...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Počinje manifestacija "Antologija somborskog rokenrola"

11.06.2015.

Manifestacija "Antologija somborskog rokenrola" - koncertna promocja knjige o istoriji rokenrola u Somboru počinje danas i trajaće tri dana, a biće realizovana u dvorištu Dečje biblioteke "Karlo Bjelicki" u Somboru.

.

Povod je izlazak knjige autora Igora Olujića "Antologija somborskog rokenrola", koja je zajednički spomenik svima koji su dali doprinos somborskoj kulturi.

Danas koncerti počinju u 20.45 časova, a nastupiće Macho/Čuvari snova, Glavom u zid, Čaura, ZSP , Indiferencija i Pergament.

U petak 12. juna, program počinje u 19 časova, zvaničnom promocijom knjige. U razgovoru će učestvovati naš urednik Peđa Novković, Petar Janjatović, Vladimir Jerković, Dejan Podlipec i autor.

Program se nastavlja u 21.15 nastupima bendova Heartbeatboogie, Tajfuni, Complain , The Boylers/Airbag, Fa d e i Line Out.

U subotu 13. juna, nastupiće: Sovaid, Zlatko Ribarić, Dr Tizo, Watrogasci - eksplozija, La Manche/L.I.O.N.D., Dim i Dogma. Program počinje u 20.45 časova.

Kompletna satnica može da se pogleda ovde.

Sav prihod od prodaje knjige, dokumentarnog filma "Šta je grad bez ovog grada" i kompilacije "Krša penala" namenjen je opremanju prostorije za probe mladih somborskih bendova koja je u fazi adaptacije u sklopu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Manifestaciju realizuju Gradska biblioteka „Karlo Bjelicki“ i Centar za individualni razvoj i unapređenje društva „PSIHOZON“ uz podršku Somborskog edukativnog centra, SO OPEN i Grada Sombora.

Izvor: RTV

 

 

Možda te još zanima:

.

Uskoro knjiga o somborskoj muzičkoj sceni

"Somborci su lenji i maštoviti. A da li uspeju da sprovedu svoju maštovitost? Ne, zato što ih sprečava lenjost", Saša…

.

Uskoro knjiga o somborskoj muzičkoj sceni

"Somborci su lenji i maštoviti. A da li uspeju da sprovedu svoju maštovitost? Ne, zato što ih sprečava lenjost", Saša…

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo