...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 21. do 27. avgusta

20.08.2023.

Ovu nedelju će u Novom Sadu obeležiti Festival uličnih svirača, ali tu su i brojni drugi zanimljivi događaji.

.

Ponedeljak, 21. avgust 

Trodnevni Tumblr Throwback ciklus filmova održava se u CK13. Prikazivaće se "Krive su zvezde", "Podmornica" i "Prednosti jednog marginalca/Čarlijev svet". Ulaz na sve projekcije je besplatan, a početak je u 21 čas.

Promocija knjige Ljiljane Banović pod nazivom "Ćutanja sa Bogom" održava se u Zenit booksu. Početak je u 19 časova.

Utorak, 22. avgust 

Mjuzikl "Come into the light" očekuje vas u Pozorištu mladih. Fotograf Jon Petrea se zaljubljuje u Elizabet, kćer gradonačelnika iz bogate porodice odrasla uz guvernantu, lekcije klavira i balove. Ona ima i druge udvarače: Jozef, Faber, Blaško, Stefan, inače, jedan mađarski oficir, jedan Srbin, jedan Jevrej i jedan Nemac. Njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo, iako nemaju nikakve šanse da budu prihvaćeni od strane društva. Ipak se vere u tajnosti i odlučuju da odu u Ameriku. Elizabet čeka Jona na peronu, on dolazi na stanicu, ali ga tu prisilno regrutuju i ne uspeva da se sastane sa njom. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 19.30.

Sreda, 23. avgust 

Stand up show Nikole Radojlovića i Radomira Nestorovića održava se u Beer gardenu, na Štrandu. Njihovi nastupi vrlo dobro su poznati Novosađanima i uvek su prepuni sjajnog humora. U prethodnoj sezoni gostovali su sa svojim tekstovima pod nazivom "Mala neprijatnost" i "Bez pritiska". Raša je svoj specijal "Stari Dečak" penzinisao upravo nastupom u Novom Sadu. Karte su 800 dinara za stajanje, a 1.000 za sedenje. Početak je u 20.30.

Za ovonedljni književni klabing u CK13 čita se David Albahari i "Mamac". "Mamac je roman o majci, toj pouzdanoj sili koja je bila stub piščeve porodice, nenametljivoj, a ipak duboko utkanoj u sve pore njegovog života. Suočavana s tragičnim gubicima, pod udarom istorijskih zbivanja koja su težila da je unište, ona je uspevala u onome što pisac nikada nije savladao - da živi život, otvorenih očiju dočekujući ono što joj on donosi. U gustom tkanju naracije pripoveda se upečatljiva priča o porodici, tragediji i gubitku i istorijskom usudu našeg podneblja." Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 24. avgust 

Crockett, Bristol, Jolly Little Bunch i Voden nastupaju u Lazinom teletu. Upad je 400 dinara, a početak u 21 čas.

Festival uličnih svirača počinje u podnožju Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana nastupaće Bojana Vunturišević, Funk Shui, Dolores, Filip Baloš, Oxajo i mnogi drugi. Otvaranje je zakazano za 19.30 kada će se održati povorka od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina do Gradića.

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleski, ruski, nemački, španski i italijanski. Početak je u 20.30.

Petak, 25. avgust 

Radionica "Od priče do živih slika - osnove režije kratkometražnog igranog filma" očekuje vas u omladinskom centru OPENS. U okviru radionice polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama snimanja i filmske režije igranog filma sa posebnim osvrtom na kratkometražni igrani film. Početak je u 11 časova.

MKDSL i Otto Von Disko "vrte" u Tunnelu. Upad je 1.000 dinara, a početak u 23 časa.

Trodnevni festival telesne muzike održava se u Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima. Spojite ples, stvaranje muzike, pokret i pevanje u jedno. Družićete se i učiti sa Anom Ljombart iz Barselone, Benom Šicom iz Hamburga, Maksom Polakom iz Njujorka, Anom Vrbaški i Markom Dinjaškim sa Fruške gore i gostima iznenađenja: Elenom Hristovom i bendom Baklava (Skoplje). Karte se kreću od 15.000 do 41.500 dinara. Početak festivala je u 9 časova.

Subota, 26. avgust 

Razmena knjiga organizuje se u American corneru. Svi zainteresovani učesnici i učesnice treba da donesu knjige koje više ne žele. U zavisnosti od toga koliko je knjiga atraktivna i očuvana, učesnik/ca dobija određen broj kupona. Kuponima se onda mogu „kupiti” knjige iz baze knjiga Prerazmišljavanja i Američkog kutka. Početak je u 17 časova.

Šćepine Vragolije i Luton "vrte" u Tunnelu. Karte su 500 dinara, a početak je u 23 časa.

Kooky Spooky Surfers žurka je u CK13. Puštaće se The Cure, Wavves, The Chameleons, DIIV, Beach Fossils, Joy Division, Gang Of Four, Molchat Doma, Ploho, Alyans, Surf Curse i mnogi drugi. Početak je u 20 časova.

Događaj "Vinski park" održava se u Gradskom parku, u Sremskoj Mitrovici. Kako kažu organizatori, preko 100 vinarija iz Srbije i regiona predstaviće vam više od 700 vrhunskih vina. Početak je u 17 časova.

Nedelja, 27. avgust 

The Hahas and The Blablas i Čudnoređe nastupaju u CK13. The Hahas and The Blablas novi je zagrebački bend koja svira razigrani new wave pomešan s punkom i garageom. Muzika Čudnoređa je čudan, ali začudo funkcionalan spoj rocka, šansone, punka, folka, popa, rapa i još nekih stilova. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo