...
TRENUTNO15:50 - 17:20Leto na O radiju

Kultura

Master class KOYA u Studiju M

09.03.2015.

   Trese.Lupa.Udara. je ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi) uz prateće vokale Manje (Disciplin A Kitschme) i Đurđice (The Restless). 

.

   U četvrtak 19. marta u Studiju M novosadska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje Master class-u KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju, a nakon toga i koncertu benda TRESE.LUPA.UDARA. kog je muzička kritika prepoznala kao esencija rock'n'roll zvuka. 

   M Lab klinika ima tu čast da ugosti muzičara koji je originalnošću i autentičnim pristupom obeležio srpsku rokenrol scenu i sa bendovima Šarlo Akrobata i Disciplina Kičme ispisao važne stranice regionalne muzičke istorije - Koja (Dušan Kojić) koji će od 17 časova na Master class-u pričati o razlozima odlaska iz zemlje, iskustvima sa engleskim muzičkim establišmentom i andergaundom ali i paralelama između domaće i britanske muzičke industrije. Nakon toga, sa početkom u 21 čas, u M Lab klinici očekuje nas ekskluzivni nastup mini-supergrupe Trese.Lupa.Udara.! 

    „U Londonu sam bio od 92. do 2002. i pričaću o dogodovštinama sa Disciplinom kičme, ali i mojim solo londonskim avanturama. Mislim da to može biti zanimljivo publici jer ja o tome do sada nisam mnogo pričao“ rekao je za O radio Koja.

   On preporučuje mladim muziučarima da se izmeste iz situacije u kojoj žive i odu negde da vide kako stvari funkcionišu kako bi stvorili malo više iskustava i sklopili bolju sliku o svetu, što može doprineti i njihovom muzičkom angažmanu.

   Trese.Lupa.Udara. je ad-hoc postava koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi), uz prateće vokale Manje (Disciplin A Kitschme) i Đurđice (The Restless). 

   Repertoar Trese.Lupa.Udara. pre svega je baziran na Kojinoj muzici iz filma "Kako je propao rokenrol". Film "Kako je propao rokenrol" po mišljenju mnogih predstavlja kulminaciju svih stremljenja osamdesetih u Jugoslaviji, odnosno uspešnu završnicu izuzetno kreativnog umetničkog perioda jugoslovenske kulture, koju je, kao i sve ostalo, razvalio bratoubilački rat. Koja je u filmu ovekovečio i oživeo prvog, možda i jedinog rokenrol superjunaka poznatog kao Zeleni Zub.

   Ulaz na Master Class, koji počinje u 17 časova je besplatan. Ulaznice za koncert TRESE.LUPA.UDARA. koji je zakazan za 21 čas se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M 19. marta po istoj ceni.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Odbrane završnih i master radova nakon vanrednog stanja

Studenti koji su pred završetkom osnovnih, master i doktorskih studija, usled vanredne situacije, do daljnjeg neće imati mogućnost da odbrane…

.

Izmontiraj video na telefonu

Ne znamo svi da montiramo u programu poput Premiera. Nema potrebe ni da znamo svi da montiramo na profesionalnom nivou,…

.

ITKonekt u Novom Sadu

ITKonekt konferencija biće održana 6. aprila u Master centru Novosadskog sajma. Kako je najavljeno, na konferenciji će se okupiti cela…

.

Stipendije za master na IED

Istituto Europeo di Design (IED) raspisao je konkurs za stipendije na master programima za internacionalne studente. Biće podeljeno 38 stipendija…

.

Napravi svoj video

Ako ti je zabavno da snimaš kratke video sadržaje onoga što se dešava u tvojoj okolini, vreme je da napraviš…

.

Dani fantazije 26. i 27. maja na Novosadskom sajmu

Tradicionalni međunarodni festival epske i naučne fantastike "Dani fantazije" biće održan 26. i 27. maja u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo