...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Nedeljni vodič od 23. do 29. oktobra

22.10.2023.

Poslednja nedelja oktobra ne donosi mnogo događaja, ali zato vas očekuje nekoliko dobrih svirki.

.

Ponedeljak, 23. oktobar 

Predavanje dr Uglješe Čolića "Reciklažna umetnost" je u kulturnoj stanici Barka. Uglješa Colić, profesor strukovnih studija, podeliće sa vama svoje desetogodišnje iskustvo u radu sa decom i odraslima. Biće razgovora o različitim tehnikama i materijalima kod nas i u svetu. Početak je u 12.15.

Promocija studentskog časopisa Pandem(us)ic je u Multimedijalnom centru na Akademiji umetnosti. Na promociji će biti predstavljen koncept ovogodišnjeg časopisa, kao i detaljnije upoznavanje studenata sa master akademskim studijama "Muzika i mediji". Početak je u 16 časova.

Utorak, 24. oktobar 

Filokafe na temu "Da li imamo slobodnu volju?" održava se u Bulevar booksu. Filozofi su vekovima raspravljali o pitanju i problemu slobodne volje. U zavisnosti od duha vremena i istorijskog konteksta, rasprave su se kretale u tematskom polju pitanja o sudbini, običajima i logosu kod starih Grka, u Hrišćanstvu u svetlu odnosa božije milosti i čovekove slobode od greha, novovekovna filozofija pokušala je da pomiri kauzalni determinizam i nužnost prirode sa liberalnom idejom slobodnog izbora i autonomije pojedinca, dok se savremeno pitanje o slobodi promišlja u kontekstu etike, politike i tehnologije. Kotizacija za učešće je 600 dinara, a prijave su na mail psihopraxis@gmail.com. Početak je u 19 časova. 

Sreda, 25. oktobar 

Monohrom, Short Reports, Kruz Roudi i Gandrah & Vicita nastupaju u Lazinom teletu u okviru događaja Veštičarenje. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Razgovor o romanu "Devojačka soba", autora Stevana Vraneša, održava se u Zenit booksu. Razgovor sa autorom će voditi dr Tijana Vuković, a Vraneš će nakon toga potpisivati knjigu i razgovarati sa čitaocima. Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 26. oktobar 

Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma Filmski front održava se od 26. do 29. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada. Otvaranje je u 18 časova.

Rita Moss i Casillas nastupaju u CK13. Rita Moss je pank noise duo (bubnjevi i bas) iz Atine, aktivan od 2009. Izdali su četiri studijska albuma. Casillas je četvoročlani noise rok bend iz Novog Sada. Aktivni su na andergraund muzičkoj sceni od 2012. godine. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Internacionalno veče stand up komedije je u The End cafeu. Nastupaju Deo Katunga, Ljubica Popović i Mila Panić. Ovim nastupima se zvanično zatvara Etapa 13, trinaesti međunarodni festival stand up komedije. Upad je 1.500 dinara, a početak u 20 časova.

Događaj Čitalački klub održava se u prostorijama BalkanIDEA Novi Sad. Imaćete priliku da pročitate o iskustvu osobe sa bipolarnim poremećajem. Moći ćete da pitate živu knjigu o njenim mehanizmima za borbu protiv depresije i porazmislite o važnosti svog mentalnog zdravlja. Početak je u 15.30.

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom i italijanskom. Početak je u 20.30.

Petak, 27. oktobar 

Rebel Star nastupa u CK13. Bend će u bogatom setu predstaviti novi album "Sedmo nebo" uz izbor pesama sa prethodnih šest albuma i poneko iznenađenje. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Koncert kvarteta Pneuma održava se u Svilari. Savremeno muzičko stvaralaštvo domaćih kompozitora je područje žive, sveže, kvalitetne i za sad neotkrivene (od strane šire publike) muzike. Stilski raznovrsna, ekspresivno ubedljiva, žanrovski nesputana, ova muzika ponovo stavlja primat ka komunikativnosti na relaciji kompozitor - izvođač - publika. Na koncertu će se predstaviti dela mladih kompozitora koja su odabrana putem javnog poziva. Ulaz je besplatan, a početak je u 20 časova.

Joker Out nastupa nastupa 27. i 28. oktobra u Fabrici. Jedan od trenutno najtraženijih mladih bendova u regionu, autori evrovizijskog hita "Carpe Diem", u Srbiji su se proslavili prošle jeseni, kada su izdali svoj premijerni singl na srpskom "Demoni". Bend koji je rasprodao 12 hiljada ulaznica za koncert u Areni Stožice u Ljubljani, ovog oktobra dolazi po prvi put u Novi Sad, kako bi sa domaćom publikom podelio njihov energičan, zavodljiv i moderan zvuk koji je osvojio ceo region. Karte su 1.900 dinara, a početak je u 21 čas.

Subota, 28. oktobar 

Occult Hand Order nastupa u CK13. Bend kombinuje psihodeliju i okultni doom kako bi kreirali uzbudljiv zvučni pejzaž, začinjen spektakularni rifovima. Čar zvuka ovih "svemirski čarobnjaka" leži u kosmičkom pristupu heavy muzici. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Gift nastupa u pozorišnom klubu Trema. Gift svira obrade Depeche Mode, David Bowie, INXS, The Cure, Joy Division, Kate Bush, Simple Minds, Sisters of Mercy, Billy Idol, Tears for Fears, Pet Shop Boys, Pulp, Coldplay, kao i svoje autorske stvari. Upad je 1.000 dinara, a početak u 22 časa.

Electropop halloween žurka je na Novosadskom sajmu. Electropop je party brend iz Novog Sada. Nastao je sa ciljem da na jednom mestu okupi ekipu koja će izbrisati razlike među ljudima i muzičkim žanrovima. DJ setovi su bazirani na aktuelnom i retro dance, synth, pop i r'n'b zvuku. Karte su u pretprodaji 680 dinara, a na ulazu će biti 800. Početak je u 22 časa.

Nedelja, 29. oktobar 

Moram Pitati Igora nastupa u Bulevar booksu. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Spooky open mic stand up veče je u Matki. Ako želite da nastupate, potrebno je da pripremite svoj Halloween kostim i prijavite se na https://forms.gle/sQSexHFsGzjXA3Xp9. Upad je 400 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo