...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Marko Brecelj na turneji po ravnici

15.01.2015.

   Nekadašnji frontmen grupe Buldožer sviraće od Osijeka do Beograda u mestima kojia su bila važna za početak njegove karijere.

.

   Slovenački kantautor i umetnik-performer Marko Brecelj (ex Buldožer ) najavio je da kreće na dvoimenu turneju „Zlatno doba“ i „Ravnici mog uspeha 41“.  Vanserijski performer za tu priliku obznanio je i proglas u kojem kaže:

   „Na dvoimenoj prijateljskoj ofanzivi »Zlatno doba« odnosno »Ravnici moga uspeha 41«  planiramo izvršiti sledeće političke zadatke:

   U glavnom gradu Slavonije darivati ćemo istarsku malvaziju-refošk Dravi i Braniteljima mira. Novi Sad: izviditi radikalnost kapitala i kapitalnost radikala. Sombor: setiti se dokumentarista Slavena Kranjca.

   Beograd: najpre gledateljstvu TV programa priporučiti ekološke petarde, a sa anarhistima se družiti i bez uspeha oduševljavati ih za aktivno učešće na lokalnim izborima. Ručak kod Ramba.

   Zrenjanin: više saznati o slavnoj glumici iz prve polovine 19. veka. Pančevo: tražiti  razloge za udaljavanje Milete Mijatovića od grada kojeg je zagadila zločinačka  organizacija NATO.

   Kikinda: utvrditi zašto  poštene osobe raspuštaju svoje nevladine udruge. Subotica: Brecelj će pokušati po drugi put, četrdeset i jednu godinu kasnije, obojiti kosu u plavo. Na povratku u Vinkovcima direktor DORF-a zove nas na ranu večeru. Svakog dana na www.dodogovor.org ostavljat ćemo foto i pisane izveštaje.

   Marko i Arijana M. Brecelj putuju dvadeset godina mladom francuskom limuzinom. Oboružanje:  sto litara vina, 10 litara maslinovog ulja i 200 komada zlatnih balona.“

Evo i rasporeda gostovanja:

16.01. Osijek - Barcelona pub

17.01. Novi Sad - Firchie Think Tank Studio

18.01. Sombor - Kafana

19.01. Beograd - Studio B – Nivo 23

20.01. Beograd - Novi bioskop Zvezda (celodnevni program)

21.01. Zrenjanin - Narodno pozorište Toša Jovanović i Pozorišni klub Zeleno Zvono

22.01. Pančevo - Dom omladine Pančevo

23.01. Kikinda - TV Velika Kikinda

24.01. Subotica - Pozorište Kostolanji Deže

   P. K.

Možda te još zanima:

.

Atheist Rap na turneji bez granica

Novosadski bend Atheist Rap sviraće tokom aprila u Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj i Češkoj. Na turneji pod nazivom "No borders tour" (Turneja bez granica) za…

.

Detour: Istrajnost je ključ uspeha

Grupa Detour ove godine slavi deseti rođendan a u novu deceniju ulaze sa novom pevačicom. Maju Posavec zamenila je Đina…

.

Placebo najavljuje 25 pesama i dva bisa u Zagrebu

Koncert benda Placebo u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović" počeće 10. novembra tačno u 20:55, a vrata dvorane otvaraju se u…

.

Repetitor ima novi album "Gde ćeš"

Bend Repetitor objavio je novi, treći po redu album "Gde ćeš" i najavio evropsku i regionalnu turneju.

.

Placebo u Zagrebu 10. novembra

Engleski bend Placebo nastupiće 10. novembra u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović" u sklopu turneje kojom obeležavaju 20 godina postojanja.

.

AC/DC možda prekida turneju

Kako britanskki Gardijan saznaje, rok grupa AC/DC će verovatno prestati sa turnejom po Americi, pošto je pevaču Brajanu Džonsonu ugrožen…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo