...
TRENUTNO11:00 - 12:00Eko linija

Kultura

Nedeljni vodič od 17. do 23. jula

16.07.2023.

Uobičajeno, vreli letnji dani nisu bogati događajima, ali tu je nekoliko interesantnih koje biste mogli da posetite.

.

Ponedeljak, 17. jul 

Prezentacija UPSHIFT programa za mlade održava se u American corneru. UPSHIFT je program koji spaja društveno preduzetništvo, inovacije i timski rad. Ova metodologija, koju je pokrenuo UNICEF, osnažuje mlade ljude da se aktivno bave rešavanjem društvenih izazova u svom okruženju. UPSHIFT predstavlja intenzivnu trodnevnu radionicu, koju će voditi dva iskusna i obučena trenera, na kojoj deset odabranih timova uči kako da od prepoznatog problema prođe kroz sve bitne korake koji vode do kreiranja inovativnog rešenja, uz pomoć mentora. Za prijavu je potrebno da okupite tim od pet članova. Svi članovi treba da imaju između 13 i 24 godine i da žive na teritoriji Kikinde, Bačke Palanke, Subotice, Sombora, Bečeja, Zrenjanina i/ili Novog Sada. Početak prezentacije je u 14 časova.

Izložba Ivane Mali Vukelić pod nazivom "Skladište" otvara se u SULUV galeriji. U stvaralačkom radu od početka studija autorka je vezana za istraživanje mogućnosti širokog spektra izraza u malom formatu, u mediju crteža i grafike. Format i tema za nju nisu prepreka već inspiracija za stvaralaštvo, potraga za vezama i distancama u okruženju, emocijama, bazirana na apstraktnom izrazu. U toj potrazi autorka gradeći direktnu, nelinearnu vezu između stvarnog i nestvarnog, nadovezujući se na igru likovnosti, oblikuje svoju simboliku koja "malo" pretvara u "veliko". Otvaranje je u 20 časova, a postavka može da se pogleda do 28. jula.

Utorak, 18. jul 

Druženje i igranje šaha organizuje se u KC Labu. Početak je u 18 časova. 

Sreda, 19. jul 

Za ovonedeljni književni klabing u CK13 čita se Orhan Pamuk i "Bela tvrđava". Početak je u 18 časova. 

Četvrtak, 20. jul 

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleski, ruski, nemački, španski i italijanski. Početak je u 20.30. 

Petak, 21. jul 

Emma Ruth Rundle nastupa u Sinagogi. Emma Ruth Rundle je višestrana američka umetnica koja se u svom muzičkom izražavanju kretala kroz različite, ali uvek snažne i jedinstvene izraze, od sanjive apstrakcije (kao na njenom debi albumu "Electric Guitar: One"), do istraživanja glasnih i maksimalističkih tekstura zvuka (kao u projektima njenih bendova Marriages, Red Sparowes, Nocturnes ili u saradnjama sa Chelsea Wolfe i Thou), kao i do tihog i minimalističkog akustičkog singer-songwriter izraza (kao na albumu "Some Heavy Ocean"). Specijalni gost na koncertu biće William Fowler Collins, čuveni muzičar i kompozitor iz Novog Meksika, čija se muzika proteže kroz područja nove klasične muzike, minimalističke i drone muzike i slobodne improvizacije. Karte su u pretprodaji 2.500 dinara, a na dan koncerta iznosiće 2.800. Početak je u 21 čas.

Subota, 22. jul 

Love like blood dark party je u Matki. Pravi događaj za fanove 80's i 90's dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave muzike. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas. 

Mahoosive žurka je na Koh Chang ostrvu u Sremskim Karlovcima. Očekuju vas muzika, piće, društvo, netaknuta priroda i peščana plaža. Upad je 500 dinara na samom ulasku na ostrvu, a plaća se i vožnja čamcem, koja iznosi 250 dinara u jednom pravcu. Početak je u 15 časova.

Nedelja, 23. jul 

Dan za odmor i Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Eko linija
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo