...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Kultura

Nedeljni vodič od 21. do 27. maja

21.05.2018.

Pred nama je nedelja puna promocija knjiga i dobrih izložbi.

.

Ponedeljak, 21. maj

Svim budućim brusošima, Omladinski centar CK13 priskače u pomoć organizovanjem radionice "Kako preživeti prijemni ispit?" Ovde možete pronaći odgovore na pitanja kada pozitivna trema postaje blokirajuća, šta da uradite kada trema parališe i kako se psihološki spremiti za prijemni ispit. Radionica traje četiri sata, a početak je u 18 časova.

Utorak, 22. maj

Oko serije Black Mirror, koja se bavi temama kako bi izgledao svet u kom biste vašu svest, posle smrti, mogli uploadovati u virtuelni raj i kako bi izgledao onaj u kome bi ocene sa društvenih mreža odlučivale o vašoj sudbini, nastala je ogromna pomama. Pridružuje se KC lab gde će, od 20 časova, biti emitovana jedna epizoda upravo ove serije. Kriterijum za odabir jeste želja publike, tako da izgovora za nepojavljivanje - nema. 

Promocija romana "24" autorke Marije Pavlović biće održana u kafe knjižari Bulevar Books. U pitanju je knjiga o putovanju u središte hipertrešrealizma, pod budnim okom Zlatne ruke i Prijatelja s Facebooka. Marija Pavlović, rođena 1984. godine u Leskovcu, živi i radi u Beogradu kao kopirajterka, urednica e-magazina i spisateljica. Početak je u 19 časova.

Sve ljubitelje serije "South Park" u Američkom kutku čeka odlično predavanje na temu književnosti i humora u "South Park-u". Predavanje će održati dr Stefan Pajović, doktor filoloških nauka kome su uže oblasti interesovanja američke i irske studije. Da li u ovoj seriji postoji književnost i da li je ovaj popularni američki crtani film za odrasle književnost sam po sebi - saznajte na predavanju. Početak je u 18:30. 

Sreda, 23. maj

SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi -  dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama o sećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar je nova produkcija nezavisne, omladinske trupe Reflektor teatar. Ovo je priča o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma. Autori predstave žele da, pre svega, kažu nešto o svojoj generaciji, sebi, današnjim herojima i idealima u koje veruju. Premijera ove predstave zakazana je za 20 časova, a lokacija je Firchie Think Tank Studio.

Četvrtak, 21. maj

Predstavljanje nove knjige Lasla Vegela "Novosadski dnevnik 1991-2016" u okviru Međunarodne naučne konferencije o književnom delu Lasla Vegela, biće održana u knjižari Bulevar Books sa početkom u 18 časova. O knjizi će govoriti: Gordana Draganić Nonin, Aleksandra Đurić Bosnić, Teofil Pančić i autor Laslo Vegel.

Muzički događaj "Novosadska kultura sećanja" u organizaciji Radija 021, održava se u Radio kafeu. Kako je najavljeno, nastupiće Zbogom Brus Li, Pop Hor Radio i gosti iznenađenja. "Novosadska kultura sećanja" održava se po drugi put s ciljem da se podsetimo umetnika koji su ostavili traga na novosadskoj rokenrol sceni, a nisu više sa nama.


Petak, 25. maj

Master izložba pod nazivom "Prekid kontinuiteta" autorke Aleksandre Trajković, biće održana u KC labu. Imajući pojam materije i zakon promene koji njome vlada kao glavnu temu, ona svoje ideje izražava primenom materijala kao što su pčelinji vosak, perje, seno i bitumen - materijali različitih karakteristika i porekla, ukazujući na njihovu sopstvenu energiju i pripadnost opštoj materiji, čiji smo i mi deo. Na izložbi će gostovati Sonja Jo sa svojim radom koji istražuje pojam kolektivnog sećanja i društvene interakcije. Početak je u 19 časova.

Mostovi i Raskšća dovode kanadsko/beogradsku atrakciju pod imenom ENSH zajedno sa lokalnom maskiranom bandom Dve Čađave Dvocevke u dom b-612. Elektro-pop atrakcija Ensh, iza koje stoji producent Milenko Vujošević, godinama unazad osvaja Kanadu i Ameriku. ENSH kombinаcijom semplovа, sintisаjzerа i vokаlnih lupovа gradi jedinstveni stil, autentično viđenje elektro-indi-popа. Dve Čađave Dvocevke su orijentisani ka svim pravcima, posebno talentovani za prisutnost u sadašnjem trenutku, prave atmosferu koja se pamti i oseća do sedme čakre. Koncept menjaju iz žurke u žurku, ponekad nastupaju maskirani. Svirka počinje u 22 časa, a ulaz je 200 dinara.

Electropop Stanwik četvrti put miksuje različite electro žanrove uz brojna, ponekad neočekivana iznenađenja - od Madonne do Bebi Dol, od Grimes do Nipplepeople, preko The Knife-a, New Ordera, Crystal Castles, Due Lipe, Maceo Plexa, B.Vunturišević, Roisin, Bjork i Kylie. Ulaz na ovaj događaj je 200 dinara, odnosno 300 na dan koncerta, lokacija je Firchie Think Tank Studio, a početak je u 22 časa.

Subota, 26. maj

Novi serijal drum and bass žurki pod nazivom "Inferno" stiže u dom b-612Novoonsovani sastav "Cataclysm" koji čini tri DJ-a (Skilla, Bons i Sense) odlučili su da pokrenu pomenuti serijal žurki na kojima će nastupati di-džejevi, i producenti iz Srbije, i šire, sa ciljem da pokažu svoje veštine. Početak je u 20 časova i tada će upad biti 100 dinara, dok će posle 23 časa ulaz biti 200.

Četvorka ujedinjena u bend "Paper Animals" je mlada, perspektivna, talentovana. Članovi su Sofija Nedeljković (vokal), Damjan Jovanović (gitara), Darko Pasujević (bass), i Marko Rakić (bubnjevi). Predstavljaju se kao alternativni, indie rok bend iz Beograda, čiju muziku karakterišu vesele melodije, melanholični tekstovi i nesvakidašnji ritmovi. Osvojili su simpatije mnogih koji su imali priliku da ih čuju. Upravo će oni svoju svirku održati u knjižari Bulevar Books sa početkom u 21 čas. Ulaz na svirku je vrednosni vaučer od 200 dinara, koji možete iskoristiti za kupovinu knjige - račun se umanjuje za taj iznos.

Producentski duo Splash Heads dolazi u Firchi Tink Tank Studio. Prvi put su se predstavili DnB sceni na kompilaciji "Mirror Universe" koju je izdala prestižna izdavačka kuća "Eatbrain" i dobili veliku podršku kako domaćih, tako i stranih DJ-eva i producenata, što je ujedno propraćeno i velikim brojem nastupa u Evropi. 
Trenutno rade na svom debitantskom EP izdanju koje će se pojaviti na "Eatbrain" etiketi, a u planu su i saradnje sa renomiranim producentima iz inostranstva. Upad je 200 dinara, dok će na ulazu biti 300, a početak je zakazan za 22 časa.

Nedelja, 27. maj

Treći krug izvođenja poezije i čitanja omiljenih pesama po izboru održaće se u KC labu. Sve što treba da uradite jeste da spremite dve svoje pesme i prijavite se za učešće putem facebook stranice Poetarium Novi Sad, ili na mail poetarium.ns@gmail.com. Početak je u 20 časova.

Možda te još zanima:

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

.

Jam session preko aplikacije

Ne prekidajte probe sa bendom u vreme kućne izolacije, jer postoji aplikacija koja omogućava i to!

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo