...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Kultura / Knjiga

O digitalnim pravima u Prostoru

27.11.2019.

Promocija publikacije "Greška 404: Digitalna prava u Srbiji 2014-2019" biće održana u petak 29. novembra od 19.30 časova u kreativnom centru Prostor (Beogradska 11, Petrovaradin).

.

Tim SHARE Fondacije je pre pet godina počeo da dokumentuje povrede digitalnih prava i sloboda u Srbiji i do sada klasifikovao i opisao više od 500 slučajeva.

Osim ličnog svedočenja ljudi koji su bili na meti napada, knjiga sadrži analizu nekih od najznačajnijih slučajeva, kao i trendova u domaćim i međunarodnim okvirima bezbednosti na internetu. Kroz publikaciju i zapažanja do kojih su došli vodiće vas Filip Milošević ispred Share fondacije.

greska1 jpg

Knjiga tematski pokriva pojedine oblasti monitoringa digitalnih prava, odnosno, tehničke napade, povrede privatnosti, pretnje i pritiske, onlajn manipulacije, kao i druge vrste rizika.

Digitalna verzija knjige će biti slobodno dostupna, dok će svi koji doniraju 1.000 ili više dinara dobiti štampani primerak publikacije.

Program je besplatan i realizovan je u okviru projekta "Pokreni promenu, budi promena" u saradnji sa OPENS 2019 - Omladinska prestonica Evrope Novi Sad.

M.M.

Možda te još zanima:

.

Kako ne posedovati ništa, a imati sve?

Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako ne posedovati ništa, a…

.

Google Fast Share

Kompanija Google mogla bi uskoro da objavi novu alatku za Android pod nazivom Fast Share. U pitanju je alatka za…

.

Internet prevare: Sva lica nigerijskog princa

Tek polovina korisnika interneta, obezbeđuje se prilikom "onlajn" kupovine, a tri četvrtine se izjašnjava da ne vidi sebe kao metu…

.

Koja ti je šifra na Fejsu?

Na koliko naloga koristite iste šifre? Da li ste znali da je na 23 miliona naloga širom sveta koji su…

.

Predatori vole dejting aplikacije

U emisiji "O tome se priča" govorili smo o temi o kojoj se uglavnom šapuće ili se ne govori uopšte,…

.

Zaviri u digitalnu arhivu Politikinog Zabavnika

Kada biste prosečnog građanina naše zemlje, nevezano za to koliko ima godina, pitali koji je to časopis namenjen osobama od…

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 Indie road
  • 14:00 Pokretač

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo