.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Nedeljni vodič od 29. januara do 4. februara

29.01.2018.

Izložbe, promocije, predstave, koncerti...

.

Utorak 30. januar

Izložba "Collage lab 3" Andree Boroš otvara se u SKCNS Fabrika. Andrea Boroš je rođena u Novom Sadu 1992. Godine, diplomirala je na Akademiji u Novom Sadu, na likovnom odseku, smer grafičke komunikacije. Učestvovala je na više grupnih izložbi – Razlike, festival Dev9t, galerija Rajka Mamuzića, SKC Fabrika, u okviru Mixer festivala, Noći muzeja, PDP konferencije, izlaganja Liceulice časopisa #podrškajevažna, Studio 11, Likovni susret, Pozorište Danilo Kiš, Kulturni centar Leskovac, kao i dve samostalne izložbe / Sopstveno-tuđe - kafe-galerija Grunf (Subotica) i izložba Collage Lab - Tatto Spot Chicken Leg (Novi Sad).

Predstava "Dok čekamo Godoa" na repertoaru je Kulturnog centra Novog Sada od 19 časova. Predstava je nastala po motivima antidrame "Čekajući Godoa" u koprodukciji udruženja Otelotvorenje i Akademije umetnosti, Novi Sad. Radnja se odvija na seoskom drumu, kraj drveta, gde dva glavna lika, Vladimir i Estragon čekaju Godoa. Stavljeni u situaciju na koju ne mogu da uticu, Vladimir i Estragon pokušavaju da prekrate vreme radnjama koje im na prvi pogled izgledaju razumne. Dok čekaju Godoa oni upoznaju i misterioznog putnika Poca i njegovog slugu Srećka. Igraju: Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Vukašin Ranđelović, Miloš Lazić i Stefan Beronja. Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Novog Sada svakog dana od 19 do 21 i na sam dan predstave, a po ceni od 450 i 300 dinara (za studente).

Sreda 31. januar

Novosadska promocija albuma "Veronautika" Nikole Vranjkovića biće održana u sredu 31. januara u 18 časova, u klubu "Fabrika" Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Album se pojavio prošle jeseni u izdanju Multimedia records i u brojnim anketama proglašen je jednim od najboljih izdanja na regionalnoj sceni u 2017. godini. Na promociji će premijerno biti prikazan i novi spot "Zadrži svoj dah", koji je autorsko delo novosadske ekipe #illegalproduction. Novi album "Veronautika" moći će da se kupi na promociji. Posle zvaničnog dela Nikola će se družiti s fanovima i potpisivati diskove.

Četvrtak 1. februar

Predstava "Otpor" igra se u Srpskom narodnom pozorištu od 20.30h. Troje mladih aktivista/demonstranata, usled nepredviđenih događaja i okolnosti, kidnapuje direktora farmaceutske korporacije. Predstava Otpor je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Gradskog pozorišta iz Bečeja i Udruženja "Arteria" iz Novog Sada. Predstavu je režirala Sonja Petrović, igraju Tijana Marković (Dženi), Marko Savić (Oven), Dimitrije Aranđelović (Geri), Igor Pavlović (Stenli) i Milica Grujičić (Bet).

Petak 2. februar

U klubu Underground Disco Crew u Beočinu sviraće Atheist Rap, sa gostima Self Titled i Shoplifters. Ulaznice u pretprodaji koštaju 400 dinara, a na dan koncerta, na vratima cena će biti 600 dinara. Osim u klubu, karte je moguće kupiti svakog dana u Rock Caffeu i Piceriji Boler u Beočinu, odnosno, u Brutal Studiju i klubu Crna Ovca u Novom Sadu.

Singer songwriter Night sa Kim Tamarom i Markom Crljenicom održava se u Domu b-612. Tamara od značajnijih nastupa izdvaja nastup na Exit Festivalu, Beer Festu i sa Anom Ćurčin, bila je više puta deo "Tutti" World Music Orchestra, nastupala je na Festivalu Poezika, Festivalu Omladina u Subotici, kao i u TV emisiji Bunt Rock Festival. Njena muzika je kombinacija popa i rocka, sa dozom melanholije, prožetom energičnošću koju vuče iz svojih rock 'n' roll korena. Marko Crljenica je muzičar iz Novog Sada, nastupao je uglavnom na prostoru Novog Sada i aktivno se bavi uličnim sviranjem. Autorska muzika je bazirana na indi/pop/rok muzici, ali takođe i ambientalnu i post rocku. U procesu je snimanja debi EP-a.

Subota 3. februar

Pozorišna predstava "Bilbord" po tekstu Majkla Vukadinovića i u režiji Petra Jovanovića igra se u Srpskom narodnom pozorištu. Dramsko delo "Bilbord" inspirisano je istinitim događajem kada je amerikanac Endru Fišer odlučio da privremeno na svom čelu istetovira logo jedne kompanije i na taj način ostvari zaradu. Igraju Ivan Đurić, Marija Medenica i Strahinja Bojović.

"Etiketa 4" je nezavisni alternativni label, formiran krajem 2016. godine u Novom Sadu, koji promoviše muzičare putem fizičko-virtuelnih izdanja, formata razglednice, na čijoj se poleđini nalazi QR code za download link singla, EP-a ili albuma. Delovanje ove izdavačke kuće fokusirano je na bivši jugoslovenski prostor. Na koncertu u CK13 nastupiće izvođači sa najsvežijim izdanjima u katalogu: Дримкрафт и Иван Чкоњевић i Dako Loop Orchestra.

Nedelja 4. februar

Predstava "Neobuzdani sklad" biće premijerno izvedena u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Pera Dobrinović" u 19.30 časova. "Neobuzdani sklad" je autorski projekat Agote Vitkai Kučera, koja je i režirala muzičko-scensko uprizorenje života i dela Pala Abrahama (1892-1960). Predstava je nastala u saradnji Akademije umetnosti iz Novog Sada i Srpskog narodnog pozorišta.

.
Studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin  preporučila nam je za ovu nedelju zanimljivu knjigu. U pitanju je "Umetnost…
.
Program "OneBeat Balkans" koji okuplja 15 društveno angažovanih muzičara i muzičarki iz balkanskih država i Amerike, biće u…
.
Iskoristite prolećno vreme u februaru dok još traje, da uživate u šarolikim događajima..
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?