...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 27. do 2. juna

26.05.2024.

Poslednje nedelje juna očekuje vas gomila super događaja.

.

Ponedeljak, 27. maj

Revija dokumentarnih filmova "Filmski krugovi" biće održana Areni Sinepleks u sklopu 69. Sterijinog pozorja. Tokom Filmskih krugova imaćemo priliku da pogledamo „El Shatt – nacrt za utopiju”, autora Ivana Ramljaka, “Jedna žena, jedan vek”, Želimira Žilnika, drugi deo diptiha Mile Turajlić "Filmske gerile - Scene iz Fonda Labudović", “Tvornice radnicima” hrvatskog reditelja Srđana Kovačevića, norveški film “Pomračenje”, Novosađanke Nataše Urban i film “Koreni” koji na veliko platno donosi Tea Lukač.Novi program Sterijinog pozorja "Filmski krugovi" biće održan u bioskopu Arena Cineplex od 27. maja do 1. juna.

Art bioskop CK13 - ciklus filmova "Dijalog” se održava od 27. do 29. juna u CK13. U okviru ciklusa biće prikazani filmovi Sveštenik Leon Morin, Društvena mreža i Skriveno. Akcenat je stavljen na aspekt dijaloga, ali ostali aspekti filmova nisu ništa manje briljantni.

BizKviz: Jugokvizija je u Gerili. Dođite da proverite svoje znanje iz domaće muzike i dobro se zabavite!
Sigurni smo da će se u raznovrsnim oblastima naći po nešto za svakog vašeg člana. Kotizacija po članu ekipe iznosi 250 dinara i obavezna je prijava ekipa. Početak je u 19.30.

Utorak, 28. maj

Ex-White, Peripetija i Odvojena stvarnost sviraju u Fabrici. Bend Ex-White dolazi iz Nemačke i svojim zvukom podseća na bendove sa čikaške pank scene s kraja ‘80-ih. Peripetija je novo strejtedž hardkor pank ime na sceni, koje funkcioniše na relaciji Novi Sad - Beograd. Novosadski bend Odvojena stvarnost nastao je davne 1992. i u prvoj fazi karijere objavio je dva kasetna izdanja. Potom je usledila pauza duga gotovo deceniju i po, a od pre desetak godina bend je ponovo na okupu, snima, objavljuje izdanja i nastupa kao trio. Ulaz je 600 dinara, a početak je u 21 čas. 

Sreda, 29. maj

Stand up Jelene Radanović „Humor kao koncept“ se održava u Dekadenciji. Ulaz je 700 dinara, a početak u 20 časova. 

Soul O'Clock nastupa u Lazinom Teletu. Soul O' Clock je duo iz Novog Sada nastao 2021. godine. Čine ga Milan Knežević (vokal, gitara i perkusije) i Ivan Davidović Fikt (saksofon i perkusije). I ovom prilikom sa njima će bubanj svirati Stefan Rokvić. Repertoar sadrži širok spektar obrada soul, blues i indie zvuka. Ulaz je 400 dinara, a početak u 22 časa.

Četvrtak, 30. maj

Promocija poetskog stvaralaštva Milice Špadijer se održava u Klubu Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Događaj zajednički organizuju SKCNS i Udruženje studenata književnosti "Uliks". Učestvuju: Milica Špadijer i članovi Udruženja studenata književnosti "Uliks" - Helena Šćopulović, Anja Perović, Pavle Zeljić i Uroš Stanisavljević. 

Nove rep postave Jazbina i Elite prave svoj prvi showcase u Gerili. Jazbina Production je grupa mladih, perspektivnih i ambicioznih artista/producetana. Sastoji se od 12 članova i svaki član ima svoj unikatan način ispoljavanja talenta, te je zbog toga Jazbina poznata po mešavini više različitih muzičkih stilova i pravaca. ELITE je hiphop grupa iz Novog Sada osnovana krajem 2022.godine, broji 7 članova, i ne ograničava se žanrovima, od njih možemo čuti sve od trepa, preko drilla i deep housa. 

Anime kviz se održava u London pub-u. Inkvizitor vam je spremio nešto potpuno novo, a to je ovaj put Anime kviz! Za sve fanove anime serija i filmova ovo će biti idealan kviz i jedan nezaboravan provod. Prijava ekipa je obavezna, a kotizacija po članu ekipe je 200 dinara. Početak je u 19 časova. 

Petak, 31. maj

Novosadski instrumentalni sastav Deep Steady natupa u Studentskom kulturnom centru Novi Sad. Deep Steady je instrumentalna muzička grupa osnovana 2016. godine u Novom Sadu. Jedan je od retkih sastava na prostoru bivše Jugoslavije koji spaja tradiciju jamajčanske muzike i američkog jazz-a. U osnovi njihove muzike su ska, reggae i kalipso ritmovi, ali i jazz harmonije, odnosno improvizacija. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Van Gogh nastupa u Domu kulture. Sa 11 studijskih albuma, 4 live albuma, 3 kompilacije i brojnim priznanjima poput nagrada za najboljeg izvođača na MTV Adria, najbolju grupu i najbolji koncert, Van Gogh je ostavio neizbrisiv trag u istoriji domaće muzike, a broj njihovih hitova skoro pa da je neizbrojiv. Cena ulaznice je 2500 dinara, a početak u 22 časa. 

Kürwabanda, Zoro Cane i Opstanak sviraju u CK13. Pravo garaž veče očekuje vas u Crnoj kući. Ulaz je 500 dinara za starije od 21 godine, a početak u 21 čas.

Koala Voice dolaze u Bulevar books. Četvoročlani sastav iz industrijskog dela Slovenije, iz malog grada Kisovec sa svojom mešavinom indi-pank, pop i disko zvuka već više godina osvaja publiku od Liverpula, Moskve, preko Zagreba, Novog Sada, Beograda, pa sve do Skopja, Varšave i Talina. Nastupi na najboljim svetskim festivalima potvrđuju da se ovaj nastup mora doživeti. Ulaz je 1000 dinara, a početak u 21.30.

NS Vespa #3 susreti počinju danas!  Ukoliko vozite vespu, dođite na Vespa vikend koji će trajati od petka do nedelje. Registracija je u petak od 16 časova, a manifestacija podrazumeva defile (subota u 11h) vožnja kroz Frušku goru žurke i slično.

Subota, 01. jun

Highwaystar osamdesete žurka je u Domu kulture.  Osamdesete žurka je zanimljiva zbog toga što se plejlista stalno menja, i ako dođete više puta na istu nećete slušati identične pesme. Samo neke od pesama koje vam mogu biti pokazatelj šta možete da očekujete su „I Just Died In Your Arms“, „Time Of My Life“, „Gold“, „Danger Zone“, „Footloose“, „Rasputin“ i „Stayin' Alive“. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Xenomorph dolazi u Borisov atelje. Prvi put u Srbiju dolazi nam legendarni pionir mračne strane goa trensa - Xenomorph! Njegov jedinstveni live set je transcendentalno iskustvo koje ne smete propustiti. Da bi ovaj događaj bio na najvišem mogućem nivou, snage udružuju tri organizacije: DharmaR, Ages of Love i Global Sect, koje imaju višegodišnje iskustvo u pripremanju neprikosnovenih događaja u Srbiji. Ulaz je 1500 dinara.

Vojvođanski Blues Band svira u Bulevar booksu. U preko pedeset godina postojanja, od 1968. godine, bend je prolazio kroz promene i kraće pauze, a vitalnost je ostala i nastavljaju da izvode svoju muziku u savremenim bluz, džez i rok aranžmanima. Ulaz je 900 dinara, a početak u 21.30.

Eine i Peter Piek dolaze u CK13. Peter Piek nemački je slikar, kantautor, multi- instrumentalista i umetnik. Živi u Leipzigu, a svirao je i izlagao na tri kontinenta i u više od 30 zemalja. EINE svira Ivan Ščapec koji već 15 godina piše pesme. Eine je prostor koji mu dopušta da izvodi svoje pesme iz raznih perioda i projekata (Seine, litl itali, Vlasta Popić), kao i obrade dragih autora. Upravo je objavio svoj najnoviji EP pod nazivom “Podočnjaci”. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Love Like Blood - Dark žurka je u Matki. Za fanove 80s & 90s i modernog dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave.... Pravi oldschool DARK PARTY - sa akcentom na borbu mračne gitarske Vs. elektronske muzike, kao i novo Vs. staro! Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Niko Nikolić ima autorski koncert u Presto Centru. Niko je kantautor iz Trstenika koji živi i radi u Beogradu. Na svom prvom albumu je iznenadio domaću publiku psihodeličnim folk zvukom kao i glasom koji je ponekad prodoran kao glas Zdravka Čolića, a češće šaptav čime nalikuje na svoje uzore Sufjana Stivensa i Bon Ivera. Ulaz je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Nedelja, 02. jun

Green Love matinee je na splavu Cristal. Line up čine Metodi Hristov, Miloš Vujović i Filthy Kid. Ulaz je 990 dinara, a početak u 17 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novi Sad film festival donosi regionalne premijere

Novi Sad se priprema za novi Film festival. Drugu godinu za redom, od 18. do 22. septembra,  "Novi Sad film…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

.

Vidljivost kvir kulture: onlajn platforme alternativa nedostupnim prostorima

Kada govorimo o kvir kulturi, to jest o kulturnom stvaralaštvu pripadnika i pripadnica LGBTQ+ zajednice, drag je verovatno najprepoznatljivi izraz.…

.

Neko nas posmatra na Pasaž Festu

Treće izdanje Pasaž Festa čeka nas u Prolazu Milana Mladenovića u Novom Sadu od 30. avgusta do 1. septembra. Tim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo