.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura

Novo na O radiju – liste noviteta

13.01.2015.

Pet radnih dana i pet muzičkih lista koje nam priprema naš sjajni DJ XLX

.

Od danas u programu O radija svakog radnog dana u 9:30 naš DJ XLX, odnosno Sale Mladenović donosi vam listu pet noviteta iz nekoliko različitih muzičkih pravaca. Jutarnje liste O radija emitujemo pre početka govornog programa, a svaki novi dan donosi i novu listu.

Ponedeljkom emitujemo “Launžiranje”, listu koja sadrži novitete chill out/lounge scene, a, kako je XLX najavio, u ovu listu spadaće i chill-step, chill-house i ostale slow varijante Relaxton-a.

Utorak je rezervisan za “Street Soul aka. FreshN'B aka. UrbanoUrbano” listu, koja će se baviti novitetima sa RnB, street soul, rap, hip-hop, "urban" muzičke scene, a sredom poslušajte listu “POPadija”, koja donosi, kao što možete da pretpostavite, numere pop muzike. “Ok stvari ima i u mainstreem-u, a pop muzika je zabavna, da ne kažem smešna, pa je i ime liste takvo”, rekao je XLX za naš portal.

Četvrtak je dan za malo drugačiji zvuk, kada sledi lista pod nazivom “Alternativa”. Sale najavljuje zvuk za ljubitelje gitara. “Negde 90ih godina je nastao ovaj termin, baš u vreme kada je popularizovan i ovaj pravac. Možda bi nam bolje odgovarao naziv “Olternativa”, odnosno palatalizacija iz A u O, zbog Oradija, ali naslovi su još u radnoj verziji. Večna alternativa: GITARE!”, kazao je XLX.

Petak je naravno dan za provod, pa je i Saletova lista upravo takva i nosi naziv “Djuz Chart”. “Da ne kažem da je ovo zapravo Club Chart - lista za đuskanje pred vikend”.

XLX je najavio i specijalne liste iznenađenja, a sve što emitujemo naći će se i na podcastu na sajtu O radija. “Među specijalnim listama smo, na primer već slušali listu svirki od Nove godine do danas. Osim toga, iznenađenja će biti i u okviru same liste, a primer za to je prva Street Soul, koja se završila Rijaninom obradom Madoninog Vouga!”, dodao je Sale.

Uživajte!

M.L.

.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
U okviru nedavne PDP konferencije, gost Novog Sada bio je samouki muralista iz Kanade Ben Džonston. Za Oradio je govorio o tome kako…
.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?