...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 8. do 14. januara

07.01.2018.

Bazdulj, Hornsman Coyote, Rock opera, doček 7256.godine, Boris Kovač...

.

Sreda 10. januar

Tradicionalni supersoare sa književnikom Muharemom Bazduljem održaće se u 19h u kafe knjižari Bulevar books. Biće sumirani rezultati iz protekle godine, pričaće se o književnosti, kulturi i drugim društvenim fenomenima, biće najavljene neke nove stvari i predstavljena njegova knjiga "S vremena na vrijeme", koja je nedavno objavljena u izdanju Službenog glasnika.

Četvrtak 11. januar

U Domu b612 održava se Noćni maraton analogne fotografije. Okupljanje počinje u 17 časova, kada će učesnici dobiti po jedan crno-beli film. Sat kasnije kreću u foto šetnju, a nakon toga se vraćaju u Dom b612 gde će filmovi biti razvijeni. Od napravljenih fotografija će biti organizovana izložba, na kojoj svaki autor može da prikaže svoj rad. Datum i mesto izložbe će biti naknadno određeni. Cena učestvovanja je 600 dinara i obuhvata troškove filma, razvijanja i izrade jedne fotografije 20x30 po izboru autora. Nakon izložbe izrađene fotografije će biti vraćene autorima.

Petak 12. januar

Novosadska promocija novog albuma "Sevengreen", Hornsman Coyote-a održaće se u pabu Lazino Tele. Hornsman Coyote trenutno promoviše svoj 10. studijski album koncertima širom Srbije i Evrope. Kao DJ podrška nastupaju Herbal Queen (Roots Reggae) i Gigatron Selecta (Jungle/Drum 'n' Bass). Cena karte u pretprodaji iznosi 300 dinara, na dan koncerta cena će biti 400 dinara. Početak je u 22h.

Novosadski big band, uz Hor i orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta pripremaju simfo rok spektakl "Rock opera", uz učešće više od 140 izvođača. Solisti su Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Maja Andrić, Dragana Keller, Zoran Šandorov, Vojislav Malešev, dirigent Fedor Vrtačnik. Ulaznice se prodaju po ceni od 1.000, 1.200 i 1.400 dinara, početak je u 20h na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Subota 13. januar

Na 21 lokaciji u gradu biće organizovan doček 7526. godine, u organizaciji Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture". Ovaj događaj, kao i doček Nove godine 31. decembra, deo su priprema za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. Pored ostalih, Slobodan Trkulja i bend Imar iz Škotske nastupiće u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, pevačica duhovne muzike Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a, slovenački bend Laibach sviraće u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta, dok će makedonska pop zvezda Kaliope nastupiti u Pozorištu mladih. Matija Dedić i Zoran Predin pojaviće se pred publikom u Novosadskoj sinagogi, Dečja filharmonija nastupiće u Gradskoj kući, a opera za decu udruženja Visoko C biće u Eđšegu. U Studiju M publika će videti spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom, moderan cirkus i kabare Ludifiko biće u Zapadnom holu SPENS-a, a različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 nastupiće u holu Železničke stanice. Budući Youth Creative Polis, predstaviće programe na četiri lokacije u Kineskoj četvrti, za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike: Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiće u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru. Nikola Vranjković nastupiće u Novosadskom pozorištu, Marčelo&Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl dolaze u Gerila Bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

U klubu Owl nastupa bend Bas i Stega. Muzika koju izvode je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock i Jazz i mnoge druge. Objavili su demo album 2012. godine "Zabava Badava" i iste godine pobedili na  46. Zaječarskoj Gitarijadi i Šumadijskom Demo Festu. Dve godine kasnije izašao je njihov prvi album koji su promovisali na velikom broju koncerata u Srbiji i regionu. Posle kraće pauze bend 2017. godine nastavlja rad, u izmenjenoj postavi i sa novim materijalom.

Nedelja 14. januar

U piano baru Epoha nastupaju Boris Kovač i New Ritual Quartet. "Music for the dance and..." je projekat podstaknut otvaranjem prvog novosadskog piano bara Epoha i asocijacijom na Belle Epoque, doba kabarea, muzike i plesa, pariskog klupskog života. Plesne numere izvodi New Ritual Quartet Boris Kovač napisao je u rasponu od 25 godina, od Poslednjeg balkanskog tanga pa do tema iz filmova i pozorišnih predstava. Info i rezervacije SMS-om na 066/6434333.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo