.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Kultura

Nedeljni vodič od 30. jula do 5. avgusta

30.07.2018.

Spas od vrućine ove nedelje možemo pronaći u filmovima u klimatizovanim prostorijama i open air noćnim žurkama...

.

Ponedeljak, 30. jul

Revija novog Mađarskog filma koja je svakodnevno bila održavana u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada, biće završena danas. Tim povodom posetioci će imati priliku da pogledaju i film "Muževnost." Ovaj crno-beli film oslikava rituale muževnosti iz života tri muškarca u Budimpešti. Devedesetjednogodišnjeg fotografa Dežea, četrdesetogodišnjeg kontrabasiste Franka koji mora da se bavi decom, poslom i neočekivanim problemima, i trinaestogodišnjeg Samua, koji je sedmicu pre izgubio majku a oca koji se vratio u Kamerun i ne pamti. Početak emitovanja je u 21 čas.

Utorak, 31. jul

Brod Tearar biće domaćin Francuskog letnjeg bioskopa, a ovoga puta emitovaće se film "Caprice". Nastavnik Kleman, ne može da poveruje u ono što mu se dešava: čuvena glumica Alisija, kojoj se divi do obožavanja, postala mu je devojka. Sve se komplikuje nakon susreta sa Kapris, ekscentričnom devojkom koja se zaljubljuje u njega. U međuvremenu, njegov najbolji prijatelj Toma zbližava se sa Alisijom. Početak u 21.

Sreda, 1. avgust

U Muzeju Vojvodine biće održano predavanje pod nazivom "Religija u životu severnoameričkih Indijanaca". Predavanje je prateći program izložbe "Sanjao sam...bizoni prolaze prerijom" koja je tokom leta 2018. godine postavljena u atrijumu Muzeja Vojvodine. Tema su mitovi, običaji i verovanja severnoameričkih Indijanaca kao i uticaji koje su u njihov život doneli hrišćanski misionari, a predavanje će održati istoričar Darjuš Samii. Početak je u 20 časova.

Interaktivno predavanje "Slikovita psiha III" biće održano u KC Lab-u, a tema su Ljubavne iluzije i druge posledice u konfliktologiji seksualnosti. Šta su ljubavni stereotipi? Kakve to muške a kakve ženske stereotipe nesvesno prenosimo iz generacije u generaciju i šta bude kada se dva stereotipa sretnu i lako oni komuniciraju – samo su neka od pitaja na koje ćete dobiti odgovor ako KC Lab posetite od 19 časova.

Četvrtak, 2. avgust

Aleksandar Škorić i Filip Đurović u protekle dve godine rade na taktikama organizovanja zvučnog materijala i pronalaženju zajedničkog muzičkog vokabulara baziranog na slobodnoj improvizaciji. Svoj rad prezentovaće u obliku tradicionalnog rok koncerta i iskušati svoju kondiciju pokušajem da glasno kažu što više stvari u što dužem vremenskom periodu. Upravo ova dva momka stižu u KC Lab već od 21 čas, a ulaz je besplatan.

Lean Startup — kako realizovati inovativni proizvod biće održan u Startit Centru u Novom Sadu. Na petoj večeri knjige u fokusu će biti knjiga Erika Risa "The Lean Startup". Ovo je knjiga koja je izašla 2011. godine i kojom je Erik Ris zaokružio svoje propovedanje efikasnijeg dolaska do inovativnih rešanja i brže potvrđivanja koncepata koji su u proizvodnji. Nastala je za IT, tj. tech svet, ali je doživela široku primenu i oko sebe oformila čitav pokret. Govori o tehnikama za brzo testiranje proizvoda što je korisno kako u kreiranju novih proizvoda u startupima, tako i u okviru postojećih kompanija. Početak u 18h.

Petak, 3. avgust

Brod Teatar zajedno sa novosadskom supergrupom Plavi Ptičić, sve posetioce provešće kroz rok n rol vremeplov zlathih šezdesetih godina. Svi zainteresovani mogu se pojaviti već od 21 čas.

Borisov Atelje domaćin je još jedne Open Air Žurke. Ovaj put line up čine Yung Rosh, Pizzaboi, Batana i PurpRo$e. Početak je u 22 sata, dok kartu možete nabaviti na ulazu po ceni od 300 dinara.

Subota, 4. avgust

Još jedna u nizu odličnih Cake Beats žurki, ovaj put na svežem vazduhu biće održana u Bastionu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Posetioce očekuje već dobro poznat žanrovski miks među kojima su trap, hip hop, dance, rnb... Početak je u 23 sata, cena karte varira te je tako u pretprodaji 300 dinara, na vratima 400, dok je VIP ulaznica 600 dinara. Na ovaj događaj ne mogu ući osobe mlađe od 18 godina.


.
Nedanvni nastup Mikija Solusa u Domu b-612 bio je odlična prilika da ovog zagrebačkog umetnika zamolimo da slušaocima Oradija…
.
Loše vreme, dobri događaji...
.
Deseto izdanje festivala "Poezika" biće održano 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada, a nastupiće J.R.August, Katarina Pejak i…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?