...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Master class KOYA u Studiju M

09.03.2015.

   Trese.Lupa.Udara. je ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi) uz prateće vokale Manje (Disciplin A Kitschme) i Đurđice (The Restless). 

.

   U četvrtak 19. marta u Studiju M novosadska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje Master class-u KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju, a nakon toga i koncertu benda TRESE.LUPA.UDARA. kog je muzička kritika prepoznala kao esencija rock'n'roll zvuka. 

   M Lab klinika ima tu čast da ugosti muzičara koji je originalnošću i autentičnim pristupom obeležio srpsku rokenrol scenu i sa bendovima Šarlo Akrobata i Disciplina Kičme ispisao važne stranice regionalne muzičke istorije - Koja (Dušan Kojić) koji će od 17 časova na Master class-u pričati o razlozima odlaska iz zemlje, iskustvima sa engleskim muzičkim establišmentom i andergaundom ali i paralelama između domaće i britanske muzičke industrije. Nakon toga, sa početkom u 21 čas, u M Lab klinici očekuje nas ekskluzivni nastup mini-supergrupe Trese.Lupa.Udara.! 

    „U Londonu sam bio od 92. do 2002. i pričaću o dogodovštinama sa Disciplinom kičme, ali i mojim solo londonskim avanturama. Mislim da to može biti zanimljivo publici jer ja o tome do sada nisam mnogo pričao“ rekao je za O radio Koja.

   On preporučuje mladim muziučarima da se izmeste iz situacije u kojoj žive i odu negde da vide kako stvari funkcionišu kako bi stvorili malo više iskustava i sklopili bolju sliku o svetu, što može doprineti i njihovom muzičkom angažmanu.

   Trese.Lupa.Udara. je ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi), uz prateće vokale Manje (Disciplin A Kitschme) i Đurđice (The Restless). 

   Repertoar Trese.Lupa.Udara. pre svega je baziran na Kojinoj muzici iz filma "Kako je propao rokenrol". Film "Kako je propao rokenrol" po mišljenju mnogih predstavlja kulminaciju svih stremljenja osamdesetih u Jugoslaviji, odnosno uspešnu završnicu izuzetno kreativnog umetničkog perioda jugoslovenske kulture, koju je, kao i sve ostalo, razvalio bratoubilački rat. Koja je u filmu ovekovečio i oživeo prvog, možda i jedinog rokenrol superjunaka poznatog kao Zeleni Zub.

   Ulaz na Master Class, koji počinje u 17 časova je besplatan. Ulaznice za koncert TRESE.LUPA.UDARA. koji je zakazan za 21 čas se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M 19. marta po istoj ceni.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Nastavite studije u Bavarskoj

Bavarski visokoškolski centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Evropu (BAYHOST) i Vlada Bavarske raspisali su konkurs za stipendije za master…

.

Stipendije za master u Ženevi

Otvoren je konkurs za dodelu stipendija za  master studije na Univerzitetu u Ženevi u narednoj školskoj godini. Stipendije dodeljuje MEIG…

.

Otvoren konkurs za dodelu stipendije Dositeja

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija raspisalo je konkurs za dodelu stipendije Dositeja, Fonda za mlade talente Republike Srbije.

.

Nikada nije kasno za "Mafia: The Definitive Edition"

PlayStation je za ovaj februar pripremio poklon vredan pažnje - legendarni naslov "Mafia: The Definitive Edition". U pitanju je unapređena…

.

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo