...
TRENUTNO18:00 - 22:00Floating Sounds

Kultura

Obeležavanje Dana mladih u Novom Sadu i Somboru

09.08.2022.

Međunarodni Dan mladih, 12. avgust, ove godine biće obeležen zanimljivim događajima u Novom Sadu i Somboru, koji će osim raznovrsnog sadržaja biti i besplatni za sve posetioce.

.

Na novosadskom Štrandu u 13 časova počeće Novosadski omladinski festival. Kako su najavili organizatori, festival će otvoriti panel diskusija sa temom "Participacija mladih u kulturi i uticaj pop kulture na mlade", zatim slede muzički nastupi neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i debata koju organizuju mladi. Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter.

"Promovišući zdrave stilove života, tokom festivala biće održan i turnir u modernom sportu tekbolu, koji će pored takmičarskog, imati i egzibicioni karakter", najavljuju organizatori.

U večernjim časovima, ispred Omladinskog centra OPENS (Bulevar Despota Stefana 5), biće održan koncert povodom Dana mladih, na kome će nastupiti Nemi pesnik, Zoe Kida, Vanja Bursać (DJ set) i Milhouse (DJ set). Program počinje u 20.30 i kao što je već rečeno, ulaz je besplatan.

muzika na tockovima jpg

U Somboru će proslava Međunarodnog dana mladih biti obeležena kroz tradicionalno "Somborsko leto za mlade". Program počinje u 18.45 na platou ispred Županije, događajem pod nazivom "Muzika na točkovima". Ona podrazumeva povorku mladih koji peške, na biciklima, rolerima, skejtovima i drugim prevoznim sredstvima prate pokretnu binu ulicama Sombora. Na pokretnoj bini/kamionu nastupiće "Old School Soul-Jah" koji čine Zoran Stefanov Iskaz i DJ Deda.

Nakon pokretnog koncerta koji će se završiti na popularnom “Ćelavom trgu”, program se nastavlja u letnjem kabaru (prostor između pozorišta i biblioteke) gde će od 21h nastupiti Prljava frekvencija, Iskaz, Goblini, Brkovi i DJ Deda. I ovaj program je besplatan za posetioce.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Počela je prijava mladih za Program "Moja prva plata"

Program Vlade Srbije "Moja prva plata" već tri godine spaja poslodavce i mlade koji su u potrazi za prvim poslom.…

.

Najbolji mladi poljoprivrednik diplomatiju zamenio zemljom

Radivoj Lagundžin iz Iđoša najbolji je mladi poljoprivrednik Srbije, ozvaničilo je Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika. On se bavi rasadničarskom proizvodnjom,…

.

Fini deran koji menja lokalnu zajednicu

Uglješa Surdučki ima 16 godina. Dolazi iz Nadalja, malog mesta nadomak Novog Sada. Ide u Ekonomsku školu u Bečeju i…

.

Krupan korak ka neuzvraćenoj ljubavi

Lazar Simić (22) je student Međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Kako on kaže, jako voli to što…

.

Popis će pokazati koliko mladih je zaista otišlo iz Srbije

Popis stanovništva zakazan je za period od 1. do 31. oktobra i po prvi put anketari koristiti elektronski upitnik. Iz…

.

Fotografiši život mladih i dođi do nagrade

Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija pozivaju mlade da učestvuju na konkursu "Biti…

  • 17:30 Tehnologija
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Floating Sounds
  • 22:00 Music mix by Anja

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo