...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 16. do 22. oktobra

15.10.2017.

Dan bede, promocije, Oktoberfest...

.

Utorak 17. oktobar

Proslava Dana bede održava se u organizaciji Aktivističke kuhinje udruženih građana i radnika u kulturi "Kanta". Tada će biti odabrani najbolji „najbedniji“ plakati pristigli na konkurs "Kante" i izloženi u prostorijama organizacije (Dunavska 2, Novi Sad). Odabrani autori će dobiti mesec dana besplatnih toplih obroka u "Kanti", kao i mogućnost da svoj topli obrok daruju lokalnim beskućnicima ili drugima kojima je (možda) potrebniji.

Predstava "Ana" u Pozorištu mladih. Monodrama "Ana" je master rad studenata glume i režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Tekst je nastao po motivima Tolstojeve "Ane Karenjine". Režija Ivana Janošev, igra Teodora Marčeta.

Sreda 18. oktobar

Predavanje "Alternativne prakse u aktiviranju prostora" održava se u domu b-612. Tema predavanja odnosi se na ulogu alternativnih praksi i bottom-up inicijativa u aktiviranju prostornih resursa u različitim društveno-ekonomskim kontekstima, ali i osvrt na formalne politike razvoja i efikasne pristupe u rešavanju društvenih, ekonomskih i prostornih problema.

Četvrtak 19. oktobar

Promocija romana Bojana Krivokapića "Proleće se na put sprema" održava se u kafe knjižari Bulevar books (Mihajla Pupina 6. Novi Sad). U programu učestvuju Ana Pejović, Dragoslava Barzut i Bojan Krivokapić. Roman donosi priču o Gregoru, dečaku-čoveku kroz kojeg kroz polifoniju progovaraju različiti likovi i njihove transgeneracijske priče – o siromaštvu, nepravdi, borbi, bolesti, smrti, preživljavanju, ljubavi...

Američki bend Battleme dolazi u Firchie Think Tank Studio gde će promovisati novi album "Cult Psyhotica". Ulaznice se u pretprodaji mogu naći po ceni od 700 dinara, cena na ulazu biće 900 dinara. Koncert počinje u 21h.

Petak 20. oktobar

Francuski filmski karavan (Caravane du film) ''Udahni život!'' počinje u petak i traje do 22. oktobra. Festival organizuje Francuski institiut, a projekcije se održavaju u Kulturnom centru Novog Sada. Ukupno će biti prikazano pet filmova čiji su protagonisti adolescenti.

U petak i subotu Brutal Studio organizuje festival bendova koji u ovom studiju vežbaju u proteklih četiri, pet godina. Nastupaju: Ivan Čkonjević, Ispali Zubi, Ex-You, Strasni Stid (ex Pneumatic Trio), DJ Coco Jumbo, Y.A.O, Cheap moonshine, Xtreme Blues Dog, HISHI i DJ Cocksmack. Prostor: Suburbia club, ulaz benefit box.

The Swarm IV održava se u klubu The Quarter. The Swarm je serijal događaja u kojima se predstavlja svetska Bass scenu kroz setove u kojim se mogu čuti dobro poznati žanrovi elektronske muzike kao što su: Drum and Bass, Dubstep, Trap, Bass House, Glitch Hop i mnogi drugi. Cena karte do ponoći 300 dinara, posle toga 400. Ograničene VIP ulaznice koštaju 500 dinara.

Drugi "Novosadski Oktoberfest" održaće se 20. i 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Nastupaju Hladno pivo, SARS, Orthodox Celts, Love Hunters i brojni drugi bendovi. Ulaznice u prodaji preko Gigstix prodajne mreže.

Subota 21. oktobar

Posle dužeg vremena jedna metal svirka u klubu "Dvorište". Nastupaju Chemical Tomb, Unchained, Moloch i Riverroth. Početak je u 21h, a ulaznica košta 200 dinara.

Dule Resavac & Stoiks i Čičini Čvorci sviraju u domu b-612. Bend Stoiks postoji od 2013 godine u sastavu: Ivan Aleksijević-klavijatura, Jovan Jovanović-bas, Saša Ranković-bubanj i Aleksandar Stojić-gitara. Bendu se 2015. godine priključuje Dule Resavac i zajedno izdaju album za PGP pod nazivom "Priče sa izvora". Stil muzike je etnojazzfusion. Satnica nastupa: 21:00 Čičini Čvorci, 22:30 Dule Resavac & Stoiks. Ulaz 300 dinara.

Energični bluz-rok bend The Petting Blues Band sviraće u Gerila baru. Bend postoji od 2008. godine, a prvi put su na binu izašli 2009. Debi album "Ridin’" objavili su 2016. godine u izdanju SKCNS.

Nedelja 22. oktobar

U Firchie Think Tank Studio dolazi kultna slovenačka grupa Demolition Group, nastala 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast’r’bajter’s. Demolition Group već tridesetak godina važe za jedan od najzanimljivih slovenačkih bendova zbog svog originalnog muzičkog i lirskog izraza, a njihovi koncerti su njihovo najjače oružje. Poslednji album "Zlagano sonce" nastao je u drugoj polovini 2015. godine. Ulaznice u pretprodaji 200 dinara (Gigstix), na ulazu 300 dinara.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo