sad 2021" poziva sve umetnike i kulturne radnike da se prijave za konkurs i da zajedno sa kolegama iz drugih Evropskih prestonica kulture doprinesu razvoju kvalitetnih umetničkih projekata kojima će se gradovi predstaviti kao centri evropske kulture.

Napredovanje u poslu, povezivanje sa drugim kolegama, nove ideje, pokretanje zajedničkih kulturno-umetničkih projekata, neke su od ideja programa "Tandem Cultural Capitals", partnerskog projekta sedam bivših ili budućih Evropskih prestonica kulture, Leuvarden (Holandija), Galvej (Irska), Rijeka (Hrvatska), Elefsina (Grčka), Kaunas (Litvanija), Vesprem (Mađarska) i Novi Sad.

Projekat će biti realizovan u tri faze u periodu od juna do novembra 2019. Prvi sastanak i radionice "Tandem partnerski forum", na kojima će biti obrađeni načini umrežavanja, kao i relevatna pitanja o Evropskim prestonicama kulture i njihovoj kulturnoj sceni, biće održani od 10. do 14. jula u Rijeci, kada će, među izabranima na konkursu, biti određeni "Tandem" partneri, koji će zajedno raditi na idejama za projekte, koji će imati evropsku dimenziju.

Od juna do novembra "Tandem" partneri imaće zadatak da odaberu nekoliko dana u okviru kojih će ugostiti jedni druge u svojim gradovima, odnosno Evropskim prestonicama kulture, da bi se od 19. do 22. novembra svi ponovo sastali u Leuvardenu i prezentovali rezultate poseta, kao i ideje za nove, zajedničke projekte.

Nakon toga, iskustva sa "Tandem partnerskog foruma" učesnici će imati prilike da prezentuju u svojim gradovima. Rok za prijavu je 28. april, a možete se prijaviti putem linka: https://www.tandemforculture.org/

Program "Tandem Cultural Capitals" od 2011. nudi kulturne sadržaje, ideje i priliku za prekogranične saradnje na evropskim projektima u oblasti kulture, a trenutno u okviru njega sarađuje oko 350 evropskih kulturnih menadžera, koji zajedno rade na kulturno-umetničkim projektima.

.
Ostalo je dve nedelje do početka Exita, festivala koji je već godinama jedan od najpopularnijih evropskih događaja. Devetnaesti…
.
Manifestacija "Leto na Trgu galerija" biće otvorena u subotu 22. juna u 21 čas u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog…
.
Nakon objavljivanja albuma "Braća" a pre nastupa na Exit festivalu, porazgovarali smo sa ekipom Bekfleš i pitali ih da vam preporuče…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?