.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Poziv za program "Tandem Cultural Capitals"

17.04.2019.

Оrganizacija "Tandem za kulturu" u saradnji sa sedam Evropskih prestonica kulture, uključujući i Novi Sad, otvorila je konkurs "Tandem Cultural Capitals" za sve profesionalce u oblasti kulture: kulturne menadžere, slobodne umetnike, neprofitne organizacije, asocijacije, studentne, ustanove kulture sa idejom upoznavanja, saradnje, razmene iskustava, razvoja kulturnih sadržaja i novih, evropskih projekata.

.

Fondacija "Novi Sad 2021" poziva sve umetnike i kulturne radnike da se prijave za konkurs i da zajedno sa kolegama iz drugih Evropskih prestonica kulture doprinesu razvoju kvalitetnih umetničkih projekata kojima će se gradovi predstaviti kao centri evropske kulture.

Napredovanje u poslu, povezivanje sa drugim kolegama, nove ideje, pokretanje zajedničkih kulturno-umetničkih projekata, neke su od ideja programa "Tandem Cultural Capitals", partnerskog projekta sedam bivših ili budućih Evropskih prestonica kulture, Leuvarden (Holandija), Galvej (Irska), Rijeka (Hrvatska), Elefsina (Grčka), Kaunas (Litvanija), Vesprem (Mađarska) i Novi Sad.

Projekat će biti realizovan u tri faze u periodu od juna do novembra 2019. Prvi sastanak i radionice "Tandem partnerski forum", na kojima će biti obrađeni načini umrežavanja, kao i relevatna pitanja o Evropskim prestonicama kulture i njihovoj kulturnoj sceni, biće održani od 10. do 14. jula u Rijeci, kada će, među izabranima na konkursu, biti određeni "Tandem" partneri, koji će zajedno raditi na idejama za projekte, koji će imati evropsku dimenziju.

Od juna do novembra "Tandem" partneri imaće zadatak da odaberu nekoliko dana u okviru kojih će ugostiti jedni druge u svojim gradovima, odnosno Evropskim prestonicama kulture, da bi se od 19. do 22. novembra svi ponovo sastali u Leuvardenu i prezentovali rezultate poseta, kao i ideje za nove, zajedničke projekte.

Nakon toga, iskustva sa "Tandem partnerskog foruma" učesnici će imati prilike da prezentuju u svojim gradovima. Rok za prijavu je 28. april, a možete se prijaviti putem linka: https://www.tandemforculture.org/

Program "Tandem Cultural Capitals" od 2011. nudi kulturne sadržaje, ideje i priliku za prekogranične saradnje na evropskim projektima u oblasti kulture, a trenutno u okviru njega sarađuje oko 350 evropskih kulturnih menadžera, koji zajedno rade na kulturno-umetničkim projektima.

.
Ništa lepše od letnjih događaja pod vedrim nebom, ali i onih na zatvorenom, u klimatizovanom prostoru!
.
Tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta, biće održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?