...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Voli me više od svega na svijetu"

24.10.2022.

Novinarka Milena Zdravković nam ove nedelje preporučuje autobiografiju jedne od najpopularnijih jugoslovenskih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu".

.

Ona u ovoj knjizi na emotivan način otkriva svoje intimne drame i čitaocima prikazuje lice i naličje glumačkog života. Knjiga oživljava doba Jugoslavije, ali i opšti sunovrat koji je početkom devedesetih zahvatio prostore bivše države.

"Već godinu dana od svake plate kupim knjugu koju ću čitati. Kod Brane Antović sam naišla na knjigu Mire Furlan. Obzirom da je autobiografija i da se radi o Miri privukla mi je pažnju. Za sada mi je jako zanimljiva - ima dosta detalja iz života i njene percepcije stvari. Mislim da svako treba da je pročita, treba malo više vremena ali verujem da drži pažnju", kaže Milena.

Knjiga nosi i podnaslov "Priče o pripadanju", jer zapravo daje intiman uvid u situaciju u kojoj je Mira Furlan bila nakon raspada Jugoslavije. Ona je bila apartid, žena bez države i emigrant u dalekoj Americi. Moćna proza prožeta duhovitim i britkim komentarima, koji karakterišu ovo delo, predstavljaju najbolju potvrdu njenog spisateljskog dara.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Avatar 2: Strani film sa najvećom zaradom kod nas

Za nešto više od mesec dana prikazivanja, ostvarenje Džejmsa Kamerona “Avatar: Put vode” na koje se čekalo 13 godina, u…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo