.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Nedeljni vodič od 9. do 15. oktobra

08.10.2017.

Svirke, projekcije filmova, izložbe...

.

Ponedeljak 9. oktobar

Film Mihajla Obrenova 'KONTAKT', specijalna projekcija u Areni Cineplex bioskopu u 18 časova. Po završetku filma pozivani ste i na druženje u The Endu, kafeu bioskopa Arena. Cena ulaznice: 250 dinara. O filmu KONTAKT: "Kontakt je dokumentarni film o novosadskoj alternativnoj i underground muzičkoj sceni koji pokriva period alternative grada Novog Sada od 1989. do 2017. Film sadrži 140 sagovornika koji su svedoci kulturnog dešavanja u gradu i koji su proživeli događaje o kojima govore u filmu. 'Kontakt' je usresređen isključivo na alternativniju ne-radio friendly struju bendova koja, tokom godina, nije imala medijsku pažnju i koju su sami mediji ostavili u drugom planu". 

Utorak 10. oktobar

U Kulturnom centru Novog Sada poslušajte Trio Vedrana Ferizovića. Za muzičke i tekstualne ideje uzima kantautorski rad Vedrana Ferizovića i nekolicinu pesama benda JAL (Josip A Lisac) koje bend ređe izvodi. Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas) i Vasa Vučković (klarinet). Početak u 20 časova.

Sreda 11. oktobar

Jedna od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene, Fink, koju smo imali prilike da ugostimo u februaru 2015. godine, se vraća u Srbiju u sklopu tromesečne evropske turneje na kojoj će promovisati novi studijski album koji je najavljen za početak jeseni. Koncert će se održati u klubu Firchie Think Tank Studio (Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad) sa početkom u 21 čas.

Četvrtak 12. oktobar

FlitaraGauta, džez duo koji čine Jovana (vokal, flauta) i Igor Lazić (gitara) aktivan je na beogradskoj džez sceni od 2009. godine. Bave se izvođenjem kako originalnih džez kompozicija, tako i kompozicija drugih pravaca prearanžiranih u istom maniru. Interpretacija i programska određenost sastava FlitaraGauta sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim! Ulaz je besplatan, a mesto je Owl club.

U Suburbiji pogledajte dokumentarni film "Odbačeni" priču o 2.000 Roma i Aškalija, raseljenih sa Kosova, koji žive u novosadskom naselju "Veliki Rit", a koji ni nakon skoro 20 godina od ratnih sukoba, nisu dobrodošli u novoj sredini. Nakon rata 1999. godine doživeli su etničko čišćenje od strane albanskih ekstremista na Kosovu, a na prostorima Srbije na kojima su raseljeni, nisu bili omiljeni, zbog svog maternjeg albanskog jezika, islamske vere i običaja. Kad god su se dešavali međuetnički sukobi albanskog i srpskog stanovništva na Kosovu ili zaoštravali odnosi Beograd – Priština, ti ljudi su se suočavali sa velikim problemima. Autor filma je Aleksandar Reljić, novinar i urednik u Dokumentarno-obrazovnom programu Radio televizije Vojvodine. Tokom dvadesetogodišnje novinarske karijere, bio je autor dokumentarnih TV emisija i filmova koji su se bavili problemima ksenofobije, nacionalizma, ratnih zločina i međuetničkih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Petak 13. oktobar

U Izbi možete da prisustvujete promociji knjige 111 Recipes for an Extremely Happy Life. Početak je zakazan za 19 časova.

"Amy's House", real tribute band velikoj jazz/soul pevačici Amy Winehouse, nastao je u Beogradu krajem 2015. godine. Okupljeni oko iste ideje, zvuka koji je u svom kratkom stvaralačkom životu Amy Winehouse urezala u svetsku muzičku jazz/soul scenu, u želji da ga i dalje donose onima koji su ga prepoznali i usvojili, Amy's House Real Tribute band je kreirao totalni zvučno - vizuelni spektakl. Karte za koncert možete kupiti u klubu Vinyl Basic u Zrenjaninu. Cena karte je 300 dinara.

Subota 14. oktobar

"Pozitivnu energiju, erotizam i izlet u svet mašte, pruža vam jedna standardna žurka GIFT-a. Mi vas vodimo u neke nove horizonte sa najmoćnijom muzikom našeg vremena: Depeche Mode, The Cure, David Bowie, Placebo, Pet Shop Boys, Soft Cell and other. Vaše je da se ubacite u svoje sexi prnje, nabacite nadmeni spirit, najbolji parfem, šipka veš, najbolju šulju, šljokice po licu i telu, ljutiti jarko crven karmin, dekolte westerna i crnu garderobu sa šljastećim detaljima." Ovim rečima vas Gift poziva na spektakl u Gerili, mix program od britpopa preko Bowija, Sisters of Mercy, sve do New Ordera. Karte po ceni od 300 dinara uskoro u prodaji.

Nedelja 15. oktobar

Prerazmišljavanje vas poziva na drugu, jesenju razmenu knjiga, sa temom „KNJIGOLOŽNIČKA ZIMNICA”, koja će biti održana u prostorijama Doma b-612 (Miletićeva 40), od 14 do 20h. Kao i letos, očekujte hrpu knjiga koje ćete moći otkupiti kuponima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, I ONI VAŽE, ponesite ih), i prateći program koji obuhvata promociju dva romana i jed(instve)nog književnog turističkog vodiča.

Danas se na Štrandu održava četvrta Izložba pasa mešanaca - Novi Sad 2017 sa početkom u 10 časova.


.
Francuski institut u Srbiji poverio je mladoj i izuzetno talentovanoj strip autorki Jani Adamović da koncipira izložbu pod imenom…
.
Boško Prostran član dvojca Doplgenger ove nedelje preporučuje vam knjigu nobelovca Džona Stajnbeka koja je bila osnov za njihovu…
.
Događaji koje morate posetiti pre povratka na posao i predavanja...
Program
Kalendar događaja
Septembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li treba ukinuti letnje/zimsko računanje vremena?