...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Počinje nedelja primenjene umetnosti

01.10.2020.

Dizajn paviljon kojim započinje poslednja nedelja Kaleidoskopa kulture - nedelja primenjene umetnosti, biće održan od 2. do 9. oktobra u Novom Sadu i okuplja neka od najznačajnijih evropskih i domaćih imena iz domena dizajna, ali i mlade autore iz sfere primenjene umetnosti. 

.

Kako su najavili organizatori, više od 70 autora i autorskih kolektiva iz 26 zemalja, među kojima su Italija, Francuska, Poljska, Grčka, Velika Britanija, Austrija, Švajcarska, Portugal, Češka, Norveška, Hrvatska, Island, Holandija, Kipar, Turska, Srbija, predstaviće svoje radove u Novom Sadu.

Pored ostalih sadržaja, Nedelju primenjene umetnosti, obeležiće i mural umetnika Jovana Ćurčića na zgradi Novosadskog pozorišta. Mural je prilagođen zgradi pozorišta, a na slici je ilustrovana devojka koja stavlja masku lisice. 

Sve programe u okviru Nedelje primenjene umetnosti možete pronaći na zvaničnom sajtu. Organizatori podsećaju da su posetioci svih programa u obavezi da nose zaštitne maske. Kontroliše se maksimalan broj posetilaca na događajima, što je trenutno 500 ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Možda te još zanima:

.

Masters of the University!

   Mnogi ne znaju da, ne u okviru fakulteta, nego na Univerzitetu postoje interdisciplinarne master studije. Na Sajmu obrazovanja "Putokazi",…

.

Videomedeja: Traganje za umetnicima koji uočavaju drugačiju realnost

Leto možda jeste gotovo, ali festivalska atmosfera je i dalje prisutna. U Novom Sadu nas tako od 7. oktobra u…

.

Nedeljni vodič od 26. septembra do 2. oktobra

Navikavanje na jesenji period može da bude teško i depresivno, ali tu je gomila zanimljivih događaja koji će vam pomoći…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. septembra

Došlo je vreme da se oprostimo od leta i dočekamo jesen koja nam stiže u petak, 23. septembra. Da lakše…

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. septembra

Sredina septembra donosi nam događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja.

.

Nedeljni vodič od 5. do 11. septembra

Hladnije septembarsko vreme donosi nam mnogo interesantnih događaja u vidu svirki, festivala, žurki, seminara i projekcija filmova.

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo