...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 31. oktobra do 6. novembra

30.10.2022.

Nedelja počinje Halloween žurkama, a onda se vraćamo u normalu, gde vas očekuju koncerti, stand up večeri i žurke.

.

Ponedeljak, 31. oktobar 

Halloween žurka održava se u Domu kulture. Za muziku je zadužen Sebastian Schund, koji se povodom Noći veštica maskira u svoj sve omiljeniji alter ego DJ Smrtna kazna. Upad je 300 dinara, a početak u 17 časova. 

Promocija književnog stvaralaštva Nikole Malovića očekuje vas u kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnanski". Akcenat će biti na njegovom romanima "Jedro nade" (Nagrade "Pero despota Stefana Lazarevića", "Borisav Stanković", "Pečat vremena" i nagrade "Branko Ćopić" Srpske akademije nauka i umetnosti), "Lutajući Bokelj" (Oktobarska nagrada grada Herceg Novog) i "Galeb koji se smeje". Početak je u 18 časova.

Halloween language party održava se u Radio cafeu. Posetioce očekuje takmičenje za najbolji kostim, a obezbeđene su nagrade za prva tri mesta. Za najbolji kostim glasaće publika. Početak je u 20 časova.

Maskenbal za Noć veštica organizuje se u American corneru. Organizatori su pripremili razne kreativne radionice i zabavne igre, a za najkreativnije, najstrašnije i najbolje predstavljene maske spremljene su specijalne nagrade. Prijave su obavezne: https://forms.gle/vQtwHeWHLRRFBShr5. Početak je u 18 časova.

Utorak, 1. novembar 

Predstavljanje zbirki pesama i biografskog filma Ištvana Farkaša očekuje vas u CK13. Na kraju vas čeka i diskusija, na kojoj vas organizatori pozivaju na razgovor o autentičnoj svedostupnosti umetnosti, i o tome šta se dešava kada uključivanje marginalizovanih umetnika ne polazi sa pozicije ravnopravnosti. Početak je u 18 časova.

Sreda, 2. novembar 

Jam session održava se u KC Labu. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, vokali, a moguće i još poneki instrument. Početak je u 17 časova. 

Stand up show Srđana Dinčića "U procesu" očekuje vas u Domu kulture. Ovo je peti po redu specijal Srđana Dinčića, jednog od pionira stand up scene i člana organizacije Standup.rs od samih početaka. Upad je 1.100 dinara, a početak u 19 časova.

Pijanistkinja Jovana Radovanović održaće koncert u kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". Pijanistkinja Jovana je rođena u Kragujevcu 1985. godine. U rodnom gradu je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi "dr Miloje Milojević" u klasi profesorke Natalije Tomić. Dobitnica je značajnih nagrada na brojnim domaćim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu (Italija, Švajcarska) u solističkim kategorijama i kao član kamernih ansambala. Početak je u 19 časova.

Četvrtak, 3. novembar 

Vokalno-instrumentalni sastav Peneiva nastupa u KC Labu. Zvuk kojem teži Peneiva kreće se u rasponu od funk i fuzion groova sa primesama latino ritmova do hip hop i jazz deonica sa slobodnim improvizacijama. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Vikowski nastupa u Škripi. Vikowski je minimalistički, deep, indie, (synth) pop trio koji dolazi iz Italije. Njihova muzika je puna nostalgije i pod snažnim uticajem novog talasa. Do sada su snimili dva albuma, "Beyond The Skyline" i "The Long Run", a nedavno su objavili i singl "White Collars" za Pop Depresiju, koji ujedno i najavljuje njihovu evropsku turneju. Ulaz je slobodan, a početak je u 20.30.

Iron Maiden tribute bend Rainmaker nastupa u Domu kulture. Rainmaker predstavlja najdugovečniji tribute sastav legedarnog benda Iron Maiden na našim prostorima. Rainmaker je tokom dugogodišnjeg prisustva na domaćoj muzičkoj sceni zabeležio niz koncerata širom Srbije i Evrope. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Promocija knjige "Priručnik za solidan život" Olivere Zulović očekuje vas u Bulevar booksu. "Priručnik za solidan život" u izdanju izdavačke kuće LOM donosi priču o Ljubi i Ljubici, koji čitaoce putem svojih iskrenih i "dečjih" razgovora vode kroz svoje prijateljstvo i odrastanje. Pisana kroz prizmu deteta, ovo je knjiga za odrasle i one koji to još nisu. Početak je u 19 časova.

Language exchange club održava se u Radio cafeu. Kako kažu organizatori, vežbaćete jezike sa ljudima iz celog sveta, steći nove prijatelje i odlično se zabaviti. Početak je u 20 časova. 

Razgovor sa Fransoaz Veržes povodom feminističke teorije nasilja očekuje vas u Zenit booksu. Kada se govori o jednakosti žena i muškarca, o gorućim problemima, najčešće se čuju reči: uznemiravanje, silovanje, zlostavljanje, ubistvo žena. Te reči ukazuju na surovost društvene stvarnosti. No, može li biti da one prikrivaju jedno drugo nasilje, ono učinjeno uz saučesništvo države? Fransoaz Veržes smatra da se, time što se fokusom na "nasilne muškarce", zapravo udaljava od suštinskog pitanja koje se odnosi na izvore ovog nasilja. Ona osuđuje bezbednosne promene u borbi protiv seksizma i, protivno duhu vremena, predlaže da odbijemo kaznenu opsesiju države, u korist restorativne pravde. Početak je u 18 časova.

Petak, 4. novembar 

Bjesovi nastupaju u Fabrici. Bend će ovom prilikom izvesti i pesme sa aktuelnog albuma "Svetla, svetlosti". U pitanju su obrade pesama bendova iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Električnog orgazma i Idola, preko Mizara i Imperium of jazz, do bendova Grč i The Stone. Karte su u pretprodaji 1.000 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.200. Početak je u 21 čas.

Ritam Nereda svira u Domu kulture. Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom. Karte su 1.400 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.700. Početak je u 21 čas.

Dizelwave žurka održava se u KC Labu. Puštaće se vaporwave i synthwave sa dizel hitovima devedesetih uz vizuale zalazećeg sunca. Početak je u 20 časova.

Luton i Šćepa nastupaju u Tunnelu. Ovaj dvojac čine braća. Jedan mlađi, drugi stariji. Jedan basista i DJ, drugi DJ. Oboje sa iskustvom za primer, za relativno kratko vreme što su na sceni. Upad je 400 dinara do ponoći i 600 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Prezentacija i testiranje video igre "Stop Your Government" očekuje vas u CK13. Ova igrica se bavi pitanjem građanskog političkog samoorganizovanja i ima za cilj da motiviše mlade na aktivističko delovanje vezano za izazove s kojima se sami susreću, kao i da podstiče njihovo kritičko promišljanje. Zainteresovani će moći samostalno da igraju igru po nekom od tri scenarija, i da na osnovu ishoda svoje igre daju komentare i predloge za aktivističko i zagovaračko delovanje mladih. Početak je u 18 časova.

Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Na bazaru ćete imati priliku da podržite male proizvođače, pijete zanatsko pivo, jedete bazarske kobaje, pazarite domaće proizvode, uživate u unikatnim rukotvorinama, obezbedite zimske zalihe prirodne kozmetike i dobro se provedete. Početak je u 18 časova.

Subota, 5. novembar 

Texas Flood nastupa u Fabrici. U svojoj dosadašnjoj karijeri Texas Flood je imao preko 1000 nastupa, od kojih je većina bila u klubovima u Beogradu, Srbiji i zemljama u regionu, ali i na mnogim važnim festivalima među kojima su Budimpešta Blues Festival, Blues & Soul Fest u Makedoniji, Moto Rok Fest u Bugarskoj, Luksemburg Blues Festival 2013 i 2014. u Švajcarskoj i Beer Garden Festival 2015/16 u Beogradu. Pored Texas Flooda nastupiće i The Petting Blues Band. Karte su u pretprodaji 800 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.000. Početak je u 20 časova.

Ponor, Mižerija, Vršnjačko Nasilje i Smrt Razuma nastupaju u CK13 u okviru događaja "Ulice protiv fašizma". Međunarodni Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, 9. novembar, obeležava se širom sveta, kao dan sećanje na "Kristalnu noć", u kojoj je počeo veliki progon Jevreja u Nemačkoj.
Nasilje koje se dogodilo na nemačkim ulicama i trgovima 9. novembra 1938. godine označilo je početak organizovanog i javno podržanog progona Jevreja koji je završen ubistvom šest miliona nedužnih muškaraca, žena i dece. Početak događaja je u 19 časova.

Love like blood dark party očekuje vas u Matki. U pitanju je događaj za fanove 80s i 90s dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowavea. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Žurka 90-ih održava se u Lazinom teletu. Kako kažu organizatori, očekuju vas najveći hitovi iz tog perioda, a slušaće se Mariah Carey, Britney Spears, Cardigans, Coolio, Dr. Dre, 2 Pac, Fatboy Slim, Crystal Waters, Cher, Ace Of Base, Dr. Alban, Bellini, Enrique, The Chemical Brothers, The Prodigy, Aaliyah, Michael jackson, Lenny Kravitz, Jamiroquai, Kriss Kross, Spice Girls i drugi. Početak je u 22 časa.

Natasha, Timika i Tijana Kabić "vrte" u Tunnelu. Veteranke dobrog zvuka prvi put će nastupiti zajedno. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 600 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Stand up show dvojca Kruševac Geto pod nazivom "Kraljica Snežana" očekuje vas na Spensu. Ne trude se da pobegnu od onoga što jesu, da menjaju svoj dijalekat. Pogađaju naizgled sasvim normalne, svakodnevne teme i situacije sa kojima se svi mi susrećemo i baš zbog toga jesu posebni. Publiku su već pridobili, a u poslednjih nekoliko meseci njihova popularnost sve više raste, što pokazuju pregledi na Youtube-u, broj pratilaca na društvenim mrežama i brojni nastupi van Kruševca. Njihov stand up nastup predstaviće ljude iz njihovih skečeva, način na koji oni vide mnoge društvene probleme i situacije, a sve u kombinaciji sa duhovitim rap pesmama koje prate svaku njihovu priču. Karte su 1.000 dinara za balkon i 1.200 za parter. Početak je u 20 časova.

Nedelja, 6. novembar 

Stand up show Filipa Ugrenovića očekuje vas u Gerili. Filip je scenarista večeri sa Ivanom Ivanovićem, novinar, radio voditelj i komičar. Početak je u 20.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo